Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Na velké pánvi nebo v kastrolu rozehrejte sádlo a na nem opecte cibuli (asi 5 minut). Plátky jater dobre osuste a na té samé pánvi je po obou stranách krátce opecte. Vyjmete je z pánve. Na pánev dejte mouku a za stálého míchání zalévejte vývarem a octem. Privedte omácku do varu, ochutte ji majoránkou. Játra vlozte zpátky do omácky a nechte je v ní slabe pobublávat 5-10 minut podle toho, jak mají být propecená. Ochute solí a peprem.
Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností
Varené brambory sypané kmínem.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kořeněná játra
358 příspěvků 25.1.09 03:43
Játra na tento způsob jsou naprosto skvělá! Jen jsme navíc přidala 1 lžičku kari koření a nemá to chybu. Díky!
Hezký den!
75 příspěvků 25.1.09 03:43
Na obrázku vypadá tento recept velice dobře,ale je to opravdu obrázek k tomuto receptu - nějak mě tam není jasné to zbarvení té omáčky.Podle ingrediencí tam není nic, co by to takto zabarvilo.Budu muset vyzkoušet.
Tak po té - letní kuchyni - toužím už léta a snad už se začíná blýskat…:-), od jara do podzimu tam budu bydlet ( i v noci )
a udělám pro kamarády pravou staročeskou
zabíjačku a …
a taky tam nastěhuji všechny talíře,
skleničky, různá udělátka atd…, už aby to bylo.
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Dilema okolo prskání a různých kuchyňských pachů řeší geniálně Asijci.
Ti vaří venku. I já mám za domem „čínskou kuchyňku“ po bývalých majitelích.
Protože jsem u zdroje, tak používám na vaření většinou játra krůtí. Jsou větší než kuřecí a zároveň jemnější než vepřová, ale i ta čerstvá, opravdu čerstvá, nemražená, prskají stejně, někdy je to na sporáku jak malý soptík a já hledám azbestové rukavice a svářecí kuklu a po večeři ve Zlatých stránkách telefon na Osvobozenou domácnost
Drobku, soucítím s tebou, je z nich bordel,
ale ta dobrota.
A tadyty budou v úterý, protože
vozí čerstvá 
634 příspěvků 25.1.09 03:43
teď jsem si je přivezla domů z řeznictví. Hovězí na knedlíčky do polévky a vepřové budu nějak upravovat.
Játra milujem, ale jíme málo, protože to při přípravě poprská omastkem celý sporák, i když na to dáme takovou tu síťku - pokličku.
Až minulý týden jsem se dozvěděl od profresionála, že chyba není ve mně ani ve sporáku, ale v játrech.
Nesmí být předtím zmražená, protože krystalky ledu se už nerozptýlí, ale jen roztají a ty mikrokapičky vody pak prskají.
No a teď mi řekněte - kde se dneska na světě dají koupit játra předem nezmražená? Tady v Americe ne.
On tohle vlastně není ani tak komentář jako hlasitý povzdech. Ach jo.
No, on se dá ocet okořenit opravdu různě, já každé léto vyrábím dvě láhve - jedna s bylinkami, druhá s feferonami. Estragonový ocet se běžně prodává. Většinou do láhve dávám čerstvý tymián, dobromysl a tak jeden - dva lístky šalvěje. Do malé lahvičky si specielně dělám z bílého octa ocet bazalkový do salátů. Vydrží mi celý rok, a naví je to docela pěkná ozdoba kuchyňské poličky.
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
tohle musím vyzkoušet. Játra mám moc ráda.
Doufám že se mi podaří sehnat vepřová. Tady bohužel kromě kuřecích a jehněčích (jehněčí jsem zkoušela a zjistila že nemusím) jde všechno do psích a kočičích konzerv.
Ve svém příštím životě tu chci být psíkem nebo mícou.
Bez toho kořeněného octa jsme doma kdysi tuto lahůdku vařili…byla to moc velká dobrota…
634 příspěvků 25.1.09 03:43
Skvělá odpověď, díky.
717 příspěvků 25.1.09 03:43
U nás se dostane celá rada korenených octu. Já si delám sám svuj korenený ocet tak ze do láhve se sirsím hrdlem dám feferonky, celý pepr, oloupané strouzky cesneku, pár plátku krenu, kousek citronové nebo limetkové kury a zaliji to octem. Uz po týdnu se dá pouzít, ale lépe kdyz lezí delsí dobu. Mám tady jeden který jsem delal 25.9.2002 a je porád dobrý. Pokud se Ti nechce s tím delat, pouzij obycejný nebo vinný ocet. Chut bude ale asi trosicku jiná.
Stací Ti tahle odpoved?
634 příspěvků 25.1.09 03:43
Spi, recept mě zaujal, mám játra ráda. Čím můžu nahradit kořeněný ocet??