Recept Koprovka de luxe Veg

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Tato krémová koprovka naučila naše děti milovat koprovku.

Postup

Na jemno nakrájenou cibuli orestovat na polovině másla s olejem, přidat na jemno nastrouhanou mrkev a celer a osmažit.

Přidat mouku, osmažit na světlou zásmažku, zředit mlékem a alespoň 20 minut povařit na malém plameni.

Dochutit pol. kořením nebo solí. Ve druhém rendlíku na zbytku másla mírně orestovat nakrájený kopr a do tohoto kopru přecedit omáčku, zjemnit smetanou a dochutit ohřátým octem.

Recept je z kategorií: Omáčky Omáčky ryze české


Reklama

Nahlásit recept

  • 17.02.13 vloženo
  • 3155x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 min

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 1 malá mrkev
  • kousek celeru
  • lžíce másla
  • trochu olivového oleje
  • 1 menší cibule
  • kopr
  • ocet
  • hladká mouka
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 250 ml mléka
  • polévkové koření

Doporučená příloha

  • houskový knedlík

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Koprovka de luxe

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
birkana
1663 příspěvků 19.02.13 16:52

Dobrý tip, @jolana, vyzkoušíme :mavam:

@casino, neumím si představit koprovku se syrovým koprem :think: Jó, syrovým posekaným posypat ryby, salát, to jó :idea:

 
jolana
5064 příspěvků 19.02.13 15:49

Casino, len skus…Robievam trebars zemiaky varene v mlieku(alebo maso/kurca) a potom kratucko orestujem kopr na masle a polejem zemiaky. V irane to robia bezne a ze ho pouzivaju hodne..take iranske koprove polo..hmmm..

 
casino
4463 příspěvků 19.02.13 13:41
Myslím, že recept není přímo na zdechnutí...

…to bych muselo vyzkoušet 8)
Restovat ČERSTVÝ kopr se mi ekluje od přirození,,, ale vím já, či se nerozvoní? Nevím a zkoušet nebudu, ale obecně se ČERSTVÝ kopr pokud možno tepelně neupravuje ;)
No, ale možná právě skrzevá tu tepelnou úpravu „naučila naše děti milovat koprovku“ 8) Hihi, dotaženo ad absurdum, možná by si svišti svištěli, dyby se kopr vůůůbec nepoužil… :mrgreen:
A mlíko s voctem? :nevim: Hihi, ale znám houby s voctem :mrgreen:

 
Sylvie
2302 příspěvků 19.02.13 13:09

No tak chlapi, trochu života do toho umírání. :-D

 
ucitelas
328 příspěvků 17.02.13 18:59
no a

U nás…nevaříme

 
casino
4463 příspěvků 17.02.13 18:41
No, u nás dáváme kopr až nakonec

A už pak nevaříme :think:

 
ucitelas
328 příspěvků 17.02.13 18:06
hm..

..

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Chilli con carne Chilli con carne
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz