Recept Koprovka de luxe Veg

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Tato krémová koprovka naučila naše děti milovat koprovku.

Postup

Na jemno nakrájenou cibuli orestovat na polovině másla s olejem, přidat na jemno nastrouhanou mrkev a celer a osmažit.

Přidat mouku, osmažit na světlou zásmažku, zředit mlékem a alespoň 20 minut povařit na malém plameni.

Dochutit pol. kořením nebo solí. Ve druhém rendlíku na zbytku másla mírně orestovat nakrájený kopr a do tohoto kopru přecedit omáčku, zjemnit smetanou a dochutit ohřátým octem.

Recept je z kategorií: Omáčky Omáčky ryze české


Reklama

Nahlásit recept

  • 17.02.13 vloženo
  • 3283x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 min

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 1 malá mrkev
  • kousek celeru
  • lžíce másla
  • trochu olivového oleje
  • 1 menší cibule
  • kopr
  • ocet
  • hladká mouka
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 250 ml mléka
  • polévkové koření

Doporučená příloha

  • houskový knedlík

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Koprovka de luxe

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
birkana
1670 příspěvků 19.02.13 16:52

Dobrý tip, @jolana, vyzkoušíme :mavam:

@casino, neumím si představit koprovku se syrovým koprem :think: Jó, syrovým posekaným posypat ryby, salát, to jó :idea:

 
jolana
5065 příspěvků 19.02.13 15:49

Casino, len skus…Robievam trebars zemiaky varene v mlieku(alebo maso/kurca) a potom kratucko orestujem kopr na masle a polejem zemiaky. V irane to robia bezne a ze ho pouzivaju hodne..take iranske koprove polo..hmmm..

 
casino
4474 příspěvků 19.02.13 13:41
Myslím, že recept není přímo na zdechnutí...

…to bych muselo vyzkoušet 8)
Restovat ČERSTVÝ kopr se mi ekluje od přirození,,, ale vím já, či se nerozvoní? Nevím a zkoušet nebudu, ale obecně se ČERSTVÝ kopr pokud možno tepelně neupravuje ;)
No, ale možná právě skrzevá tu tepelnou úpravu „naučila naše děti milovat koprovku“ 8) Hihi, dotaženo ad absurdum, možná by si svišti svištěli, dyby se kopr vůůůbec nepoužil… :mrgreen:
A mlíko s voctem? :nevim: Hihi, ale znám houby s voctem :mrgreen:

 
Sylvie
2302 příspěvků 19.02.13 13:09

No tak chlapi, trochu života do toho umírání. :-D

 
ucitelas
328 příspěvků 17.02.13 18:59
no a

U nás…nevaříme

 
casino
4474 příspěvků 17.02.13 18:41
No, u nás dáváme kopr až nakonec

A už pak nevaříme :think:

 
ucitelas
328 příspěvků 17.02.13 18:06
hm..

..

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Tažený štrůdl


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz