Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
lehnertova Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Tato krémová koprovka naučila naše děti milovat koprovku.
Na jemno nakrájenou cibuli orestovat na polovině másla s olejem, přidat na jemno nastrouhanou mrkev a celer a osmažit. Přidat mouku, osmažit na světlou zásmažku, zředit mlékem a alespoň 20 minut povařit na malém plameni. Dochutit pol. kořením nebo solí. Ve druhém rendlíku na zbytku másla mírně orestovat nakrájený kopr a do tohoto kopru přecedit omáčku, zjemnit smetanou a dochutit ohřátým octem.
Recept je z kategorií: Omáčky Omáčky ryze české
houskový knedlík
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Koprovka de luxe
Dobrý tip, @jolana, vyzkoušíme
@casino, neumím si představit koprovku se syrovým koprem
Jó, syrovým posekaným posypat ryby, salát,
to jó 
5068 příspěvků 19.2.13 15:49
Casino, len skus…Robievam trebars zemiaky varene v mlieku(alebo maso/kurca) a potom kratucko orestujem kopr na masle a polejem zemiaky. V irane to robia bezne a ze ho pouzivaju hodne..take iranske koprove polo..hmmm..
…to bych muselo vyzkoušet

Hihi, dotaženo ad absurdum, možná by si
svišti svištěli, dyby se kopr vůůůbec nepoužil… 
Hihi, ale znám houby s voctem 
Restovat ČERSTVÝ kopr se mi ekluje od přirození,,, ale vím já, či se nerozvoní? Nevím a zkoušet nebudu, ale obecně se ČERSTVÝ kopr pokud možno tepelně neupravuje
No, ale možná právě skrzevá tu tepelnou úpravu „naučila naše děti milovat koprovku“
A mlíko s voctem?
2302 příspěvků 19.2.13 13:09
No tak chlapi, trochu života do toho umírání.
U nás…nevaříme
A už pak nevaříme
..