Recept Koprovka de luxe Veg

lehnertova Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Tato krémová koprovka naučila naše děti milovat koprovku.

Postup

Na jemno nakrájenou cibuli orestovat na polovině másla s olejem, přidat na jemno nastrouhanou mrkev a celer a osmažit. Přidat mouku, osmažit na světlou zásmažku, zředit mlékem a alespoň 20 minut povařit na malém plameni. Dochutit pol. kořením nebo solí. Ve druhém rendlíku na zbytku másla mírně orestovat nakrájený kopr a do tohoto kopru přecedit omáčku, zjemnit smetanou a dochutit ohřátým octem.

Recept je z kategorií: Omáčky Omáčky ryze české

Nahlásit recept

  • 17.02.13 vloženo
  • 3836x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 min

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 1 malá mrkev
  • kousek celeru
  • lžíce másla
  • trochu olivového oleje
  • 1 menší cibule
  • kopr
  • ocet
  • hladká mouka
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 250 ml mléka
  • polévkové koření

Doporučená příloha

  • houskový knedlík

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Koprovka de luxe

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Koprovka de luxe

birkana
1702 příspěvků 19.2.13 16:52

Dobrý tip, @jolana, vyzkoušíme :mavam:

@casino, neumím si představit koprovku se syrovým koprem :think: Jó, syrovým posekaným posypat ryby, salát, to jó :idea:

jolana
5068 příspěvků 19.2.13 15:49

Casino, len skus…Robievam trebars zemiaky varene v mlieku(alebo maso/kurca) a potom kratucko orestujem kopr na masle a polejem zemiaky. V irane to robia bezne a ze ho pouzivaju hodne..take iranske koprove polo..hmmm..

casino
4497 příspěvků 19.2.13 13:41
Myslím, že recept není přímo na zdechnutí...

…to bych muselo vyzkoušet 8)
Restovat ČERSTVÝ kopr se mi ekluje od přirození,,, ale vím já, či se nerozvoní? Nevím a zkoušet nebudu, ale obecně se ČERSTVÝ kopr pokud možno tepelně neupravuje ;)
No, ale možná právě skrzevá tu tepelnou úpravu „naučila naše děti milovat koprovku“ 8) Hihi, dotaženo ad absurdum, možná by si svišti svištěli, dyby se kopr vůůůbec nepoužil… :mrgreen:
A mlíko s voctem? :nevim: Hihi, ale znám houby s voctem :mrgreen:

Sylvie
2302 příspěvků 19.2.13 13:09

No tak chlapi, trochu života do toho umírání. :-D

ucitelas
328 příspěvků 17.2.13 18:59
no a

U nás…nevaříme

casino
4497 příspěvků 17.2.13 18:41
No, u nás dáváme kopr až nakonec

A už pak nevaříme :think:

ucitelas
328 příspěvků 17.2.13 18:06
hm..

..

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Květáková polévka

Nejlepší recepty

Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz