Recept Koprová omáčka 4

(Hodnoceno 2x) penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Koprová omáčka 4

Postup

Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem, rozšleháme a povaříme. Po 20 minutách varu přidáme ocet a cukr, podle potřeby dosolíme a omáčku přecedíme přes jemné síto. Zjemníme ji přidáním mléka a necháme přejít varem. Nakonec do omáčky vmícháme jemně posekaný kopr. Čerpáno ze sešitu Kuchařka pro nezaměstnané (1991).

Recept je z kategorií: Omáčky k masům

Nahlásit recept

  • 22.02.06 vloženo
  • 31796x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 50 g hladké mouky
  • 50 g tuku
  • 200 ml plnotučného mléka
  • 500 ml vývaru
  • cukr
  • ocet
  • sůl
  • čerstvý nebo sterilovaný kopr.

Doporučená příloha

  • vařené brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

oldsoft 8.1.16 14:15

Vařený hovězí krk s koprovou omáčkou a karlovarským knedlíkem.

Uvaření se již líbí 7 labužníkům
Odkaz na uvaření

birkana 29.6.12 15:54

Nakonec jsem ještě zjemnila máslem. Omáčku jsem podávala se sázenými vejci a houskovým knedlíkem.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Koprová omáčka 4

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Koprová omáčka 4

Eja
3871 příspěvků 2.7.12 17:50

Já vajíčka na „střednětvrdoměkko“ :mrgreen: a vždycky brambory ( ale já jsem fanatik, brambory i k rajské).
Ale dovoluji si připomenout dle mne nepřekonatelnou koprovku zde

anka22
95 příspěvků 1.7.12 22:16

Já mám ke koprovce nejradši ztracené vejce, tuhost žloutku lze přizpůsobit dobou varu a je chutnější než vajíčko na tvrdo.

birkana
1706 příspěvků 1.7.12 09:49

Hmmm… Vejce naměkko také miluji. Jenže ten můj chlap nejí „tekutá vejce“ :mrgreen: Tak jsem se uchýlila ke kompromisu: dělám volská oka. Sobě je nechám jen rychle „zdrcnout“, aby se zachoval tekutý žloutek a jemu je více propeču. Vše jednou ranou na lívanečníku.

M.Suskova
206 příspěvků 1.7.12 09:17

U nás se ke koprové omáčce dává vejce vařené naměko, to je, vejce dám do studené vody aby byla těsně pod vodou. Až voda začne vařit nechám 90 vteřin vařit a ihned zchladím, aby se přestalo vařit. Pak pomocí kávové lžičky oloupat a vložit do omáčky. Loupání je sice trochu pracnější xle je to velmi chutné a bez tuku, který je už v omáčce.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hruškový koláč

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz