Recept Koprová omáčka 4

(Hodnoceno 2x) penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Koprová omáčka 4

Postup

Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem, rozšleháme a povaříme. Po 20 minutách varu přidáme ocet a cukr, podle potřeby dosolíme a omáčku přecedíme přes jemné síto. Zjemníme ji přidáním mléka a necháme přejít varem. Nakonec do omáčky vmícháme jemně posekaný kopr. Čerpáno ze sešitu Kuchařka pro nezaměstnané (1991).

Recept je z kategorií: Omáčky k masům

Nahlásit recept

  • 22.02.06 vloženo
  • 32183x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 50 g hladké mouky
  • 50 g tuku
  • 200 ml plnotučného mléka
  • 500 ml vývaru
  • cukr
  • ocet
  • sůl
  • čerstvý nebo sterilovaný kopr.

Doporučená příloha

  • vařené brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

oldsoft 8.1.16 14:15

Vařený hovězí krk s koprovou omáčkou a karlovarským knedlíkem.

Uvaření se již líbí 7 labužníkům
Odkaz na uvaření

birkana 29.6.12 15:54

Nakonec jsem ještě zjemnila máslem. Omáčku jsem podávala se sázenými vejci a houskovým knedlíkem.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Koprová omáčka 4

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Koprová omáčka 4

Eja
3880 příspěvků 2.7.12 17:50

Já vajíčka na „střednětvrdoměkko“ :mrgreen: a vždycky brambory ( ale já jsem fanatik, brambory i k rajské).
Ale dovoluji si připomenout dle mne nepřekonatelnou koprovku zde

anka22
95 příspěvků 1.7.12 22:16

Já mám ke koprovce nejradši ztracené vejce, tuhost žloutku lze přizpůsobit dobou varu a je chutnější než vajíčko na tvrdo.

birkana
1717 příspěvků 1.7.12 09:49

Hmmm… Vejce naměkko také miluji. Jenže ten můj chlap nejí „tekutá vejce“ :mrgreen: Tak jsem se uchýlila ke kompromisu: dělám volská oka. Sobě je nechám jen rychle „zdrcnout“, aby se zachoval tekutý žloutek a jemu je více propeču. Vše jednou ranou na lívanečníku.

M.Suskova
206 příspěvků 1.7.12 09:17

U nás se ke koprové omáčce dává vejce vařené naměko, to je, vejce dám do studené vody aby byla těsně pod vodou. Až voda začne vařit nechám 90 vteřin vařit a ihned zchladím, aby se přestalo vařit. Pak pomocí kávové lžičky oloupat a vložit do omáčky. Loupání je sice trochu pracnější xle je to velmi chutné a bez tuku, který je už v omáčce.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Květáková polévka Květáková polévka
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz