Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
gegina Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Čisté kuře podélně rozpůlíme, a uvaříme (dusíme) v 6 dl koňaku, až bude kuře poloměkké. Potom jednu půlku kuřete naplníme husími játry a posypeme tlučeným hřebíčkem. Druhou půlku naplníme nakrájenými žampióny a posypeme špetkou chilli koření. Obě půlky mírně posolíme, dáme do pekáčku, podlijeme zbylým koňakem a dopečeme v předehřáté troubě doměka. Jako příloha jsou vhodné hranolky opečené nasucho.
Recept je z kategorií: Kuřecí maso
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Koňakové kuře
7 příspěvků 29.3.09 19:31
Mohu doporučit. Využila jsem vyjímečné nabídky naší masny na husí játra a pak pátrala co s nimi
K tomuhle receptu jsem použila darovaný
vinný destilát (neco na způsob metaxy, ale ne tak dobrý), tak mi ho nebylo
líto využít celý. Maso mělo příjemnou chuť a koňaková omáčka byla
jemná. Z jatýrek byla přímo lahudková paštika.
1437 příspěvků 25.1.09 03:43
tak trochu mi to pripomína jednu kuchársku knihu spred skoro 100 rokov, tam sa tiež k všetkému pridáva francúzsky koňak a husacia pečienka, ale čo do húb sú lepší, používajú hľuzovky (lanýže)
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Na naše pomery trocha drahý. Ale uznávam , že môže to biť chutné.
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Ačkoli příliš nepeču, tak tohle bych chtěl zkusit; jsem zvědavý, co s tím udělá ten koňak [domnívám se, že i kvalitní brandy by nebylo nic proti ničemu], když kuřecí maso nasákne jeho chuť. Možná, že bych si dovolil v té druhé půli, když obě půlky kuřete mírně posolíme, dáme do pekáčku, podlijeme zbylým koňakem a dopečeme, přidat trošku olivového oleje. Ovšem - zatím je to jen představa – navíc komplikovaná sháněním husích jater. Ovšem do mých oblíbených receptů tenhle patří, jasně…