Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Pampeliska191 Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Zelená jablíčka omyjeme, rozkrájíme buď na plátky nebo na čtvrtky a složíme je do porcelánové nebo kameninové nádoby a zalijeme octem. Po 24 hodinách ocet slijeme a nakrájená rajčata zasypeme cukrem, který se ve šťávě rozpustí. V cukru opět necháme rajčata 24 hodin. Potom je i s cukrem povaříme, až zprůhlední. Prochladlá rajčata vyndáme, cukr znovu svaříme spolu s citronovou kůrou i šťávou, hřebíčkem a skořicí. Procezený nálev, ještě horký nalejeme na rajčata. Lahve povážeme celofánem nebo je můžeme krátce sterilovat. Vím, že nyní tento recept žádny z vás potřebovat nebudete, ale víte jak se říká *schovej na dno, najdeš snadno*.
Recept je z kategorií: Konzervace zeleniny
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kompot ze zelených rajčat