Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bedla Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Sušené švestky dáme do kastrolku, nalijeme na ně naběračku teplé vody a rychle je opereme. Dáme je na kastrol, přidáme 2 kostky cukru, 2 hřebíčky, kousek celé skořice, přikryjeme pokličkou a necháme na okraji plotny zvolna asi hodinku doměkka dusiti, ale opatrně, aby se nepřipálily. Po této době odstavíme z plotny. Pak do nich přidáme 2 lžíce dobrého rumu. Švestky srovnáme vkusně na mísu, polijeme šťávou a lehce posypeme vanilinovým cukrem. Hodí se výborně k rýžové kaši, bramborovým pokrmům atd. Tento kompot je velmi vhodný k podávání : z horké rýžové kaše vytvoříme v míse věnec a doprostřen srovnáme dušené švestky, pomastíme vařícím máslem a lehce ji posypeme práškovým cukrem, smíchaným s tlučenou skořicí a dobře promícháme. Zdroj: Kuchařka z počátku minulého století, dědictví po mé mamince.
Recept je z kategorií: Historické recepty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kompot ze sušených švestek
… a nebylo to na přechodu
když mi tchyňka hlásala, že z těch křížal
co jsem jí dal, si uvařila kompot
Ale tchyňka není chabrus na hlavu…, ona má
jenom, na rozdíl od úsměvu, falešné žuby

Tak tento recept se móóóc líbí. Jen u nás ještě švestky zcela nedozrály
A že by jich bylo hodně, to také
řící nemohu
Ale i z toho mála sušit budu!
Kompot ze sušených švestek, to musím vyzkoušet, nasušeno mám, stejně jsem přemýšlela co s nimi, letos mám nadprůměrnou úrodu švestek.
ale jako kompot to nevypadá,
spíše povidla… 
Již vyzkoušeno! Je to výborné,
Příspěvek upraven 13.09.13 v 20:52