Recept Kompot z tykve (DÝNĚ)
Pampeliska191 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Dobře vyzrálou tykev (volíme odrůdu s oranžovou dužinou) omyjeme, rozpůlíme, zbavíme jader a měkké dužiny a nakrájíme na řezy, které teprve loupáme. Z řezů krájíme rovným nebo vroubkovaným nožem kostky o hraně asi 2 cm. Skládáme je do porcelánové mísy, kde je zalijeme roztokem z jednoho dílu octa a třech dílů pitné vody. V tomto roztoku necháme tykev stát nejméně 12 hodin. Potom tykev ocedíme, necháme okapat a v čisté vodě ji předvaříme do sklovita. Nesmíme ji však převařit. Předvařenou tykev opět ocedíme a necháme dobře okapat. Potom ji srovnáme do sklenic a zalijeme cukerným roztokem okyseleným citronovou šťávou. Na dno litrových sklenek dáme 2-3 hřebíčky a malý úlomek skořice nebo několik kapek ananasové tresti. Uzavřené sklenice sterilizujeme 30 minut při 90°C. V zimě můžeme tykev přidávat do míchaných kompotů, kde se výborně uplatňuje pro svou krásnou žlutou barvu. Částečně nám tak nahrazuje oblíbený ananasový kompot.
Recept je z kategorií: Konzervace
- 22.06.04 vloženo
- 12125x zobrazeno
Ingredience
- 1 l vody
- 2 kg cukru
- citronová šťáva z 1-2 citronů
- hřebíček
- skořice
- ananasová tresť
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Kompot z tykve (DÝNĚ)
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Kompot z tykve (DÝNĚ)