Recept Kompot z tykve (DÝNĚ)

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Dobře vyzrálou tykev (volíme odrůdu s oranžovou dužinou) omyjeme, rozpůlíme, zbavíme jader a měkké dužiny a nakrájíme na řezy, které teprve loupáme. Z řezů krájíme rovným nebo vroubkovaným nožem kostky o hraně asi 2 cm. Skládáme je do porcelánové mísy, kde je zalijeme roztokem z jednoho dílu octa a třech dílů pitné vody. V tomto roztoku necháme tykev stát nejméně 12 hodin. Potom tykev ocedíme, necháme okapat a v čisté vodě ji předvaříme do sklovita. Nesmíme ji však převařit. Předvařenou tykev opět ocedíme a necháme dobře okapat. Potom ji srovnáme do sklenic a zalijeme cukerným roztokem okyseleným citronovou šťávou. Na dno litrových sklenek dáme 2-3 hřebíčky a malý úlomek skořice nebo několik kapek ananasové tresti. Uzavřené sklenice sterilizujeme 30 minut při 90°C. V zimě můžeme tykev přidávat do míchaných kompotů, kde se výborně uplatňuje pro svou krásnou žlutou barvu. Částečně nám tak nahrazuje oblíbený ananasový kompot.

Recept je z kategorií: Konzervace

Nahlásit recept

  • 22.06.04 vloženo
  • 10531x zobrazeno

Ingredience

  • 1 l vody
  • 2 kg cukru
  • citronová šťáva z 1-2 citronů
  • hřebíček
  • skořice
  • ananasová tresť

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kompot z tykve (DÝNĚ)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Květáková polévka Květáková polévka
Koláč s jahodami Koláč s jahodami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz