Recept Kolínková tlačenka

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Obě kolena vložíme do vhodného hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme koření a cibuli a pomalu vaříme, až se maso odděluje od kosti. Potom kolena vyjmeme, vykostíme a i s kůžemi umeleme. Umleté maso rozředíme procezeným vývarem, aby vznikla hustší kaše a tu nalijeme do sáčku nebo do srnčího hřbetu. Necháme v chladu ztuhnout.

Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality

Nahlásit recept

  • 15.12.01 vloženo
  • 6138x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 čerstvé vepřové koleno
  • 1 uzené vepřové koleno
  • 1 cibulka
  • 8 kuliček pepře, 8 nového koření
  • bobkový list
  • sůl
  • špetka tymiánu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kolínková tlačenka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
casino
4488 příspěvků 05.04.10 16:26
Re: Kolínková tlačenka

Že se melou kůže je v pořádku. Ale že do tlačenky se mele i maso? Asi záleží na tradici podle regionu… U nás tomu říkáme PREJT :-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz