Recept Koleno Tchunh-pcho

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Koleno Tchunh-pcho

Úvod

Velká čínská kuchařka 2003 www.svojtka.cz

Postup

Koleno očistíme, odstraníme všechny chloupky.
Rozdělíme na velké kusy a vykostíme. Maso na chvíli vložíme do vroucí vody. Přidáme trochu sójové omáčky.
Ve woku rozpálíme olej. Koleno v něm osmahneme zlatohněda. Vyndáme a osušíme.
Do woku dolijeme trochu oleje, přidáme přísady. Rychle zamícháme. Přidáme bujon a maso, necháme vařit na mírném ohni 1 hodinu. Maso vyndáme z woku a na 10 minut odložíme. Šťávu z kolena přelijeme do jiné nádoby a uchováme. Koleno dáme na mísu, kůží dolů.
Sušené nakládané pekingské zelí smažíme na sezamovém oleji za stálého míchání. Přidáme šťávu z masa, maizenovou pastu a cibulku, promícháme. Omáčkou polijeme koleno.
Kolečka mrkve a ředkve smažíme 3 minuty, stále míchajíce. Pokrm ozdobíme kolečky zeleniny.
Ke kolenu můžeme podávat špenát.

foto

Recept je z kategorií: Dušené vepřové maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 21.11.09 vloženo
  • 5684x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2h

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 vepřové koleno
  • sójová omáčka
  • 6 šálků oleje
  • 2 šálky bujonu
  • 2 lžičky sušeného nakládaného pekingského zelí
  • 2 lžičky sezamového oleje
  • 10 koleček mrkve a bílé ředkve
  • 1 lžíce maizenové pasty
  • 1 lžíce sekané cibulky.
  • Přísady:
  • 5 plátků zázvoru
  • kuličky pepře
  • 1 lžička mletého pepře
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička tekutého karamelu
  • 1/2 lžíce vína.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Koleno Tchunh-pcho

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Alice_G
505 příspěvků 26.11.09 01:24
Re: Koleno Tchunh-pcho - kuchařka - madlo

Než jsem před časem dandě prozradila zdroj, měli u Svojtky v prodejně pět posledních kusů.
Omlouvám se, modrání odkazu mi nešlo, mrkni se na odkaz
http://www.svojtka.cz/index.php?…
Třeba mají ještě nějaký kousek volný.

 
danda  24.11.09 01:01
Re: Koleno Tchunh-pcho - madlaf :-)

Velká čínská kuchařka se jmenuje, v roce 2003 ji vydal Svojtka, ale nevím jestli se dá momentálně ještě někde koupit.

 
madlaf
38 příspěvků 23.11.09 15:09
Re: Koleno Tchunh-pcho

Recept vypadá náramně,akorát nevím co to zelí, v životě jsem o něm neslyšela. Ale určitě to zkusím a ještě by mě fakt zajímalo, jaká kuchařka je moc príma!

 
danda  22.11.09 23:47
Re: Koleno Tchunh-pcho - Alice :-)

byla to včerejší rychlovka, zcela nenadálá, protože ty chlapský ovary už nemůůůžu :-), takže sušené zelí jsem neměla, nikdy jsem ho vlastně ani neviděla, ani nevím jestli se dá koupit, možná v Praze v tržnici nebo na netu, ale příště bych ho nahradila pekingským zelím, asi :-)
Ta kuchařka je moc príma :-)

 
Alice_G
505 příspěvků 22.11.09 14:50
Re: Koleno Tchung-pcho - Dando,

fotka v tvém deníčku je mnohem krásnější a lákavější, než mají v kuchařce. Jak jsi zvládla to „sušené nakládané pekingské zelí“. Jsou ho jen 2 lžičky, tak jsi improvizovala, co :-))? AG

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz