Recept Koleno Tchunh-pcho

danda Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Koleno Tchunh-pcho

Úvod

Velká čínská kuchařka 2003 www.svojtka.cz

Postup

Koleno očistíme, odstraníme všechny chloupky. Rozdělíme na velké kusy a vykostíme. Maso na chvíli vložíme do vroucí vody. Přidáme trochu sójové omáčky. Ve woku rozpálíme olej. Koleno v něm osmahneme zlatohněda. Vyndáme a osušíme. Do woku dolijeme trochu oleje, přidáme přísady. Rychle zamícháme. Přidáme bujon a maso, necháme vařit na mírném ohni 1 hodinu. Maso vyndáme z woku a na 10 minut odložíme. Šťávu z kolena přelijeme do jiné nádoby a uchováme. Koleno dáme na mísu, kůží dolů. Sušené nakládané pekingské zelí smažíme na sezamovém oleji za stálého míchání. Přidáme šťávu z masa, maizenovou pastu a cibulku, promícháme. Omáčkou polijeme koleno. Kolečka mrkve a ředkve smažíme 3 minuty, stále míchajíce. Pokrm ozdobíme kolečky zeleniny. Ke kolenu můžeme podávat špenát. "foto":http://muj.labuznik.com/zaznam_denicku.php?c=5003&l=Danda

Recept je z kategorií: Dušené vepřové maso

Nahlásit recept

  • 21.11.09 vloženo
  • 6146x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2h

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 vepřové koleno
  • sójová omáčka
  • 6 šálků oleje
  • 2 šálky bujonu
  • 2 lžičky sušeného nakládaného pekingského zelí
  • 2 lžičky sezamového oleje
  • 10 koleček mrkve a bílé ředkve
  • 1 lžíce maizenové pasty
  • 1 lžíce sekané cibulky.
  • Přísady:
  • 5 plátků zázvoru
  • kuličky pepře
  • 1 lžička mletého pepře
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička tekutého karamelu
  • 1/2 lžíce vína.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Koleno Tchunh-pcho

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Koleno Tchunh-pcho

Alice_G
505 příspěvků 26.11.09 01:24
Re: Koleno Tchunh-pcho - kuchařka - madlo

Než jsem před časem dandě prozradila zdroj, měli u Svojtky v prodejně pět posledních kusů.
Omlouvám se, modrání odkazu mi nešlo, mrkni se na odkaz
http://www.svojtka.cz/index.php?…
Třeba mají ještě nějaký kousek volný.

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.11.09 01:01
Re: Koleno Tchunh-pcho - madlaf :-)

Velká čínská kuchařka se jmenuje, v roce 2003 ji vydal Svojtka, ale nevím jestli se dá momentálně ještě někde koupit.

madlaf
38 příspěvků 23.11.09 15:09
Re: Koleno Tchunh-pcho

Recept vypadá náramně,akorát nevím co to zelí, v životě jsem o něm neslyšela. Ale určitě to zkusím a ještě by mě fakt zajímalo, jaká kuchařka je moc príma!

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.11.09 23:47
Re: Koleno Tchunh-pcho - Alice :-)

byla to včerejší rychlovka, zcela nenadálá, protože ty chlapský ovary už nemůůůžu :-), takže sušené zelí jsem neměla, nikdy jsem ho vlastně ani neviděla, ani nevím jestli se dá koupit, možná v Praze v tržnici nebo na netu, ale příště bych ho nahradila pekingským zelím, asi :-)
Ta kuchařka je moc príma :-)

Alice_G
505 příspěvků 22.11.09 14:50
Re: Koleno Tchung-pcho - Dando,

fotka v tvém deníčku je mnohem krásnější a lákavější, než mají v kuchařce. Jak jsi zvládla to „sušené nakládané pekingské zelí“. Jsou ho jen 2 lžičky, tak jsi improvizovala, co :-))? AG

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz