Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
mrak Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Z přísad zpracujeme těsto jako linecké. Dáme přes noc do lednice. Potom rozdělíme na 4 díly a z každého dílu uděláme 16 kuliček.Do každé kuličky uděláme špuntem důlek (pro usnadnění práce si dáme několik kuliček mezi mikroténové pytlíky) a do něj dáme povidla, nebo marmeládu. Múže prý být i slaná náplň; nevím, nezkoušela jsem. Nahoru dáme posýpku. Upečeme jako linecké. Po upečení ještě horké hodně pocukrujeme. Převzato z Překvapení.
Recept je z kategorií: Moučníky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
21.11.18 10:59
Jsou rychle hotové, jednoduché, krásně se dělají a přitom výborné. Dělávám je s povidlím nebo tvarohovou nádivkou.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 3 labužníkům14.8.14 13:29
Koláčky jsem pekla na jaře z pěti dávek na svatbu. Od té doby chodí
maminka nevěsty jednou za měsíc pro koláče z jedné dávky (asi 90ks) jen
tak na chuť.
Dnes jsem dávala do každého koláčku malinu a navrch tvaroh a na druhý
plech jsem koláčky nejdříve naplnila meruňkovou marmeládou s chia
semínky - http://www.labuznik.cz/…hia-seminek/
oboje vynikající.
Ještě horké je potírám rumem a potom obaluji v moučkovém cukru.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Koláčky APETITO
30 příspěvků 21.11.18 17:13
Ahoj, díky za tip. Vypadají úžasně
Na vikend budeme péct také koláčky, ale
svatevbní
Už se nemůžu dočkat. Budeme dělat
podle tohoto receptu, tak snad se povedou jako minule
https://erecepty.eu/…bni-kolacky/
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak mi ještě poraďte, kam je schovat přede mnou, než se rodinka sejde?
No? No jo, jste v koncích, co?
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Děkuji vám, holky moje zlaté, za vysvětlení.
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Vidím to stejně jako HelcaK, na vál položit jeden pytlík, na něj pár kuliček, překrýt druhým pytlíkem a udělat důlky. Třeba se těsto trochu lepí, tak proto ten spodní pytlík. Tak si to představuji. Do pyramidy asi ne, to nevím, co by z toho vzniklo
já tedy nevim, ale kdyby se dávaly kuličky na sebe, tak by to asi autor/ka v receptu rozepsala podrobněji, mě to přijde, že prostě jen tlačí ty důlky špuntem přes mikrotéňák, aby se jí špunt nelepil na těsto - a tím „několik kuliček“ možná myslí jen to, že se nesnažíme nacpat pod pytlík všechny koláčky najednou…
78 příspěvků 25.1.09 03:43
Já bych se s tím mikrotéňákem nezabývala, 64 důlků je asi za 3 minuty. Co tím ušetřím? Než najdu a dám tam ten sáček , tak je hotovo.
609 příspěvků 25.1.09 03:43
Nejsem sice autor receptu, ale pokud tomu správně rozumím, tak uválíš kuličky, dáš jednu na vál, na ni dáš mikroten a další kuličku a vystavíš tak vlastně malou pyramidu. Pak vezmeš vařečku nebo špunt a vytlačíš důlek do všech koláčků najednou. Nevím zda budou všechny důlky stejné, nezkoušela jsem to, ale takto tomu rozumím.
Snad ti mé vysvětlení postačí a autor receptu se na mne nebude hněvat, že mu fušuju do řemesla…
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Těsto mám od včerejška v lednici, budu dnes péct. Ale nerozumím tomu prokládání mikrotéňákem. Prosím o vysvětlení.
757 příspěvků 25.1.09 03:43
Pečení sladkého není moje doména ale.........? kdo ví?
45 příspěvků 25.1.09 03:43
Také jsem zkoušela, jsou dobré. Náplň jsem dávala z mletých ořechů, povidla, pikantnější marmeládu i tvaroh. Ořechovou i tvarohovou náplň jsem udělala trochu tužší, ukoulela kuličky, které jsem vkládala do ďolíčků vytvořených skleněným špuntem. Špunt je dobré před každým vmáčknutím otisknout do hladké mouky, nelepí. Ovšem nejlepší se mi zdála marmeládová nebo povidlová náplň. Koláčky jsou poněkud sušší a ta marmeláda je taková vlhčí, takže kombinace je příjemná.
130 příspěvků 25.1.09 03:43
Mám vyzkoušené. S těstem se pracuje krásně. Je to velmi vhodné pro práci s dětmi. My jsme důlky dělali špuntem. Vyzkoušeli jsme sladkou i slanou nápň. Důležité je dát náplě dost, aby těsto nepřevládalo - dělat velké důlky. Těsto jsme rozdělili na polovinu, pak opět na polovinu, uváleli „hada“ a každého pak postupným půlením rozdělili na 16 dílů. Slaná varianta (Niva +šunka) byla lepší vlažná. Sladká vydrží určitě i delší dobu (marmeláda).
10 příspěvků 25.1.09 03:43
Kvetko, nevím, jestli stačí, že já je musím péct při každé návštěvě vnoučat a dětí. A musím je dělat na půl - marmeládové a povidlové, protože chutě jsou tak nějak rozdělené. A jak se položí na stůl za chvilku nejsou. Já pokud neochutnám předem, tak ani nevím jak chutnají.
A jestli může být jakýkoliv tavený sýr nevím, nezkoušela jsem. On má totiž každý jinou konzistenci.
receptík se mi líbí, určitě vyzkouším - neukládám, rovnou tisknu.
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Ještě chci dodat, že sýr může být jakýkoliv taveňák bez příchutě, já jsem měla obyčejnou Madetku.
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Já jsem z hodně podobného sýrového těsta pekla šátečky plněné tvarohem a byly výtečné. Těsto se vůbec nelepilo, krásně se s ním pracovalo a chutnalo moc i druhý den. Další dny nevím, protože nic nezbylo:-)) Takže tyhle důlkové koláčky určitě zkusím:-)
149 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak já nevím. Asi to také budu muset vyzkoušet, ale přijde mi to hedně zvláštní. Už jste to někdo pekl? A je to k jídlu?
Tohle se mi líbí, ukládám do oblíbených