Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Drozdí a tuk rozdrobte do mouky. Pridejte cukr, rozslehaná dve vejce a vytvorte testo. Ze dvou tretin testa vyválejte placku a vylozte jí kulatou rozkládací formu (prumer 24 cm) i po bocích. Smíchejte vsechny ingredience na nápln dohromady a naplnte tím testo ve forme. Zbytek testa vyválejte, nakrájejte na prouzky asi 2,5 cm siroké a polozte je na kolác ve forme jako mrízku. Nechte kynout na teplém míste 1 hodinu. Kolác potrete rozslehaným vejcem a pecte ve stredu trouby vyhráté na 200 st.C asi 20 minut. Tip: Tento kolác patrí k dánské klasice. Do náplne se dá pridat 25 g sekaných mandlí, nekdy se pridává i skorice nebo kandovaná pomerancová kura. Kolác se po potrení vejcem dá posypat cajovým cukrem a strouhanými mandlemi.
Recept je z kategorií: Moučníky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Koláč z Rungsted
17 příspěvků 23.1.10 20:15
Jen jestli to nebude ten máslový koláč, který prodávají v naší pekárně a prodavačky tvrdí, že dodavatel recept neprozradí a neprozdadí. Zkusím a uvidíme.
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Spisere, jakou mouku na to v Dánsku používáte. Myslíš, že hladká by se dala?
Díky moc
3 příspěvky 25.1.09 03:43
Koláč jsem pekla již potřetí. Dala jsem mandle i trochu skořice, hrst mandlí jsem přihodila i do těsta. Vůně másla, mandlí i skořice dohromady je prostě skvělá.
Syn mě donutil se konečně na Labužníka zaregistrovat a vložil mi sem i obrázek.
Díky za recept.
"":http://picasaweb.google.cz/ylabsky/ObrZky?… Obrázky style="color:#4D4D4D;font-weight:bold;text-decoration:none;
5 příspěvků 25.1.09 03:43
Podobně se kdysi plnily krajově buchty nebo koláčky. Náplň byla vyškvařené sádlo s cukrem a říkalo se tomu „bída s nouzí“. Prý to bylo moc dobré.
717 příspěvků 25.1.09 03:43
Jak to, Jandule, chutná je tezko napsat. Chut je individuální. Za sebe mohu napsat jen to, ze nejsem zrovna „kolácový“ a ze vsech kolácu mám nejradeji gulás. Presto mi tento kolác vzdy chutnal a chutná. A jedl jsem jej v mnoha obmenách. Zázrak to ale samozrejme není.
Odpust zpozdenou odpoved!
Kdyby tam byla ještě hrubá mouka (v náplni), tak je to drobenka. Ale takhle nevím, co to v kynutém těstě udělá. Z obrázku to není vidět. Spisere, jak to chutná? Ta náplň myslím - někdy něco vypadá nemožně a pak - ejhle - zázrak.
Díky, já to vyzkouším … přidám asi ty mandle.
717 příspěvků 25.1.09 03:43
Bedlo, nápln je tak, jak má být. Nic víc do ni nepatrí. Pokud tam nechces pridat skorici.
Spiser, do té náplně určitě něco patří…to by se rozteklo …