Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník milda02 Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Vejce s cukrem utřeme, přidáme mouku, pr.do peč., 4 lž. vody a vyšleháme, až se dělají bubliny. Upečeme na vysypaném plechu do růžova. Na vychladlé dáme krém z kysan. smetan, tvarohu, cukru. Polijeme polevou z džusu, pudinku, cukru. Dle fantazie můžeme dozdobit, podáváme nejlépe po 24 hodinách.
Recept je z kategorií: Buchty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Koláč tzv. žravý
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Mno, abych řekla pravdu, ten tvaroh mi moc nesedl, přišlo nám to suché, i když to suché nebylo.
Na recept jsem nezanevřela a myslím, že bude lepší s tou šlehačkou a zakysanou smetanou, jak píše Tapi a přihodím i ztužovač. Do polevy je třeba doopravdy přidat hodně cukru, jinak je jak píše Handule nakyslá.. přítel by radši sladší.
Jinak celkově je recept vynikající a určitě ho budu zkoušet dál, dokud si nepadnem do oka.:-D Překvapilo mě, jak se rychle dá udělat, všechno jde jak po másle. Během dvou hodin při večerním se nudění je celý dort hotov a stačí počkat jen do druhého dne až ztuhne.
Díky za předpis. Mám v oblíbených.
PS PRO VLADKU: Těsto jsem našlehla tyčovým mixérem MixSy.;-)
12 příspěvků 25.1.09 03:43
Ahoj.Ja ten zakusek peču už dlouha leta,ale misto kysane smetany davam zakysane a misto tvarohu davam šlehačku ušlehanou s vanilkovym cukrem jako ovoce poukladam pěkně na kolečka banany,jahody kompotove,mandarinky,
broskve kompotove na platky nakrajene i kivi na kolečka poukladam uhledně v řadach,zaleju štavou s mandlovym pudinkem a šuměnkou.Vypada to krasně a chutna baječně.A ani jsem nevěděla,že se to jmenuje žravy.
46 příspěvků 25.1.09 03:43
Senzační koláč, díky za recept. Zařadila jsem si ho do vlastní kategorie tzv. „mokrých“ koláčů, lahoda. Na tvarohovou náplň jsem ještě naskládala 2 konzervy mandarinek - dobrota. Příště asi zkusím kombinaci ananasový kompot + pudinkovou polevu z ananasového džusu. Nezkoušel to už někdo z vás, nemáte zkušenost?
634 příspěvků 25.1.09 03:43
Koláč je opravdu žravý, přijela návštěva a už nám nic nezbylo, všichni mají boule za ušima…samozřejmě chtěli recept…
30 příspěvků 25.1.09 03:43
Pečiem takýto istý koláčik akurát medzi puding a smotanu dávam ovocie - kompót alebo čerstvé.Pod tým pudingom to potom pekne vyzerá. Namiesto vanilkového pudingu používam Zlatý klas ale v princípe je to to isté.A používam práškový džús Tang - s tým ostáva puding pekný priesvitný a ovocie pod ním pekne vynikne.
634 příspěvků 25.1.09 03:43
Včera jsem upekla tyto řezy, dnes jsem ochutnala a název opravdu odpovídá.Já jsem do polevy přidala trochu cukru, jelikož manžel není na kyselé.Jsou to rychlé a fakt výborné " žravé " řezy.Budu dělat časteji:)))
janynko, ty pudinky přijdou do toho pomerančového džusu, cukr už je podle mne skoro zbytečný, vznikne Ti z toho totiž taková želatinová poleva. Dělám tímto způsobem želatinu pořád, jen ne ze dvou pudinkových prášků, ale jen tak „by voko“. Pudink uvařím ve šťávě z kompotu nebo v sirupu s vodou a lesklá poleva je hotova. Používám ji na ovocné letní koláče. ;o)
3 příspěvky 25.1.09 03:43
Ahojky,
zrovna teď jsem dodělala tento koláč, ale byla jsem na vážkách s tou polevou. Myslí se tím uvařit dva pudingy klasicky s mlékem a cukrem a nakonec do něho přilít džus? Zdálo se mi to poněkud řídké, snad to ztuhne do zítřka. Jinak to vypadá dobře.
110 příspěvků 25.1.09 03:43
Ahoj Mildo, již před několika měsíci jsem zkusila tvůj koláč. Je skutečně žravý. Tento víkend jsem chtěla udělat něco s jahodami, tak jsem na těsto položila jahody a dala péct, Dál jsem postupovala dle receptu.
Bylo to také velice vynikající.