Recept Koláč s ricottou

Pampeliska191 Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Koláč s ricottou

Postup

Mouku s kakaovým práškem smícháme. Prsty vpracujeme máslo, pak přidáme sherry a vytvoříme pevné těsto. Troubu předehřejeme na 200°C. Vyválíme tři čtvrtiny těsta na jemně pomoučené desce a vyložíme jím kulatou formu s ozdobným okrajem o průměru 24 cm. Uděláme si náplň: Do ušlehaných žloutků s cukrem přidáme ricottu, jemně nastrouhanou citronovou kůru, čokoládové kousky a míchanou kůru a angeliku. Ricottovou náplň dáme do formy z křehkého těsta a urovnáme povrch. Zbývající těsto vyválíme a rádlovacím kolečkem nebo nožem nakrájíme proužky. Naaranžujeme je do mřížky na povrchu koláče. Pečeme asi 15 minut na 200°C. Pak snížíme teplotu trouby na 180°C a pečeme dalších 30 – 35 minut dozlatova a křupava. Hotový koláč necháme vychladnout ve formě. Podáváme za pokojové teploty.

Recept je z kategorií: Koláče

Nahlásit recept

  • 19.01.04 vloženo
  • 23278x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 225 g hladké mouky
  • 30 ml kakaového prášku
  • 60 ml jemného krystalového cukru
  • 120 g másla
  • 60 ml suchého sherry
  • Náplň:
  • 2 zloutky
  • 116 g mletého cukru
  • 500 g sýra ricotta
  • jemně nastrouhaná citronová kůra (z jednoho citronu)
  • 6 lžic kousků hořké čokolády
  • 5 lžic nasekané míchané kůry (kandované)
  • 3 lžíce nasekané andeliky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Koláč s ricottou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Koláč s ricottou

kovář
2 příspěvky 1.9.14 07:51

Naprosto dokonalý koláč. Místo anděliky jsem přidal necelou lžičku rozdrceného feniklu. A místo cherry portské.

Pampeliska191
1075 příspěvků 20.1.04 14:49
Rybko 2001

Zdravim Te a moc se omlouvam za preklep a nedostatecne napsany recept, ktery jsem upravila.
Ano, podle mne muzes pouzit kandovane merunky. Ja tento kolac nepekla, ale chutnala jsem ho. Ted jsem volala kamaradce a ta mi rikala, ze ona pouziva sekany kandovany oranzt, nebo citronat. Co je andelika se dozvis, kdyz si kliknes v Labuzniku na ingredience. dekuji Ti za upozorneni na muj preklep. Preji hezky den

Rybka
54 příspěvků 27.4.10 08:19
Re: Koláč s ricottou

Moc zajimavy recept, chci vyzkouset. Prosim o upresneni a vysvetleni:

  • kolik zloutku utrit s cukrem?
  • co je angelika?
  • muzu nahradit kandovanou kuru kandovanymi tresnemi, ev.merunkami?
Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Sýrový bramborák

Nejlepší recepty

Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Štika na smetaně Štika na smetaně
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Hermelín ve víně Hermelín ve víně

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz