Recept Koláč s ricottou

Pampeliska191 Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Koláč s ricottou

Postup

Mouku s kakaovým práškem smícháme. Prsty vpracujeme máslo, pak přidáme sherry a vytvoříme pevné těsto. Troubu předehřejeme na 200°C. Vyválíme tři čtvrtiny těsta na jemně pomoučené desce a vyložíme jím kulatou formu s ozdobným okrajem o průměru 24 cm. Uděláme si náplň: Do ušlehaných žloutků s cukrem přidáme ricottu, jemně nastrouhanou citronovou kůru, čokoládové kousky a míchanou kůru a angeliku. Ricottovou náplň dáme do formy z křehkého těsta a urovnáme povrch. Zbývající těsto vyválíme a rádlovacím kolečkem nebo nožem nakrájíme proužky. Naaranžujeme je do mřížky na povrchu koláče. Pečeme asi 15 minut na 200°C. Pak snížíme teplotu trouby na 180°C a pečeme dalších 30 – 35 minut dozlatova a křupava. Hotový koláč necháme vychladnout ve formě. Podáváme za pokojové teploty.

Recept je z kategorií: Koláče

Nahlásit recept

  • 19.01.04 vloženo
  • 21359x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 225 g hladké mouky
  • 30 ml kakaového prášku
  • 60 ml jemného krystalového cukru
  • 120 g másla
  • 60 ml suchého sherry
  • Náplň:
  • 2 zloutky
  • 116 g mletého cukru
  • 500 g sýra ricotta
  • jemně nastrouhaná citronová kůra (z jednoho citronu)
  • 6 lžic kousků hořké čokolády
  • 5 lžic nasekané míchané kůry (kandované)
  • 3 lžíce nasekané andeliky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Koláč s ricottou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Koláč s ricottou

kovář
2 příspěvky 1.9.14 07:51

Naprosto dokonalý koláč. Místo anděliky jsem přidal necelou lžičku rozdrceného feniklu. A místo cherry portské.

Pampeliska191
1075 příspěvků 20.1.04 14:49
Rybko 2001

Zdravim Te a moc se omlouvam za preklep a nedostatecne napsany recept, ktery jsem upravila.
Ano, podle mne muzes pouzit kandovane merunky. Ja tento kolac nepekla, ale chutnala jsem ho. Ted jsem volala kamaradce a ta mi rikala, ze ona pouziva sekany kandovany oranzt, nebo citronat. Co je andelika se dozvis, kdyz si kliknes v Labuzniku na ingredience. dekuji Ti za upozorneni na muj preklep. Preji hezky den

Rybka
54 příspěvků 27.4.10 08:19
Re: Koláč s ricottou

Moc zajimavy recept, chci vyzkouset. Prosim o upresneni a vysvetleni:

  • kolik zloutku utrit s cukrem?
  • co je angelika?
  • muzu nahradit kandovanou kuru kandovanymi tresnemi, ev.merunkami?
Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Karbanátky Karbanátky
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz