Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník jandule02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Nejdříve si zaděláme těsto v míse. Do mouky dáme žloutek, sůl, nadrobno nakrájené máslo, v mléce rozkvedláme droždí a trochu přihřejeme, přidáme k mouce. Dobře vypracujeme, až se těsto nechytá stěn a dělá bubliny. Dáme na teplé místo přikryté vykynout (30-45 min by mělo stačit). Mezitím, co těsto kyne, připravíme náplň. Na kostičky nakrájíme slaninu a dáme na hlubší pánev škvařit (pomalu). Když jsou kostičky slaniny opečené a pustí tuk, přidáme natrhaný mangold nebo špenát a pár minut lehce obděláme na slanině. Necháme vychladnout. Z lososa uděláme malá tenká filátka. Do creme fraiche zašleháme 2 vejce, osolíme, opepříme. Formu na koláč vymažeme máslem, vyložíme těstem, necháme ještě chvíli na teple nakynout, pak potřeme máslem, naklademe mangold (špenát), poklademe plátky lososa a pečeme na 180°C cca 10-15 min. Pak přelijeme smetanou s vejci a dopečeme dalších cca 10 min. Podáváme spíše teplé, ne však vařící.
Recept je z kategorií: Slané pečivo
Sklenka bílého
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Koláč s mangoldem a lososem