Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
daduuja Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Kulinární studio Bauer Media
Sušenky rozdrtíme, pokapeme je rumem a necháme zvlhnout. Přidáme kokos a změklé máslo, vypracujeme pevnou, ale tvárnou hmotu. Dortovou formu vytřeme olejem, vysypeme cukrem a na dno a po obvodu vtlačíme sušenkovou hmotu do výšky asi 4cm. Korpus necháme ztuhnout v lednici. Tvaroh smícháme s cukrem a 200ml kokosového mléka. Želatinu namočíme do studené vody. Zbytek kokosového mléka přivedeme skoro k varu a odstavíme. Želatinu vždímeme a necháme ji rozpustit v horkém mléku. Ušleháme smetanu dotuha. Pár lžic tvarohového krému rozmícháme v mléce se želatinou a potom směs vlijeme do tvarohu a našleháme. Nakonec jemně vmícháme ušlehanou smetanu. Náplň vlijeme na korpus a necháme přes noc v lednici ztuhnout. Ananas scedíme a nakrájíme ho na malé kousky. Do kastrůlku se silným dnem dáme cukr a necháme ho zkaramelizovat do světlehněda. Přilijeme půlku nálevu z ananasu, 3 lžíce rumu a povaříme dokud se kousky karamelu nerozpustí. Ve zbytku nálevu rozmícháme škrob a vlijeme do karamelu, necháme zhoustnout. Koláč vyndáme z formy, poklademe ananasem, posypeme kokosem, ozdobíme a před podáváním pokapeme karamelem.
Recept je z kategorií: Nepečené moučníky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Koláč a la piňa colada