Recept Kokosový krém s ovocem

Brazilská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kokosový krém s ovocem

Postup

1. Ohřejeme kokosové mléko, přidáme do něho solamyl rozmíchaný v mléce a necháme přejít va­rem. Oddělíme bílek a žloutek, žloutek rozšleháme a zamícháme do krému, který se už nevaří. Kondenzované mléko ušleháme do pěny, vmíchá­me do krému a necháme vychladnout. 2. Bílek se solí ušleháme dotuha, přitom pozvolna přisypáváme cukr a vanilkový cukr. Sníh vmícháme do krému. Kokosový krém naplníme do kulaté for­my (o průměru 22 cm), uhladíme a postavíme na 3-4 hodiny do mrazničky. 3. Formu krátce ponoříme do horké vody. Krém vyklopíme na mísu a ozdobíme připraveným ovo­cem, mátou a strouhaným kokosem.

Recept je z kategorií: Krémy

Nahlásit recept

  • 04.03.03 vloženo
  • 10400x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 390 kcal, 8 g bílkovin, 12 g tuků, 61 g sacharidů
  • 130 ml kokosového mléka
  • 3 lžíce mléka
  • 2 vrchovaté lžíce solamy­lu
  • 1 vejce
  • 130 ml slaze­ného kondenzovaného mléka
  • špetka soli
  • 1 lžíce cukru
  • 1/2 bal. vanilkového cukru
  • 1 kg ovoce (např. pome­ranče, ananas, mango karambola)
  • máta a strouhaný kokos na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kokosový krém s ovocem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz