Recept Kokosovo-citronové a red velvet crinkles

(Hodnoceno 1x) Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kokosovo-citronové a red velvet crinkles

Úvod

Letos všichni pečou - https://www.labuznik.cz/…co-crinkles/ a https://www.labuznik.cz/…ene-kopecky/, tak jsem taky zkusila a jsou opravdu dobré.

Postup

V míse smícháme prosátou mouku, kokos, prášek do pečiva.

Máslo vyšleháme s cukrem do pěny, zašleháme vejce a kůru a šťávu z citronu.

Po částech přidáváme mouku a vypeacujeme těsto.

Dáme na 1h odležet do lednice.

Tvarujeme malé kuličky, které důkladně obalíme v moučkovém cukru.

Pečeme při 170°C asi 9 minut, dokud povrch nepopraská, kuličky vyndáme dokud jsou na dotek měkké, ale pevné.

Red velvet:

Mouku, kakao a prášek promícháme v míse.

Máslo s cukrem vyšleháme, zašleháme vejce, přidáme barvu a mascarpone.

Smícháme s moukou a necháme 1h odležet v lednici.

Tvarujeme malé kuličky, silně balíme v moučkovém cukru a pečeme na 170°C asi 9 minut. Vyndat je musíme dokud jsou měkké, ale pevné, jinak budou jako kámen :-)

Recept je z kategorií: Rohlíčky a kuličky


Reklama

Nahlásit recept

  • 16.12.15 vloženo
  • 8237x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20min+odležení a pečení

Ingredience

  • Kokosové:
  • 240g hladká mouka
  • 90g kokos
  • 2 lžičky prášek do pečiva s vinným kamenem
  • 120g cukr krupice
  • 2 vejce
  • 60g tekuté máslo
  • kůra a šťáva z 1 citrónu
  • moučkový cukr.
  • Red velvet:
  • 240g hladká mouka
  • 10g kakao
  • 3g prášek do pečiva
  • špetka sůl
  • 1 vejce
  • 75g tekuté máslo
  • 120g hnědý cukr
  • 100g mascarpone
  • tekutá potravinářská barva
  • moučkový cukr.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Le Nina 14.12.17 17:19

Kokosovo-citronové crinkles jsou výtečné. Cukroví je zajímavé výraznou citronovou chutí, která se díky cukrové krustě zjemní. Příprava rychlá, s těstem se pracovalo dobře. Doporučuji!

Odkaz na uvaření

Pavlínka19 05.01.16 09:07

Recepty jsem dodržela, jen jsem pekla 11 minut místo devíti. Těm citronovým to vůbec neuškodilo a od vytáhnutí z trouby vydržely měkké několik dní. Kakaové byly o za stejný čas malinko tvrdší, ty jsem zřejmě měla vytáhnout o chvilku dřív nebo dát méně kakaa, nevím. Taky se mi z nich spíš podařilo vytvořit brown velvet, kakao úplně přebilo potravinářskou barvu. Větší úspěch měly kokosovo-citronové (opravdu moc dobrá kombinace chutí), red velvet prý chutnaly obyčejně.

Moc děkuji za výborný recept!

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

daduuja 16.12.15 13:48

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Kokosovo-citronové a red velvet crinkles

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
daduuja
1133 příspěvků 07.01.16 15:13

@Pavlínka19 rok co rok si říkám, že upeču jen tři druhy, ale pak vidím tohle a tamto… a pak mi to nedá a musím se podělit :-) Jsem moc ráda, že vám chutnaly :mavam:

Na netu na ně recepty kolují už roky :-), to jen my jsme zpozdilci :-), viděla jsem místo kuliček udělané modré placičky spojené bílým krémem, vypadaly moc hezky.
Ještě k obalování - měla jsem cukr v míse a házela tam kuličky, občas jsem promíchala a přihodila další, na plech jsem je dávala všechny najednou.

Příspěvek upraven 07.01.16 v 15:15

 
Pavlínka19
15 příspěvků 07.01.16 14:59

@daduuja Nám už bohužel žádné nezbyly, zmizely opravdu jen pár dní po Vánocích. Možná by bylo dobré ty kakaové třeba lehce okořenit skořicí, vanilkou nebo přidat trochu kávy či alkoholu. Ale pak už by asi nebyly red velvet…

Taky jsem si nebyla jistá, jestli byly dost upečené, připadaly mi hodně měkké. Ale dopadlo to dobře :). Myslím, že ta silnější cukrová krusta nemohla být na škodu, ale mně se ani tolik cukru na kuličky nepodařilo nachytat. Asi jsem měla málo lepivé těsto, netuším :think:. Každopádně okolí bylo nadšené, ještě prý žádné podobné cukroví nejedli.

 
daduuja
1133 příspěvků 05.01.16 15:15

Pavlí, nám teď taky chutnají víc ty bílé :-) Ještě jich je asi 10 od každého.

Jsou tužší, ale ne tvrdé. Možná jsem víc obalila v cukru, který udělal silnější krustu?, vyndavala jsem je z trouby ještě měkké, až jsem měla obavu, aby nebyly syrové :-), ale každá trouba peče jinak, nejlepší je zkusit prstem :-)

 
daduuja
1133 příspěvků 02.01.16 17:31

@Eja zapomněla jsem podat hlášení. Dnes přišel Karel a hned ve dveřích se dožadoval cukroví. Naplnila jsem tác a teď, když se synkem odešli, tak koukám, že všechny crinkles spořádal :-)
Jsou tužší, ale ne tvrdé. V citronových se chuť rozležela a jsou aromatické a svěží, červené uvnitř vláčné. Vzhled se také nezměnil. Mám je v krabici ve studeném špajzu.
Jeden testovací kousek v kuchyni ztvrdl nebo spíš se vysušil, ale dal se ukousnout, asi po čtyřech dnech :mavam:

 
Eja
3788 příspěvků 16.12.15 15:49

@daduuja v Nordic formičkách jsem je pekla jen jednou, pak ještě klasicky asi 3×, je to lepší, takové krásné popraskané hroudičky :)

 
daduuja
1133 příspěvků 16.12.15 15:28

@Eja v neděli podám raport :-), ale je to jedno, když ztvrdnou, cukroví mám dost a to ztvrdlé si budu v lednu máčet do čaje nebo využiju tvůj nápad :-)

Proč jsi je pekla ve formičkovém plechu? Přišla jsi o kouzlo popraskání :-)

Příspěvek upraven 16.12.15 v 15:35

 
Eja
3788 příspěvků 16.12.15 15:18

@daduuja dnes máme středu… tak v neděli dej vědět :mavam:
( čoko jsou naprosto skvělé, tři až čtyři dny měkké, další dny, kdy ve stejných podmínkách ostatní cukroví měkne…)

Ale v tomhle byly dobré.

Příspěvek upraven 16.12.15 v 15:19

 
daduuja
1133 příspěvků 16.12.15 15:12

@Eja Mám tu test, dva dny v kuchyni, která se vytápí z obýváku, takže ne moc velké teplo, na tácku, nepřikryté, velvet jsou měkké asi jako rumové perníčky a kokosové taky, jen trochu sušší, to dělá kokos, ale také ne tvrdé.
Dokud je někdo nesní, tak budu testovat :-)
Ostatní jsou v krabici ve studenu, až půjdu kolem, tak je zkontroluju :-)
Myslím, že pokud se vytáhnou z trouby měkké, vláčné, tak neztvrdnou, ale je to jen moje domněnka :mavam:

 
Eja
3788 příspěvků 16.12.15 14:52

Podle mých zkušeností z loňska budou taky určitě výborné, ale pekla jsi je podle mne moc brzy. Buď budou snězeny hned a nebo ztvrdnou…a už nezměknou. Ty čoko nechávám na poslední chvíli, tak 22.12. Pokud se mýlím, tím lépe. Složení je přece jen trochu jiné. :mavam:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Cuketové placky Cuketové placky
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz