Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
daduuja Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Letos všichni pečou - https://www.labuznik.cz/recept/cokoladove-susenky-black-white-choco-crinkles/ a https://www.labuznik.cz/recept/zasnezene-kopecky/, tak jsem taky zkusila a jsou opravdu dobré.
V míse smícháme prosátou mouku, kokos, prášek do pečiva. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny, zašleháme vejce a kůru a šťávu z citronu. Po částech přidáváme mouku a vypeacujeme těsto. Dáme na 1h odležet do lednice. Tvarujeme malé kuličky, které důkladně obalíme v moučkovém cukru. Pečeme při 170°C asi 9 minut, dokud povrch nepopraská, kuličky vyndáme dokud jsou na dotek měkké, ale pevné. Red velvet: Mouku, kakao a prášek promícháme v míse. Máslo s cukrem vyšleháme, zašleháme vejce, přidáme barvu a mascarpone. Smícháme s moukou a necháme 1h odležet v lednici. Tvarujeme malé kuličky, silně balíme v moučkovém cukru a pečeme na 170°C asi 9 minut. Vyndat je musíme dokud jsou měkké, ale pevné, jinak budou jako kámen :-)
Recept je z kategorií: Rohlíčky a kuličky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
14.12.17 17:19
Kokosovo-citronové crinkles jsou výtečné. Cukroví je zajímavé výraznou citronovou chutí, která se díky cukrové krustě zjemní. Příprava rychlá, s těstem se pracovalo dobře. Doporučuji!
Líbí se mi5.1.16 09:07
Recepty jsem dodržela, jen jsem pekla 11 minut místo devíti. Těm citronovým to vůbec neuškodilo a od vytáhnutí z trouby vydržely měkké několik dní. Kakaové byly o za stejný čas malinko tvrdší, ty jsem zřejmě měla vytáhnout o chvilku dřív nebo dát méně kakaa, nevím. Taky se mi z nich spíš podařilo vytvořit brown velvet, kakao úplně přebilo potravinářskou barvu. Větší úspěch měly kokosovo-citronové (opravdu moc dobrá kombinace chutí), red velvet prý chutnaly obyčejně.
Moc děkuji za výborný recept!
Líbí se mi Uvaření se již líbí 3 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kokosovo-citronové a red velvet crinkles
1150 příspěvků 7.1.16 15:13
@Pavlínka19 rok co rok si říkám, že upeču jen tři druhy, ale pak vidím tohle a tamto… a pak mi to nedá a musím se podělit
Jsem moc ráda, že vám chutnaly 
Na netu na ně recepty kolují už roky
, to jen my jsme zpozdilci
, viděla jsem místo kuliček udělané modré
placičky spojené bílým krémem, vypadaly moc hezky.
Ještě k obalování - měla jsem cukr v míse a házela tam kuličky, občas jsem promíchala a přihodila další, na plech jsem je dávala všechny najednou.
Příspěvek upraven 07.01.16 v 15:15
15 příspěvků 7.1.16 14:59
@daduuja Nám už bohužel žádné nezbyly, zmizely opravdu jen pár dní po Vánocích. Možná by bylo dobré ty kakaové třeba lehce okořenit skořicí, vanilkou nebo přidat trochu kávy či alkoholu. Ale pak už by asi nebyly red velvet…
Taky jsem si nebyla jistá, jestli byly dost upečené, připadaly mi hodně měkké. Ale dopadlo to dobře
. Myslím, že ta silnější cukrová krusta
nemohla být na škodu, ale mně se ani tolik cukru na kuličky nepodařilo
nachytat. Asi jsem měla málo lepivé těsto, netuším
. Každopádně okolí bylo nadšené, ještě
prý žádné podobné cukroví nejedli.
1150 příspěvků 5.1.16 15:15
Pavlí, nám teď taky chutnají víc ty bílé
Ještě jich je asi 10 od každého.
Jsou tužší, ale ne tvrdé. Možná jsem víc obalila v cukru, který udělal silnější krustu?, vyndavala jsem je z trouby ještě měkké, až jsem měla obavu, aby nebyly syrové
, ale každá trouba peče jinak, nejlepší je
zkusit prstem 
1150 příspěvků 2.1.16 17:31
@Eja zapomněla jsem podat hlášení. Dnes přišel Karel a hned ve dveřích se dožadoval cukroví. Naplnila jsem tác a teď, když se synkem odešli, tak koukám, že všechny crinkles spořádal

Jsou tužší, ale ne tvrdé. V citronových se chuť rozležela a jsou aromatické a svěží, červené uvnitř vláčné. Vzhled se také nezměnil. Mám je v krabici ve studeném špajzu.
Jeden testovací kousek v kuchyni ztvrdl nebo spíš se vysušil, ale dal se ukousnout, asi po čtyřech dnech
@daduuja v Nordic formičkách jsem je pekla jen jednou, pak ještě klasicky asi 3×, je to lepší, takové krásné popraskané hroudičky
1150 příspěvků 16.12.15 15:28
@Eja v neděli podám raport
, ale je to jedno, když ztvrdnou,
cukroví mám dost a to ztvrdlé si budu v lednu máčet do čaje nebo využiju
tvůj nápad 
Proč jsi je pekla ve formičkovém plechu? Přišla jsi o kouzlo popraskání
Příspěvek upraven 16.12.15 v 15:35
@daduuja dnes máme středu… tak v neděli dej vědět
( čoko jsou naprosto skvělé, tři až čtyři dny měkké, další dny, kdy ve stejných podmínkách ostatní cukroví měkne…)
Ale v tomhle byly dobré.
Příspěvek upraven 16.12.15 v 15:19
1150 příspěvků 16.12.15 15:12
@Eja Mám tu test, dva dny v kuchyni, která se vytápí z obýváku, takže ne moc velké teplo, na tácku, nepřikryté, velvet jsou měkké asi jako rumové perníčky a kokosové taky, jen trochu sušší, to dělá kokos, ale také ne tvrdé.


Dokud je někdo nesní, tak budu testovat
Ostatní jsou v krabici ve studenu, až půjdu kolem, tak je zkontroluju
Myslím, že pokud se vytáhnou z trouby měkké, vláčné, tak neztvrdnou, ale je to jen moje domněnka
Podle mých zkušeností z loňska budou taky určitě výborné, ale pekla jsi je podle mne moc brzy. Buď budou snězeny hned a nebo ztvrdnou…a už nezměknou. Ty čoko nechávám na poslední chvíli, tak 22.12. Pokud se mýlím, tím lépe. Složení je přece jen trochu jiné.