Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
VeraWalling Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Do prosate mouky s kypricim praskem do peciva a cukrem pridame na male kousky nakrajene maslo, vejce a kokos. Vse zpracujeme na hladke testo, ktere zabalime do folie a nechame v chladnicce asi hodinu odlezet. Pak male kousky testa vtlacime do formicek ve tvaru madelinek nebo orechu a peceme v predehrate troube pri 180 stupnich asi 15 minut. Po upeceni nechame cukrovi ve formickach mirne vychladnout, pote ho vyklopime. Mleko svarime s kokosem a nechame vychladnout. Zmekle maslo uslehame s cukrem do peny. Pak obe hmoty spojime. Upecene orechy naplnime kremem a slepujeme vzdy po dvou k sobe. Nechame ztuhnout. Muzeme castecne namocit do do rozehrate cokoladove polevy. Ja je jen poprasim mouckovym cukrem smichanym s vanilkovym cukrem. Po zkusenosti s pecenim tohoto skveleho cukrovi mohu poradit, nahradit maslo do testa margarinem. Vyjde to levneji a testo je lehci na kalorie. Take nemusime cekat s vyklapenim, me jdou vyklopit horke. Kousky zlehka obalim v mouce pred naplnenim do formicek. Formicky nemusi byt vymastene. Kokos dam do trouby oprazit do ruzova. Zvyrazni se tim chut. Cukrovi vypada krasne na slavnosti prilezitosti, zejmena svatebni tabuli. Ze vsech druhu cukrovi, co jsem mela moznost nabidnout, je toto zatim u mych znamym a rodine nejoblibenejsi. Francouzske Madelines jsou o neco vetsi nez orechy, takze pokud budete pozivat formicky na orechy, cukrovi bude podstatne vice.
Recept je z kategorií: Cukroví ve formičkách
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kokosove Madelinky s Kremem
17 příspěvků 25.10.10 20:16
To vyzera fakt chutne, robim nieco podobne, ale orechove cesto a vareny krem, je to tiez dobre. Vyskusam.