Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Eja Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Bílky se špetkou soli ušleháme skoro do tuha, pak přidáme cukry a ušleháme lesklý tuhý sníh. Pak opatrně vmícháme kokos a tvaroh. Lžičkou klademe na plech ( pokrytý papírem na pečení) malé hromádky. Pečeme při 150 st. ( horkovzduch 130 st.) asi 15 minut do zlatova. Zdroj: Apetit prosinec 2006 Tvaroh je skvělý fígl, není tam znát ale kokosky jsou hned měkké a měkké ale i vydrží.
Recept je z kategorií: Cukroví Vánoční cukroví
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
28.11.18 18:45
Mám rád kokosky , tak jsem to zkusil , ale silik. sáčkem to nešlo ani zaboha , jinak dobrý
Líbí se mi22.12.17 14:40
Naprosto super recept:-) Přesně takové jsem hledala. Udělala jsem je s kakaovým máslovým krémem, marmeládou a lineckým kolečkem a namočila v čokoládě a je to luxus:-)))
Líbí se mi22.12.15 17:57
Pro velký úspěch těchto kokosek opět nebudou chybět na našem stole
Jen se mi nepovedla fotka - už aby Ježíšek donesl ten slíbený nový
fotoaparát Z pěti fotek na slepo ani jedna…
Jsou vážně bezkonkurenční, už ani jiný recept nepotřebuji, odložila
jsem do archivu i ten můj starý
16.12.15 17:49
Tak tenhle recept je naprosto super. Vše vyšlo tak jak mělo. Kokosky jsou
úžasně měkké i po vychladnutí. Avšak mají jedinou vadu. Udělal jsem na
zkoušku jenom z jedný dávky a to byla chyba příště aspoň 3× tolik. Díky moc za
recept.
15.12.14 17:09
Postupovala jsem dle receptu a povedlo se na jedničku, jsou vláčné a lahodné, ukládám do oblíbených, díky.
Líbí se mi30.11.14 11:48
Udělala jsem přesně podle návodu, těsto jsem dala do silikonového pytle /bez tvořítka/ a vytláčela na plech s pečícím papírem. Kokosky jsem měla za chvilku. Aby mi papír po plechu neujížděl, hodně jsem plech navlhčila a papír na něj přilepila. Udělala jsem moc lineckého, takže na fotu jsou ještě slepovaná srdíčka.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 2 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kokosky hned měkké a vláčné
121 příspěvků 19.12.20 10:27
Tak upečeno a ochutnáno - synovi chutnají, na manžela moc kokosu. Příště zkusím tedy jen se 150 g, jak se píše níže.
121 příspěvků 12.12.20 16:50
Jdu vyzkoušet
Cukr jsem dala třtinový, jiný jsem doma neměla (pouze moučkový do cukroví) a musím říct, že jsou super
tady
Sjeďte o jedno téma dolů…
Příspěvek upraven 16.12.13 v 19:52
2 příspěvky 13.12.13 20:52
Trochu se mi roztekly, ale jsou výtečné.
46 příspěvků 18.12.12 13:19
Tak jsem tyto kokosky včera zkoušela. Těsto bylo hodně suché, takže tvaroh jsem nakonec přidala celý, ale stejně to moc nepomohlo. Nicméně jsem na plech nějak hromádky udělala a upekla (trvalo to déle než uvádí recept). I po upečení byly kokosky suché a drobivé, přišlo mi, že tam bylo moc kokosu. Takže jsem je rozdrobila a přidala do uvařených jáhel spolu s rozinkami a udělala jáhlové kuličky (ty byly dobré
.
256 příspěvků 12.9.10 06:16
Áha, zřejmě se nám zase začnou množit recepty na cukroví. Inu, čas nezastavíš. Jen bych ráda připomněla recept na kokosky s rohlíky. Taky jsou bezvadné, měkké a navíc se již starší rohlíky spotřebují. Můj manžel, který sladkému moc nedá, kokosky jako jedno z mála cukroví může a je velký kritik, to, že jsou v kokoskách rohlíky, nepoznal a ani mi nechtěl věřit. Pak přišel, viděl, uvěřil a už je do úst nevzal…
Neroztékají. Jen zdůrazňuji - NE tvaroh z vaničky, musí to být klasická kostka ve staniolu. Dobu pečení dle trouby, spíše déle, nutno zkusit prstem…
1 příspěvek 10.9.10 19:34
Zdravím, recept vypadá báječně
Zajímalo by mě, zda se při pečení kokosky
roztékají. Děkuji
28 příspěvků 15.12.09 01:06
Moc děkuju, původně jsem se pídila jen po tom krému, ale když jsem to tak četla, tak mám chuť vyzkoušet i ty laskonky. Jinak tak říkanka je u nás vážně aktuální, našemu prckovi teď bude rok
2904 příspěvků 14.12.09 20:56
v tomto recepte u laskoniek je dobrý krém:
http://www.labuznik.com/recipe.php?… nie je to rozklikávací odkaz, prekopíruj si to do okna prehliadača.
Ja dávam ale na 1 vajce 50 g cukru…masa nad parou zhustne asi ako med.
(U nás je taká riekanka:varila myšička kašičku…tak je to zrejme aktuálne?)
28 příspěvků 14.12.09 06:37
Prosím prosím, kde najdu recept na ten kakaový krém?
děkuji, připeču ještě linecká kolečka a až budu slepovat laskonky tak slepím tím samým krémem i kokosky.
Také se na to chystám; jak píše Ajta „…hlavně ale musí být posazeny na lineckém kolečku a vrstvičce KAKAOVÉHO krému ukrývajíce ve svém nitru bobeček pikantní zavařeniny… " U tohoto cukroví je fantastické, jak tři rozdílné chuťové tóny vytvoří na jazyku pohádkový akord…
))) Míchám malinovou a skoro nesladkou
rybízovou marmeládu, no a ten "bobeček“ máme rádi trošku větší
)
2904 příspěvků 13.12.09 18:15
oslovila si síce Ajtu, ale ak sa môžem zamiešať - ten krém, čo má ji pri laskonkách, ja mám najradšej, ja s nimi lepím na linecké aj kokosky a vlastne na kopu iných vecí používam…
Linecké mám už slepené
. Teď budu péct další kolečka…protože tu
kokosku posazenou takhle nutně musím vyzkoušet. Mohla bys trochu přiblížit
jaký kakaový krémík použít ?
1200 příspěvků 9.12.09 03:59
díky za vyzkoušení. Udělám znova jen s 15 dkg, máš pravdu s 20 jsem hromádkovala, snažila jsem se sice ty kopečky dělat stejné velké, ale přeci jenom
bych to musela „vážit“. Jsem ráda, že
jsem měla dobrý odhad a hlavně, že se povedlo. Hezký večer 
1. Upečeno podle receptu… i na mou chuť moc kokosu! Těsto je husté tak akorát na „hromádkování“. Na Adama dopoledne tyto kokosky zpracuji do Rumového nepečeného …
) Těsto jsem stříkal hladkou
špičkou na papír. Na rozdíl od předešlého mám jednu kokosku jako druhou
Papíru se sice drží více než předešlé,
ale po vychladnutí lze odloupnout.
2. Odzkoušeno se 150g kokosu. Nevěřil bych co dokáže ubrat pět deka kokosu
1200 příspěvků 8.12.09 05:22
zlata, chystám se na ně zítra; ten kokos mě zajímá, kolik mm má ten chlup?o), kolik ubrat?
1200 příspěvků 8.12.09 05:07
Ó jé … " o chlup"
1200 příspěvků 8.12.09 05:04
Musela jsem je schovat do krabice, hafča chodí ochutnávat jestli jsou stále vláčné
. Pro mě osobně by mohlo být ochlup kokosu
méně, ale to se zrovna nesetkalo s ohlasem 
590 příspěvků 3.12.09 03:42
tak tento recept vypadá velmi zajímavě…určitě ho vyzkouším - na kokoskách totiž „ujíždím“
hlavně ale musí být posazeny na lineckém kolečku a vrstvičce kakaového krému ukrývajíce ve svém nitru bobeček pikantní zavařeniny…
2 příspěvky 2.12.09 23:29
Dnes jsem je upekla. Ale jeste jsem to vylepsila, misto tvarohu jsem tam dala zbytek mascarpone ktere jsem mela. Ale teda ty jsou!!!!! Musela jsem je vsak pect 30 minut, ale povedly se bajecne!
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
všimni si, prosím, môj predchádzajúci príspevok…
Pekný večer!
A.
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
mohla by si tento receptík preradiť medzi cukroví? Teda tam by som ho zaradila skôr. Ja som ho najprv tam hľadala a nemohla nájsť…teraz som si ho už uložila, ale čo ak ho bude zháńať tam aj niekto iný… Ďakujem! Príjemný večer!
A.
8 příspěvků 25.1.09 03:43
Vyzkoušela jsem a měly veliký úspěch. Akorát péct jsem musela podstatně déle, po 15 minutách v horkovzdušné troubě se stále silně lepily.
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
inšpirovala si ma zas - doteraz som robila klasické kokosky, ale tiež som v „klube“ od februára, tak Vás nasledujem aj s týmto receptom… Ďakujem a zdravím!
A.
Jinjorko, jsem ráda, že se povedly - taky Ti bylo padesát letos?
112 příspěvků 25.1.09 03:43
Děkuji za skvělý receptík.Právě jsem je dopekla a musím říct,že jsou to první kokosky v mém životě (a to je mi padesát),které se neroztekly a nedaly vůbec žádnou práci.
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
Ejo,mám skoro stejný recept, jenom dávám práškový cukr , může se přidat i trochu aroma, např. hořké mandle. Kokosky jsou výborné. Doporučuji.
117 příspěvků 25.1.09 03:43
Odporúčam. minulé vianoce som ich podľa Apetitu robila a boli fajn
Akurát tvarovo sa podobali viac na nočky ako
na pyramídky 