Recept Kofilové řezy

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

15 min příprava, 25 min pečení

1. Ve vodní lázni nebo mikrovlnce rozpustíme kofily s máslem. Mícháme do hladka.

2. Vajíčka ušleháme s cukrem.

3. K vajíčkové směsi přidáme instantní kávu (původní varianta: nazalitou, prášek se rozpustí ve směsi, doporučení: kávu v prášku za sucha, granulovanou rozpustit v nepatrném množství vody a vychladit). Zamícháme.

4. Do vaječné směsi přidáme mouku, mícháme dohladka.

5. Nakonec přilijeme máslovo-kofilovou směs a smícháme.

6. Vlijeme na plech (klasický velký) vyložený pečícím papírem a pečeme cca 25-30 minut na 150-180 stupňů celsia (s horkovzduchem).

7. JEŠTĚ TEPLÉ ROZKRÁJET!!!

Recept pochází ze současných proslulých evangelických kuchařek a rychle se šíří po sborech. V důsledku uveřejnění tady pak i v ostatních církvích pobohoslužbovo-kávovo-buchtových, dokonce i mezi Židy a zkouší se na muslimech:-D Svou oblibu našel ale i mezi necírkevníky:-)

Moučník chutná silně po kávě a voní rumem.

FAQ:
Opravdu se tam nedává žádný prášek do pečiva? ⇒ Nedává. Řezy jsou vlhké a vláčné, rozhodně nečekejte bábovkovou konzistenci, spíš připomínají brownies.

Není to moc nízké po nalití na plech? ⇒ Ano, řezy jsou nízké, ale pravděpodobně to tak má být, peču to na klasickém velkém plechu nebo pekáči, v menší nádobě by se to možná nepropeklo (?).

Recept je z kategorií: Buchty


Reklama

Nahlásit recept

  • 28.10.08 vloženo
  • 10021x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 min

Ingredience

  • 6 kofil
  • 1 máslo (250 g)
  • 4 vajíčka
  • 30 dkg cukru
  • 6 lžic instantní kávy (myšleno nezalitého "prášku")
  • 25 dkg hladké mouky

Doporučená příloha

  • espresso

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Jablůňka 29.05.15 14:09

Dnes jsem upekla kofilové řezy a moc mi chutnaly, i mé dvouleté vnučce, jen syn řekl, že jsou na něho dost sladké. Těsto jsem krásně vyšlehala v robotu, bylo nadýchané a tužší konzistence. Tento recept mohu vřele doporučit.

Diskuse k receptu Kofilové řezy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
caramilla
71 příspěvků 17.02.09 21:19
Re: Kofilové řezy

Jsem moc ráda, že chutná!
Prdopeč netřeba.
Kafe - taky se mi to minule moc „nepovedlo“, použila jsem takový to „krystalový“. Pokud dáváte to „práškový“, asi OK, ale pokud použijete kristalový, tak je dobrý nápad ho trošku rozpustit (ač mi bylo původně výslovně řečeno, že se to nemá) a přidat v tekutém stavu.
OT Církve - Možná by se mohli dělit na ty pobohoslužbovo-kafovo-buchové a nepobohoslužbo-kafovo-buchtové, třeba by to bylo přesnější dělení:-D
Rachel - z jakého Babťáckého sboru jsi? Já se seznámila s jedním „vaším“ kazatelem, mluvil o některých sborech v ČR…

 
anickav
2904 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kofilové řezy

Aj bibinke janinke na topreceptoch to chutí a vložila to tam v týchto dňoch…

 
mrtvola
1394 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kofilové řezy

pardon, správně mělo být: „…v lidovém podání evangelická…“

 
mrtvola
1394 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kofilové řezy

Metodisti jsou rovněž protestantská, tedy v lidovém podání metodistická církev.
Ale tyhle řezy chutnají i katolíkům a židům ;) a na musulmanech je teprve vyzkoušíme.

 
marhaba
98 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kofilové řezy

Vyzkoušeno uděláno. Sice bylo o jednu kofilu, kterou jsem nezachránila méně, ale výsledek vynikající. Vřele doporučuji i metodistům a dalším denominacím :-)))

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kofilové řezy- zlato,aničkav

Opravdu „prdopeč“ netřeba!!! Děvčata, udělejte je jsou opravdu moc dobré. Chuť mají kofilovo-čokoládovo-perníčkovou. Nechtěla jsem je zdobit, ale zbyla mi oříšková náplň, tak jsem je malinko pomazala a každý čtvereček tou oříškovou stranou dala do těch barevných, kulatých, mrňavých ozdob a moc hezky to vypadá. Když se rozleží, jsou čím dál lepší. Pa T.

 
anickav
2904 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kofilové řezy, prosím,

mňa by tiež zaujímalo, či do cesta fakt netreba prášok do pečiva? Stačí pre nadľahčenie iba to rozšľahanie vajíčok? Ďakujem a všetkým milovníkom Kofily pozdravy!
 A.

 
zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kofilové řezy

Moc hezké, miluju Kofilu snad od „jaktěživa“, fuj to je slovo. Jen jsem chtěla říct, že upotřebím všechna moudra zde napsaná, díky všem co zkoušely … nebo zkoušeli, to jsem až tak nezkoumala, jen si to s dovolením ukládám a určitě vyzkouším. Mějte se všichni zúčastnění jak chcete, ale hlavně líp než hůř. Hezký zbytek dne přeje Zlata

 
mimikova
84 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kofilové řezy- holky,

Žádný prášek do pečiva???

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kofilové řezy- petra1

Petro, já jsem použila Gold cagé (to běžně pijeme) a zalila jsem ho minimnožstvím horké vody, nechala jí vychladnout , právě aby se rozpustilo a šup s tím do těsta. Ono je stejně řídké, tak ten trošek vody se tam ztratí. Mám dojem, že ty řezy jsou ještě nadejchanější. Tak to je pro Tebe na příště a zkus to. Pa T.

 
petra1
86 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kofilové řezy

tak já je taky pekla, bohužel se ale rozpustná káva ne úplně rozpustila. Použila jsem nescafe - klasické - příště ho budu muset asi podrtit. Protože jinak jsou tyto řezy opravdu výborné.

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kofilové řezy- caramilla

Caramilko, chválím!!! Dnes upečeno, a to za 20 minut, vyndané z trouby se řežou úúúžasně jak skalpelem skoro sami. Nakrájela jsem je na čtverečky, tak akorát do pusy v domění, že je ještě nějak nazdobím, ale není třeba, moc chutnají tak jak jsou- jemné a výborné. Díky moc, asi je budu dělat na vánoce pokaždé. Pa T.

 
tondaj
21 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kofilové řezy

Opravdu se to dá jíst, i když tam není žádný prášek do pečiva? Taky mi přijde, že na velkém plechu to bude dost nízké.

 
izak
38 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kofilové řezy

Díky za upřesnění, caramillo. :-) izak

 
Labužník Rachel02
234 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kofilové řezy - caramillo

Super, jdu to rozšířit mezi bapťáky :o)))))))

 
caramilla
71 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kofilové řezy - Rachel

Ne, oficialne ne:-) Je to ústní tradice:-D Dříve se ústní tradicí šířili příběhy a poselství o člověku a Hospodinu, dnes se v kruzích evangelických šíří recepty. Od jednoho sboru ke druhému, plíživě a nepozorovaně. Už mi to přijde až nezdravá soutěživost - upéct v neděli do kostela ke kávě bábovku, je odsouzeno k neúspěchu, na dračku jsou jen nejnetradičnější labužnické vychytávky:-) Klidně šířit mezi denominace, ať žije ekumena v praxi!:-D

 
Labužník Rachel02
234 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kofilové řezy - caramillo

Apropos, teď jsem si všimla té poznámky. To vyšlo nějak oficiálně, nebo mají evangelíci nějakou tajnou kuchařku :o)))))) No, ale jestli je to tak, tak já to možná zanesu i do jiné denominace ;o)

 
Labužník Rachel02
234 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kofilové řezy

Miluju kofilu!!!! a tím pádem i tuhle dobrotu vyzkouším…díky za nápad.

 
caramilla
71 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kofilové řezy

velke maslo - 250 g, diky za pripominku, opravim:-)

 
izak
38 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kofilové řezy

Prosím, „1 máslo“ znamená 250 g másla? Nebo 1 malé máslo?
Děkuji za odpověď,

izak

 
caramilla
71 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kofilové řezy

Já ji koupila třeba v Lidlu:-) Řezy jsou na klasický velký plech, vyjdou vysoké asi tak 1,5 - 2 cm.

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kofilové řezy- Landospandos

Ano, k mání je, včera jsem si jí koupila v Plusu právě na tuto dobrotu. Měla jsem taky pocit, že je kofila minulostí a ejhle…T.

 
Landospandos
256 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kofilové řezy

Jenomže dnes, pokud chcete upéct fakt dobrou buchtu, dort či řez, není úsporné vůbec nic, takže kofila sem, kofila tam. Ze čtyř vajec bych to dala na ten větší hlubší plech, ten božský dort, který jsem pekla, byl taky ze čtyř a vyšla z toho placka na řez vysoká tak akorát. Ale kofilu jsem už neviděla opravdu dlouho, skutečně je k mání? No nic, zaostříme zrak.

 
lvice
148 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kofilové řezy

To bych ráda vyzkoušela. Na jak velký plech je tato dávka? Děkuji.

 
caramilla
71 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kofilové řezy

teda neni žlutá, ale ve žlutym obalu:-)

 
caramilla
71 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kofilové řezy

Kofila je malá, žlutá a placatá čokoláda plněná takovým rumovo-kávovým krémem. Po tom ta buchta právě chutná. Dnes jsem kupovala zásobu kofil, stála jedn asi 8,50 Kč:-) Takže do „úsporné kuchařky“ tyhle řezy rozhodně nepatří. Na druhou stranu jednou za čas;-) Manžel je zastáncem sežrat kofily rovnou, je to prý bez práce. Tak ať se povedou a chutnají!

 
Jana.D
5 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kofilové řezy

Dík za zajímavý a určitě i velmi chutný recept. Příští týden vyzkouším, kofilu tu můžeme. Dávám do oblíbených. Jana

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kofilové řezy- caramillo,

to vypadá zajímavě a jistě to bude i dobré, ta kávová chuť mě láká. Asi to brzy spáchám. Já teda nejsem zastánce sladkého (raději kus masa). A kofila je taková malá plněná čokoládka? Už jsem jí nějak neviděla, nebo si jí spíš nevšímám ale byla dost dobrá. Až řezy udělám, tak písnu. T.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Sluneční skvrny s broskvemi


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz