Recept Kodaňské kotlety

Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kodaňské kotlety

Postup

Na vetsí pánvi opecte kotlety po obou stranách do hneda. Osolte a opeprete je. Pridejte k nim cibuli a duste na malém ohni 15 minut. Vyjmete je z pánve, rozlozte je na servírovací hlubsí podnos a udrzujte je teplé. Do pánve nalejte víno, najemno nakrájený estragon, odvarte a nalejte na kotlety.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 05.03.07 vloženo
  • 4464x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 veprové kotlety à 200 g
  • 40 g másla
  • 2 cibule, nakrájené na hrubo
  • ½ dl bílého vína
  • cerstvý estragon podle chuti
  • sul
  • pepr

Doporučená příloha

  • Varené brambory a dusený hrásek.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kodaňské kotlety

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kodaňské kotlety.

Oběd skutečně byl, ale příště dám lepší vínko, měla jsem suché a možná na mou chuť by bylo takové poloslaké. Jinak místo vařených brambor, jsem udělala vařené ve šlupce oloupané a orestované spolu s tím hráškem. Bylo to šmačné a krááásně barevné.

zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kodaňské kotlety.

Vypadá to móc dobře, přitom jednoduše, tak zítra máme oběd. Jen mi je líto, že jsem nevytáhla nějaký receptík přímo od Dánek, co nás školily.

Tasma
415 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kodaňské kotlety.

Solí se po opečení proto, aby maso nepustilo šťávu / já to tak ale nedělám :(/ a bylinky vládáme nakonec proto, aby si uchovali svou vůni a chuť.

Labužník handula02
634 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kodaňské kotlety.

Aha, díky. Já solím, kořením a hned opékám.

spiser
717 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kodaňské kotlety.

K tomu solení az po opecení snad není nejaký zvlástní duvod krome toho, ze kdyz se maso osolí a nechá nejakou dobu stát, sul která je hygroskpická „vytáhne“ z masa cást stávy. Potom to pri opékání prská. Jiný duvod nevidím a sám solím maso pred opecením. Ovsem okamzite opékám.
Tento zpusob, tedy nejdríve opéct, potom solit, je zde v DK, naprosto bezný.

Labužník handula02
634 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kodaňské kotlety.Spi

hezký, jednoduchý recept. Jsem neznalá, proč se solí a koření až po opečení? Prosím pouč mě, děkuju.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaný pstruh

Nejlepší recepty

Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Karbanátky Karbanátky
Reveňový koláč Reveňový koláč
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz