Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Na vetsí pánvi opecte kotlety po obou stranách do hneda. Osolte a opeprete je. Pridejte k nim cibuli a duste na malém ohni 15 minut. Vyjmete je z pánve, rozlozte je na servírovací hlubsí podnos a udrzujte je teplé. Do pánve nalejte víno, najemno nakrájený estragon, odvarte a nalejte na kotlety.
Recept je z kategorií: Vepřové maso
Varené brambory a dusený hrásek.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kodaňské kotlety
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Oběd skutečně byl, ale příště dám lepší vínko, měla jsem suché a možná na mou chuť by bylo takové poloslaké. Jinak místo vařených brambor, jsem udělala vařené ve šlupce oloupané a orestované spolu s tím hráškem. Bylo to šmačné a krááásně barevné.
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Vypadá to móc dobře, přitom jednoduše, tak zítra máme oběd. Jen mi je líto, že jsem nevytáhla nějaký receptík přímo od Dánek, co nás školily.
415 příspěvků 25.1.09 03:43
Solí se po opečení proto, aby maso nepustilo šťávu / já to tak ale nedělám
/ a bylinky vládáme nakonec proto, aby
si uchovali svou vůni a chuť.
634 příspěvků 25.1.09 03:43
Aha, díky. Já solím, kořením a hned opékám.
717 příspěvků 25.1.09 03:43
K tomu solení az po opecení snad není nejaký zvlástní duvod krome toho, ze kdyz se maso osolí a nechá nejakou dobu stát, sul která je hygroskpická „vytáhne“ z masa cást stávy. Potom to pri opékání prská. Jiný duvod nevidím a sám solím maso pred opecením. Ovsem okamzite opékám.
Tento zpusob, tedy nejdríve opéct, potom solit, je zde v DK, naprosto bezný.
634 příspěvků 25.1.09 03:43
hezký, jednoduchý recept. Jsem neznalá, proč se solí a koření až po opečení? Prosím pouč mě, děkuju.