Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
jelimán Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Na tuku osmahneme nadrobno nakrájenou nebo nastrouhanou zeleninu, zasypeme krupicí a ještě krátce osmahneme. Zalejeme trochou studeného vývaru (nebo vodou a dáme masox), přidáme vegetu podle chuti, povaříme a nalejeme mléko. Až mléko přejde varem a zelenina je měkká, máme hotovo. Poměr mléka a vody, je asi 3/4 ku 1/4. Jednou jsem zkusila udělat i bez vody a zdálo se mi to víc krupicové než polévkové. Neuvádím kolik čeho, jelikož já všechno dělám, tak jaksi od oka, tak dám, jak dám nebo jak mám :D a navíc každý má rád jinak zeleninovou a jinak hustou
Recept je z kategorií: Polévky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
18.8.16 11:24
Jako tuk jsem použila ghí, zeleninu nastrouhala, kousek mrkve nakrájela na půlkolečka pro oko. V rendlíku osmahla, přidala krupici a nechala rozvonět. Zalila vařící vodou, chviličku povařila - aby zelenina úplně nezměkla , mléko, nechala přejít varem, sůl, pepř, libeček a hladkosrstá petrželka. Výborné.
Edit - ten černý flek vpravo nahoře je moje kočka na sedačce, ale
nechtěla, že prý kočičí polívku si můžu sníst sama
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kočičí polévka (mléčná)
395 příspěvků 18.8.16 11:16
Ne, vaření není žádná věda :- ). Mě to prostě jen pobavilo. Při vzpomínce na dřívější diskuze. To je vše.
4813 příspěvků 18.8.16 03:19
Nevidím, že by se tu někdo radoval. Vegety jsem si nevšímala, neboť jsem tušila, že je to tolik v ČSSR oblíbený glutaman. U nás v Oz není zakázaný, ale nikdo (ani já) ho nepoužívá. Vždyť jde jen o recept. Ono vaření není zase taková věda.
395 příspěvků 17.8.16 21:59
Hleďme, recept s vegetou a masoxem a náhle to puristům nevadí, dokonce se radují? Copak se stalo?
Babička dělala (a já jí dělám taky) tzv. polévku hadrovou. Počátek postupu byl stejný, až na to, že se k zelenině přidalo trochu hub, když se trochu opražila krupice, kleplo se vejce, zamíchalo a celé se to zalilo vývarem (nebo i vodou). Nechá se provařit, přidá se petrželka či šnitlík a hotovo.
4813 příspěvků 16.8.16 02:18
Jelimánku, čím jsem starší, tím se mi chce méně vařit a tahle tvoje polévka vypadá jako rychlovka. Udělám ji až přijdou vnoučata. Jistě jim bude chutnat.
Díky za sympatický recept.
No, čemusi velmi, velmi podobnému se také říká Falešná rybí polévka