Recept Kočičí polévka (mléčná)

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kočičí polévka (mléčná)

Postup

Na tuku osmahneme nadrobno nakrájenou nebo nastrouhanou zeleninu, zasypeme krupicí a ještě krátce osmahneme. Zalejeme trochou studeného vývaru (nebo vodou a dáme masox), přidáme vegetu podle chuti, povaříme a nalejeme mléko. Až mléko přejde varem a zelenina je měkká, máme hotovo. Poměr mléka a vody, je asi 3/4 ku 1/4. Jednou jsem zkusila udělat i bez vody a zdálo se mi to víc krupicové než polévkové. Neuvádím kolik čeho, jelikož já všechno dělám, tak jaksi od oka, tak dám, jak dám nebo jak mám :D a navíc každý má rád jinak zeleninovou a jinak hustou

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 15.08.16 vloženo
  • 2193x zobrazeno

Ingredience

  • Tuk (sádlo, olej)
  • Zelenina (mrkev, petržel, celer...)
  • Krupice
  • Vegeta
  • Vývar (masox) - není nutný
  • Mléko
  • Voda

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eja 18.8.16 11:24

Jako tuk jsem použila ghí, zeleninu nastrouhala, kousek mrkve nakrájela na půlkolečka pro oko. V rendlíku osmahla, přidala krupici a nechala rozvonět. Zalila vařící vodou, chviličku povařila - aby zelenina úplně nezměkla , mléko, nechala přejít varem, sůl, pepř, libeček a hladkosrstá petrželka. Výborné.

Edit - ten černý flek vpravo nahoře je moje kočka na sedačce, ale nechtěla, že prý kočičí polívku si můžu sníst sama :-)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Kočičí polévka (mléčná)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kočičí polévka (mléčná)

hippolyta
394 příspěvků 18.8.16 11:16

Ne, vaření není žádná věda :- ). Mě to prostě jen pobavilo. Při vzpomínce na dřívější diskuze. To je vše.

esmeralda
4813 příspěvků 18.8.16 03:19

Nevidím, že by se tu někdo radoval. Vegety jsem si nevšímala, neboť jsem tušila, že je to tolik v ČSSR oblíbený glutaman. U nás v Oz není zakázaný, ale nikdo (ani já) ho nepoužívá. Vždyť jde jen o recept. Ono vaření není zase taková věda.

hippolyta
394 příspěvků 17.8.16 21:59

Hleďme, recept s vegetou a masoxem a náhle to puristům nevadí, dokonce se radují? Copak se stalo?

Labužník jandule02
1089 příspěvků 17.8.16 12:37

Babička dělala (a já jí dělám taky) tzv. polévku hadrovou. Počátek postupu byl stejný, až na to, že se k zelenině přidalo trochu hub, když se trochu opražila krupice, kleplo se vejce, zamíchalo a celé se to zalilo vývarem (nebo i vodou). Nechá se provařit, přidá se petrželka či šnitlík a hotovo.

esmeralda
4813 příspěvků 16.8.16 02:18

Jelimánku, čím jsem starší, tím se mi chce méně vařit a tahle tvoje polévka vypadá jako rychlovka. Udělám ji až přijdou vnoučata. Jistě jim bude chutnat.
Díky za sympatický recept. :potlesk:

casino
4491 příspěvků 15.8.16 22:12

No, čemusi velmi, velmi podobnému se také říká Falešná rybí polévka :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pečená kuřecí stehna

Nejlepší recepty

Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz