Recept Kočičí mňoukání Pra

bedla Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Telecí maso rozkrájíme na malé kousky a dusíme v kastrolu na rozpuštěném sádle spolu s cibulí, solí, pepřem a trochou vody. Když je maso měkké zaprášíme moukou, přismahneme, zalejeme polévkou a před podáváním vlijeme 250ml kysané smetany, prohřejeme. Kočičí mňoukání 2: maso a vnitřnosti nakrájíme na menší plátky a osmažíme v sádle spolu s nakrájenou cibulí, solí a pepřem, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Když je maso měkké zaprášíme moukou, přismahneme a zalejeme polévkou. Provaříme Zdroj: Kuchařka z počátku minulého století, zapůjčeno p. učitelkou Dášou v.v.

Recept je z kategorií: Telecí maso

Nahlásit recept

  • 17.11.06 vloženo
  • 5899x zobrazeno

Ingredience

  • 750 g telecího masa
  • 200 g najemno nakrájené cibule
  • sůl
  • pepř
  • voda na podlití
  • 100 g sádla
  • hladká mouka na zaprášení pokrmu
  • vývar podle potřeby
  • 250 ml kysané smetany.
  • Kočičí mňoukání 2:
  • celkový objem masa i s vnitřnostmi je 750 g
  • trochu jater, ledvinek, mozečku a masa
  • 200 g cibule
  • 100 g sádla
  • hladká mouka na zaprášení pokrmu
  • sůl
  • pepř
  • trochu vody na podlévání
  • vývar podle potřeby.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kočičí mňoukání

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Mrkvový salát Mrkvový salát
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz