Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
danda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Ingredience na těsto spolu zpracujte v míse na hladkou, vláčnou hmotu.Na lehce pomoučněné pracovní ploše ji pak rozválejte na plát o zhruba centimetrové výšce. V kastrůlku mezitím rozehřejte olej. Formičkou nebo sklenkou vykrajujte kolečka. Doprostřed jednoho dejte vždy po kousku sýra a lžičce brusinek a překryjte druhým kolečkem. Okraje k sobě velmi důkladně přitiskněte, aby náplň při smažení nevytekla. Koblihy postupně smažte v tuku ( musí plavat ! ), případně je obraťte, aby se osmažily z obou stran dozlatova. Vyjměte děrovanou naběračkou a nechte na vrstvě kuchyňského papíru odsát přebytečný tuk. Posypte buď cukrem s hřebíčkem nebo strouhaným parmazánem a podávejte. Apetit - říjen 2006
Recept je z kategorií: Koblihy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
20.11.06 00:00
Na první pohled skandálně nesourodá kombinace. Ale pikantní podmáslové těsto je skvělé i naslano.
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Koblihy s hermelínem a brusinkami
dandi, to zni moc dobre pro nas, co neletime na preslazene
Dekuji za recept…
457 příspěvků 28.3.11 20:04
Máš SZ
Konečně jsi zase tu
, ahoj jau, moc ráda tě vidím
, na tyhle koblihy jsem úplně zapomněla, ale
jsou zvláštní tou náplní. Napiš svoje těsto, zkusím s nivou a vínem
podle návrhu Bony
http://muj.labuznik.com/…_denicku.php?…,
snad se někdy dokopu abych přidala fotky k receptům 
457 příspěvků 26.3.11 11:10
Ahoj Danielo
Konečně jsem se dostala
k vyzkoušení Tvého receptu. Jen těsto jsem dělala jiné, moje
osvědčené. Ovšem náplň byla super
Díky za inspiraci 
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Takže Dandulko, ležím s počítačem na plném břiše, protože všechny diety a omezování vzaly dnes večer za své…:-)) Moc jsme si pochutnali a musím se pochválit…koblihy se mi povedly skoro tak hezké, jako jsou ty ve Tvém deníčku…
Díky za recept, příště bych chtěla vyzkoušet třeba s nivou a kuličkou vína (raději bych ho propíchla) nebo tenkým plátkem hrušky, řekla bych, že to také půjde… Pa Bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
to si říkám každý den…:-))) Těším se… (i já jsem dnes taky zralá na pelíšek, už sotva mžourám) Pa B.
ať chutnají
, myslím na tebe, teď jsem dovařila na zítra
segedín a už jdu do hajan, ale zítra…zítra, znáš to taky ? 
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
tyhle koblížky budeme mít zítra k večeři (tedy za předpokladu, že to nezkazím..), moc se na ně těším a dám vědět. Zvolím poloviční dávku, 6 hrnků mouky mi pro pět lidí (když navíc jeden z nich - tedy já - jen symbolicky ochutnává) připadá trochu moc a posypu raději parmazánem. Díky za recept Bona
tvoje jídla by byla stejně koukavá
, škoda jen, že nejdou přenášet vůně, to
nám všem tekly sliny
Měj se .-)
Dandi já se nesmím dívat na Tvé obrázky když mám hlad. To je potom utrpení. Teď zase to filé. Báječnééé.
chutnat budou, jsou ze samých dobrých věcí
, na psaní se už móooc těším 
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Díky za recept. Fotka ve Tvém deníčku vypadá jako vždy famózně. Určitě je vyzkouším a pak napíšu, jak nám chutnaly:-)
Já je dělala z asi poloviční dávky, tak 4 cm v průměru a měli jsme jich, počkej … táta, Zdenda, babí........asi 18, jo jednu měla kočka, tak 19
Dando prosím, nevíš kolik jich asi je?