Recept Koblihy bez smažení

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Koblihy bez smažení

Postup

Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto buď ručně nebo v pekárně a necháme vykynout.Pak děláme klasické koblihy , které jsme naplnili meruňkovým džemem.Na plech si dáme pečicí papír a poklademe koblihama. Koblihy necháme na plechu ještě vykynout asi 1/2 hodiny. Pak dáme do vyhřáté trouby na 180° a pečeme asi 12-15 minut. Upečené koblihy , jak je vytáhneme , tak je pomažeme rozpuštěným máslem s třema lžícemi rumu.

Recept je z kategorií: Koblihy

Nahlásit recept

  • 28.11.09 vloženo
  • 14066x zobrazeno

Čas přípravy

  • asi 2 hod.

Počet porcí

  • 24 porcí

Ingredience

  • Ingredience:
  • 50 dkg hladké mouky
  • 4 dkg cukru,1 žloutek
  • 5 dkg másla nebo hery
  • 250 ml. mléka
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 kostka droždí
  • Na potření kousek másla rozpustit,3 lžíce rumu
  • Meruňkový džem

Doporučená příloha

  • káva,čaj, grog,

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 02.05.13 19:08

Byla jsem zvědavá, jak moc jsou tyto koblížky podobné svým „klasickým“ kolegyním…
No… není to špatné :) , ale je jasné, že „buchtovitá příchuť“ jim, i navzdory potření ještě za horka máslem s rumem, zůstala… Prostě není to ani buchta, ani kobliha… je to něco mezi tím, ale je to moc dobré :)
Ze zbytku těsta jsem udělala několik „uzlů“. Těsto je vynikající chuťově, rovněž se s ním velice dobře pracuje.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Koblihy bez smažení

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Zuzka1973
2310 příspěvků 04.05.13 21:12

@Ačraj Vypadají skvěle :palec:

Ačraj
697 příspěvků 04.05.13 20:46

Koblížko-buchty vyzkoušela, s povidly, ale malá změna, 80 g cukru, 150 ml oleje a 2 žloutky, používám-li hladkou mouku, dávám vždy olej, ale to potírání rumovým máslem je super, potřela i tyto buchty tvarohovo - povidlové, jen se po nich zaprášilo. :lol:

Zuzka1973
2310 příspěvků 03.05.13 11:10

@Ačraj Nevymýšlíš… mě napadlo to samý - plnit je jako buchty. Ač na plechu se při kynutí tvářily pevně slepený, při pečení si to rozmyslely a sem tam spoj povolil, sice nijak drasticky, ale přeci jen ano… :think:
Napadlo mě to i s tím potíráním obyčejných buchet, asi bych je dělala menší, než obvykle, aby to potření líp vyniklo, vážně to chutná výborně a nejlíp to vyniklo na těch uzlech, v záhybech…
Měla jsem plech koblihů a plech uzlů, pak dorazil ten můj z odpolední a s bídou jsem narychlo stihla schovat pár kousků na ráno a dceři na košt :)
Takže ke klasickým koblihům a klasickým buchtám zařazuju i tyto „koblížko-buchy“ do našeho repertoáru :)
Ten přeliv z rumu a másla vidím nejlíp k tvarohovým nebo povidlovým buchtám… Určitě to vyzkoušej, hned ještě horký potřít, aby to ještě syčelo… taková dobnost, a co to udělá :palec:
:mavam:

Ačraj
697 příspěvků 02.05.13 21:57

S tím souhlasím, i když potřu buchty po upečení máslem s rumem, tak s tím se určitě nic nepokazí.
Tyto koblížky by se snad mohly plnit jako klasické buchty, né? Že by to bylo více uzavřené, ale to už si asi moc vymýšlím… :mavam:

Příspěvek upraven 02.05.13 v 22:37

Zuzka1973
2310 příspěvků 02.05.13 21:31

@Ačraj Přesně :D Proto jsem byla tak zvědavá, že jsem se ve všídně pustila do kynutýho těsta…
Když by se nepomázly ještě vařící tím máslem s rumem, tak jsou to buchty… Vlažný taky ještě byly spíš buchtovitější… Po vychladnutí už to chytilo „příchuť“ po koblihách :) Opravdu: buchto-koblížky :palec:
Chuťově super, skvěle chutnaly ty copánky, taky jsem je potřela tím rumovým máslem a trošku posypala skořicovým cukrem…
Ale klasický koblíek nemá konkurenci, ač je toto taky skvělý…

(Omlouvám se za používání „ý“ místo „e s čárkou“, ale fuhguje mi na klávesici jen někdy… když se mu chce…) :)

Příspěvek upraven 02.05.13 v 21:32

Ačraj
697 příspěvků 02.05.13 21:21
Smažené - pečené???

To je zajímavé :think: já myslela, že koblihy byly a jsou pouze smažené, na okénku chlazené - pečené, to jsou u mě buchty. :lol:

Zuzka1973
2310 příspěvků 02.05.13 19:36

Doporučuji nešetřit tím máslem s rumem na potření- je to výborný :palec:

Příspěvek upraven 02.05.13 v 19:37

dag
543 příspěvků 29.11.09 16:41
Re: Koblihy bez smažení

tohle si Podzime musím schovat na léto, kdy přijíždějí kluci a já se pařím u sporáku a smažím koblihy. Doufám, že tyto budou stejně oblíbené. Zdravím.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz