Recept Koblihy bez smažení

(Hodnoceno 1x) podzim27 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Koblihy bez smažení

Postup

Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto buď ručně nebo v pekárně a necháme vykynout.Pak děláme klasické koblihy , které jsme naplnili meruňkovým džemem.Na plech si dáme pečicí papír a poklademe koblihama. Koblihy necháme na plechu ještě vykynout asi 1/2 hodiny. Pak dáme do vyhřáté trouby na 180° a pečeme asi 12-15 minut. Upečené koblihy , jak je vytáhneme , tak je pomažeme rozpuštěným máslem s třema lžícemi rumu.

Recept je z kategorií: Koblihy

Nahlásit recept

  • 28.11.09 vloženo
  • 14761x zobrazeno

Čas přípravy

  • asi 2 hod.

Počet porcí

  • 24 porcí

Ingredience

  • Ingredience:
  • 50 dkg hladké mouky
  • 4 dkg cukru,1 žloutek
  • 5 dkg másla nebo hery
  • 250 ml. mléka
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 kostka droždí
  • Na potření kousek másla rozpustit,3 lžíce rumu
  • Meruňkový džem

Doporučená příloha

  • káva,čaj, grog,

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 2.5.13 19:08

Byla jsem zvědavá, jak moc jsou tyto koblížky podobné svým „klasickým“ kolegyním…
No… není to špatné :) , ale je jasné, že „buchtovitá příchuť“ jim, i navzdory potření ještě za horka máslem s rumem, zůstala… Prostě není to ani buchta, ani kobliha… je to něco mezi tím, ale je to moc dobré :)
Ze zbytku těsta jsem udělala několik „uzlů“. Těsto je vynikající chuťově, rovněž se s ním velice dobře pracuje.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Koblihy bez smažení

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Koblihy bez smažení

Zuzka1973
2364 příspěvků 4.5.13 21:12

@Ačraj Vypadají skvěle :palec:

Ačraj
697 příspěvků 4.5.13 20:46

Koblížko-buchty vyzkoušela, s povidly, ale malá změna, 80 g cukru, 150 ml oleje a 2 žloutky, používám-li hladkou mouku, dávám vždy olej, ale to potírání rumovým máslem je super, potřela i tyto buchty tvarohovo - povidlové, jen se po nich zaprášilo. :lol:

Zuzka1973
2364 příspěvků 3.5.13 11:10

@Ačraj Nevymýšlíš… mě napadlo to samý - plnit je jako buchty. Ač na plechu se při kynutí tvářily pevně slepený, při pečení si to rozmyslely a sem tam spoj povolil, sice nijak drasticky, ale přeci jen ano… :think:
Napadlo mě to i s tím potíráním obyčejných buchet, asi bych je dělala menší, než obvykle, aby to potření líp vyniklo, vážně to chutná výborně a nejlíp to vyniklo na těch uzlech, v záhybech…
Měla jsem plech koblihů a plech uzlů, pak dorazil ten můj z odpolední a s bídou jsem narychlo stihla schovat pár kousků na ráno a dceři na košt :)
Takže ke klasickým koblihům a klasickým buchtám zařazuju i tyto „koblížko-buchy“ do našeho repertoáru :)
Ten přeliv z rumu a másla vidím nejlíp k tvarohovým nebo povidlovým buchtám… Určitě to vyzkoušej, hned ještě horký potřít, aby to ještě syčelo… taková dobnost, a co to udělá :palec:
:mavam:

Ačraj
697 příspěvků 2.5.13 21:57

S tím souhlasím, i když potřu buchty po upečení máslem s rumem, tak s tím se určitě nic nepokazí.
Tyto koblížky by se snad mohly plnit jako klasické buchty, né? Že by to bylo více uzavřené, ale to už si asi moc vymýšlím… :mavam:

Příspěvek upraven 02.05.13 v 22:37

Zuzka1973
2364 příspěvků 2.5.13 21:31

@Ačraj Přesně :D Proto jsem byla tak zvědavá, že jsem se ve všídně pustila do kynutýho těsta…
Když by se nepomázly ještě vařící tím máslem s rumem, tak jsou to buchty… Vlažný taky ještě byly spíš buchtovitější… Po vychladnutí už to chytilo „příchuť“ po koblihách :) Opravdu: buchto-koblížky :palec:
Chuťově super, skvěle chutnaly ty copánky, taky jsem je potřela tím rumovým máslem a trošku posypala skořicovým cukrem…
Ale klasický koblíek nemá konkurenci, ač je toto taky skvělý…

(Omlouvám se za používání „ý“ místo „e s čárkou“, ale fuhguje mi na klávesici jen někdy… když se mu chce…) :)

Příspěvek upraven 02.05.13 v 21:32

Ačraj
697 příspěvků 2.5.13 21:21
Smažené - pečené???

To je zajímavé :think: já myslela, že koblihy byly a jsou pouze smažené, na okénku chlazené - pečené, to jsou u mě buchty. :lol:

Zuzka1973
2364 příspěvků 2.5.13 19:36

Doporučuji nešetřit tím máslem s rumem na potření- je to výborný :palec:

Příspěvek upraven 02.05.13 v 19:37

dag
543 příspěvků 29.11.09 16:41
Re: Koblihy bez smažení

tohle si Podzime musím schovat na léto, kdy přijíždějí kluci a já se pařím u sporáku a smažím koblihy. Doufám, že tyto budou stejně oblíbené. Zdravím.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz