Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
máma Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Syrové brambory oškrábeme, nastrouháme na jemném struhadle. případnou vodu slijeme. Přidáme na kostičky nakrájné rohlíky a osolíme. Všechny ingredienace promícháme. Pak tvarujeme kulaté knedlíky, které obalíme ve směsi hrubé mouky a solamylu (z uvedeného množství je šest knedlíků). Knedlíky ihned dáme do osolené vroucí vody vařit. Vaříme 30 minut, občas zamícháme. Do tohoto těsta nesmíme dát mouku a vejce!
Recept je z kategorií: Knedlíky
vařené kyselé zelí, vepřová pečeně, pečená husička nebo kachnička
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
17.6.19 13:47
Velmi dobrá klasika. Hodně materiálu zůstalo v hrnci, ale to mohlo být odrůdou brambor.
Líbí se mi8.5.15 22:12
Super knedlíky poslední dobou je dělám dost často
Vynechala jsem solamil a obalovala jen v mouce
a vůbec nic se nestalo
1.11.13 16:36
Tyhle knedle miluju od dětství, však to byly snad první knedlíky, které
jsem, coby malá holka, uměla uvařit sama
K nim dnes: http://www.labuznik.cz/…y-na-cibuli/
Pamatuji dodnes babiččiny poučky: „Pořádně to promačkej, až tě
budou klouby praskat! Hned to obal v mouce a šup s tím do hrnce a kokej, ať
se nevopaříš…“
Nejlepší jsou tyto knedlíky k zelí nebo špenátu a k tomu navrch
vepřové výpečky nebo „brabčáky“
Vlastně je to ideální recept pro ty, kdo se bojí klasických bramborových knedlíků…
Líbí se mi Uvaření se již líbí 3 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na knedlíky ze syrových brambor
3 příspěvky 13.5.18 10:22
@Labužník tonicka02
Dobrý den. Babička přidávala k Vašemu receptu také rohlíky? Často se mi stává, že zbývá tak 0,5 kg vař. brb od „včerejška“, suché rohlíky a ve špajzu je jen trocha syrových brambor - tak by se takový recept hodilo. Jinak ale moc podobnost s tímto receptem nevidím, ale zajímalo by mne, zda by to fungovalo.
29 příspěvků 25.1.09 03:43
Moje babička z jižních Čech dělala podobné knedlíky, ale jenom 2/3 syrových brambor, nastrouhaných na „dírkovém“ struhadle, vylisovala v plátěném sáčku, vylisovanou tekutinu nechala ustát - použila z ní škrob, další 1/3 brambor uvařila a prolisovala. Oboje smíchala dohromady, osolila, propracovala, knedlíky ve velikosti cca tenisáku obalovala v hladké mouce a hned vařila ve slané vodě. Říkala jim bosáky a byly moc dobré. Přílohy stejné.