Recept Knedlíky z rohlíků a s klobáskou

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Knedlíky z rohlíků a s klobáskou

Úvod

vynikající knedlíky,hodí se spíš k oslavám

Postup

Rohlíky si nakrájíme na kostičky a necháme chvíly stát . Mezitím si na pánvi osmahneme na sádle na jemno nakrájenou cibuli se stejně najemno nakrájenou klobásou a necháme chladnout , Rohlíky zalijeme mlékem a promícháme. Potom přidáme všechny ostatní ingredience , osolíme opepříme a pořádně promícháme . Pak si připravíme potravinovou folii a těsto na ní rozprostřeme zhruba ve velikosti bramborového knedlíku. Zabalíme , na koncích zavážeme nití a na několika místech jehlou propíchneme . ( Z téhle várky vychází zhruba tři střední knedlíky ) Vložíme do vroucí vody a vaříme 25 min. Po vyjmutí z vody necháme chvilku chladnout odstraníme folii a nakrájíme na plátky . Jsou vynikající k jakémukoliv masu, ke guláši , se špenátem , ale i samotné se smaženou cibulkou.
Kdysi jsem tenhle recept někde objevil poupravil a myslim že stojí za to ho sem vložit.

Recept je z kategorií: Knedlíky


Reklama

Nahlásit recept

  • 20.02.12 vloženo
  • 6478x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 - 80 min.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 6 rohlíků den starých
  • 3 vejce
  • 1 cibuli
  • 1 nožičku klobásy ( paprikové )
  • 1 hrneček hrubé mouky
  • 2 dcl mléka
  • 1 lžíce sádla
  • čerstvá nasekaná nebo sušená petrželová nať
  • sůl
  • pepř
  • potravinová folie

Doporučená příloha

  • maso,guláš…

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

2905 04.03.12 23:48

Přesun fotek funguje, přikládám.

Odkaz na uvaření

2905 26.02.12 01:55

Stando, recept dobře napsaný, zajímavý a velmi chutný. Snězeno, pochváleno. Nebyla papriková klobása, vystačila jsem s ostravskou, přidala trochu papriky, ubrala vejce, víc cibulky a špekové škvarky. Vařila jsem v mikrotenu 10 min, odpočinek ve vodě 5min. Za ubrané vejce lžíce škrobu a mouky nebyl celý hrnek.

Mám nafoceno, ale fotky stávkují, nechtějí do počítače. Až se mi povede stávku překazit, ukážu.

Knedle byly se špenátem, cibulkou a škvarky. V bříšku jak v pokojíčku, díky :)

Odkaz na uvaření

standadr 20.02.12 08:07

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Knedlíky z rohlíků a s klobáskou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Ačraj
697 příspěvků 26.02.12 20:51
Knedlíky

Špekové, ale i houskové vařím na pařáčku, větší kastrol, pařáček rozložit a na něj položit vystříhnuté kolo z pečícího papíru, možno mírně potřít olejem, ale nemusí, vařím 2O min., pařáček i kastrol zůstává čistý, ty špekové tenisáky tvořím mokrou rukou. ;)

 
standadr
3 příspěvky 26.02.12 19:19

Jsem rád, že to někdo vyzkouší a pochválí! A různé obmněny a úpravy, to je jenom dobře. Díky za nekritiku. :jazyk:

 
Vali
1326 příspěvků 26.02.12 09:46

tyto knedlíky jsem vařila už mnohokrát, výborné na zpracování i tvrdých rohlíků…naposledy jsem do nich zpracovala, jako pokus, nahrubo nastrouhanou Vysočinu (nemám ráda tvrdé salámy a potřebovala zpracovat) dopadlo to kupodivu dobře…zatím jsem je měla k patizonovému zelíčku, ale ke špenátu dobrý nápad

 
2905
753 příspěvků 26.02.12 01:55

Stando, recept dobře napsaný, zajímavý a velmi chutný. Snězeno, pochváleno. Nebyla papriková klobása, vystačila jsem s ostravskou, přidala trochu papriky, ubrala vejce, víc cibulky a špekové škvarky. Vařila jsem v mikrotenu 10 min, odpočinek ve vodě 5min. Za ubrané vejce lžíce škrobu a mouky nebyl celý hrnek.

Mám nafoceno, ale fotky stávkují, nechtějí do počítače. Až se mi povede stávku překazit, ukážu.

Knedle byly se špenátem, cibulkou a škvarky. V bříšku jak v pokojíčku, díky :)

 
standadr
3 příspěvky 20.02.12 19:43

To je v poho, je to diskuze. :dance:

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.02.12 18:48
StandoDr,

Beru vysvětlení, neměl jsem do toho kecat bez vyzkoušení. Omlouvám se, to mně opravdu nenapadlo, myslím řídkost těsta. :zed:

 
standadr
3 příspěvky 20.02.12 18:33

Jsem rád že se k tomu někdo vyjádřil, ale budu raději až někdo napíše že to zkusil a pochválí to.
K tý folii: to těsto v tom stavu v jakém se do folie dává, by se normálně neuvařilo,je moc řídké. A hustit to moukou je blbost,když takhle je to super. ( Teda podle mého) :cert:

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.02.12 16:03
neboj drobku,

dockas se, zase bude! :mavam:

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.02.12 15:59

Ty šišky na pařáku vařím, jen mám na to skoro prádelní hrnec aby se vedle sebe vešly. Tvé knedlíky jsem jednou měl a vzpomínám na tvou svíčkovou s nimi se slzou v oku.

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.02.12 15:56

Ale neeee, ja myslim ty obrovske sisky, ktere pak krajim na platky! Blboun se asi opravdu rika tem koulim, ja to pouzivam i jako osloveni mych mega knedliku houskovych.

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.02.12 15:52
Wydřičko

a proč by ne? Tak dáš na pařáček tenisáky. Počkej, myslíš blbouny blbé, plněné povidly? No ty by byly ještě lepší. Já mám od dietní Aničky zákaz je vařit, tak nevím. :think:

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.02.12 15:47

Drobecku, ale bezne knedliky tak delat nemuzu, to uz by nebyly moje BLBOUNI ! :lol:
Ovsem ty koule s uzenym, to bude jina kategorie ! A hlavne jsou velikonocni ! K nim jeste pak uzeny koleno na zeli a černym pivu , to je mazec !
Tyhle s klobasou jsem doporucila kamaradum, jiste se jim budou libit a pozadaji manzelky sve :dance:

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.02.12 15:40
Wydro,

proto knedle vařím v páře. Před časem se tu objevil recept na blbuvzdorné knedlíky od Wolfa. Podle něj knedlíky nevařím, myslím celý recept, ale miluju v páře vařené, i když je dělám na pařáčku, jak to bylo dál v komentářích.

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.02.12 14:41

V podstate takhle delam knedliky spekove, na slanine opecu cibuli a misto klobasy dam obrana uzena zebra nebo maso z kolena a delam koule. narozdil od vetsiny, delam vsechny knedliky pouze z mouky polohrube a housky nenamacim, ale to tady neni podstatne.
Libi se mi ta folie, knedliky v ni priste urcite uvarim. Maso ani klobasa se tak aspon „nevyperou“ ve vode.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz