Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
standadr Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
vynikající knedlíky,hodí se spíš k oslavám
Rohlíky si nakrájíme na kostičky a necháme chvíly stát . Mezitím si na pánvi osmahneme na sádle na jemno nakrájenou cibuli se stejně najemno nakrájenou klobásou a necháme chladnout , Rohlíky zalijeme mlékem a promícháme. Potom přidáme všechny ostatní ingredience , osolíme opepříme a pořádně promícháme . Pak si připravíme potravinovou folii a těsto na ní rozprostřeme zhruba ve velikosti bramborového knedlíku. Zabalíme , na koncích zavážeme nití a na několika místech jehlou propíchneme . ( Z téhle várky vychází zhruba tři střední knedlíky ) Vložíme do vroucí vody a vaříme 25 min. Po vyjmutí z vody necháme chvilku chladnout odstraníme folii a nakrájíme na plátky . Jsou vynikající k jakémukoliv masu, ke guláši , se špenátem , ale i samotné se smaženou cibulkou. Kdysi jsem tenhle recept někde objevil poupravil a myslim že stojí za to ho sem vložit.
Recept je z kategorií: Knedlíky
maso,guláš…
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
1.4.20 22:37
Vyzkoušeno. Z uvedeného množství jsem udělal tři menší šištičky, klidně by stačilo udělat dvě delší, do hrnce by se to vešlo. Hrneček mouky jsem si přeložil jako 100g, možná bych zkusil ubrat jedno vajíčko. Klobása v knedlíku je nezvyklá věc a asi se to nehodí ke všemu. Já měl ke guláši, tam nebyla příliš znát, jen místy se ozvala jako koření. Chutnalo to.
Líbí se mi26.2.12 01:55
Stando, recept dobře napsaný, zajímavý a velmi chutný. Snězeno, pochváleno. Nebyla papriková klobása, vystačila jsem s ostravskou, přidala trochu papriky, ubrala vejce, víc cibulky a špekové škvarky. Vařila jsem v mikrotenu 10 min, odpočinek ve vodě 5min. Za ubrané vejce lžíce škrobu a mouky nebyl celý hrnek.
Mám nafoceno, ale fotky stávkují, nechtějí do počítače. Až se mi povede stávku překazit, ukážu.
Knedle byly se špenátem, cibulkou a škvarky. V bříšku jak
v pokojíčku, díky
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Knedlíky z rohlíků a s klobáskou
Špekové, ale i houskové vařím na pařáčku, větší kastrol, pařáček rozložit a na něj položit vystříhnuté kolo z pečícího papíru, možno mírně potřít olejem, ale nemusí, vařím 2O min., pařáček i kastrol zůstává čistý, ty špekové tenisáky tvořím mokrou rukou.
Jsem rád, že to někdo vyzkouší a pochválí! A různé obmněny a úpravy, to je jenom dobře. Díky za nekritiku.
tyto knedlíky jsem vařila už mnohokrát, výborné na zpracování i tvrdých rohlíků…naposledy jsem do nich zpracovala, jako pokus, nahrubo nastrouhanou Vysočinu (nemám ráda tvrdé salámy a potřebovala zpracovat) dopadlo to kupodivu dobře…zatím jsem je měla k patizonovému zelíčku, ale ke špenátu dobrý nápad
Stando, recept dobře napsaný, zajímavý a velmi chutný. Snězeno, pochváleno. Nebyla papriková klobása, vystačila jsem s ostravskou, přidala trochu papriky, ubrala vejce, víc cibulky a špekové škvarky. Vařila jsem v mikrotenu 10 min, odpočinek ve vodě 5min. Za ubrané vejce lžíce škrobu a mouky nebyl celý hrnek.
Mám nafoceno, ale fotky stávkují, nechtějí do počítače. Až se mi povede stávku překazit, ukážu.
Knedle byly se špenátem, cibulkou a škvarky. V bříšku jak v pokojíčku, díky
To je v poho, je to diskuze.
Beru vysvětlení, neměl jsem do toho kecat bez vyzkoušení. Omlouvám se, to mně opravdu nenapadlo, myslím řídkost těsta.
Jsem rád že se k tomu někdo vyjádřil, ale budu raději až někdo napíše že to zkusil a pochválí to.
K tý folii: to těsto v tom stavu v jakém se do folie dává, by se normálně neuvařilo,je moc řídké. A hustit to moukou je blbost,když takhle je to super. ( Teda podle mého)
dockas se, zase bude!
Ty šišky na pařáku vařím, jen mám na to skoro prádelní hrnec aby se vedle sebe vešly. Tvé knedlíky jsem jednou měl a vzpomínám na tvou svíčkovou s nimi se slzou v oku.
Ale neeee, ja myslim ty obrovske sisky, ktere pak krajim na platky! Blboun se asi opravdu rika tem koulim, ja to pouzivam i jako osloveni mych mega knedliku houskovych.
a proč by ne? Tak dáš na pařáček tenisáky. Počkej, myslíš blbouny blbé, plněné povidly? No ty by byly ještě lepší. Já mám od dietní Aničky zákaz je vařit, tak nevím.
Drobecku, ale bezne knedliky tak delat nemuzu, to uz by nebyly moje BLBOUNI !

Ovsem ty koule s uzenym, to bude jina kategorie ! A hlavne jsou velikonocni ! K nim jeste pak uzeny koleno na zeli a černym pivu , to je mazec !
Tyhle s klobasou jsem doporucila kamaradum, jiste se jim budou libit a pozadaji manzelky sve
proto knedle vařím v páře. Před časem se tu objevil recept na blbuvzdorné knedlíky od Wolfa. Podle něj knedlíky nevařím, myslím celý recept, ale miluju v páře vařené, i když je dělám na pařáčku, jak to bylo dál v komentářích.
V podstate takhle delam knedliky spekove, na slanine opecu cibuli a misto klobasy dam obrana uzena zebra nebo maso z kolena a delam koule. narozdil od vetsiny, delam vsechny knedliky pouze z mouky polohrube a housky nenamacim, ale to tady neni podstatne.
Libi se mi ta folie, knedliky v ni priste urcite uvarim. Maso ani klobasa se tak aspon „nevyperou“ ve vode.