Recept Knedlíky vídeňské

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Tři žemle pokrájíme na kostičky a necháme v mléce rozmočit. Další dvě žemle pokrájené na kostičky lehce osmahneme na lžíci másla a necháme vychladnout.
Do rozmočených žemlí dáme 2 žloutky, přidáme mouku, ušlehaný tuhý sníh ze 2 bílků, osolíme, přidáme smažené žemle a strouhanku lehce smočenou (pokropenou) v mléce.

Čtyři rohy většího ubrousku namočíme ve studené vodě, potřeme syrovým máslem a vysypeme moukou. Těsto rozdělíme na 4 stejné díly, do každého rohu ubrousku jeden a volně uvážeme. Počítáme s tím, že knedlík bude nabývat.

Vaříme stejným způsobem jako u knedlíků v ubrousku, jenom doba tohoto knedlíku je 20-25 minut.
Hotové knedlíky můžeme taky pokrájet na plátky, polít vařícím máslem, posypat na másle osmaženou strouhankou a ihned podávat.

Recept je z kategorií: Knedlíky


Reklama

Nahlásit recept

  • 18.09.03 vloženo
  • 9503x zobrazeno

Ingredience

  • 5 žemlí
  • 2 vejce
  • lžíci krupicové mouky
  • špetka soli
  • 1/4 l mléka
  • lžíce strouhané housky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Knedlíky vídeňské

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Pikantní buřtový salát


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz