Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Houskové knedlíky nakrájíme na menší kostky, vložíme na pánev s rozehřátým tukem a za stálého míchání mímě opečeme, až začínají chytat zlatavou barvu. Na takto připravené knedlíky nalijeme rozkvedlaná vajíčka se solí a pepřem. Stále mícháme, aby se vše spojilo. Jakmile sé vejce začínají srážet (tuhnout), dáváme na talíř. Můžeme posypat nákrájenou petrželkou.
Recept je z kategorií: Teplé předkrmy
vynikající je sladkokyselá okurka, případně zeleninový salát.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
4.7.13 07:44
Nakoukla jsem do skříně … … a vytáhla kostlivce
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Knedlíky s vejci
Tyto jsou na husím sádle pečené, zality vejcem, opečeno bez míchání, někdy se povedou kompanktní, tentokrát ne a nevadilo. Posypáno uzeným sýrem, s cibulovým salátem od drobka velmi dobré
34 příspěvků 26.1.12 18:55
Trochu pozměněný recept na knedlíky s vejci (podle J. Wimmera, herce) a tak je dělám i já. Knedlíky nakrájíme na kostky 2×2 cm o výšce 1,5 cm. Ty opečeme na rozpáleném sádle pěkně do zlatova na jedné i druhé straně. Po zezlátnutí na ně vyklepneme celá vajíčka. Až jsou téměř propečená, všechno dohromady promícháme. K vylepšení tohoto pokrmu přidáme trochu šťávy z pečeně a drobně nakrájený vepřový bůček. Touto směsí poklademe opečené knedlíky a teprve potom vyklepneme vejce. Nemá to chybu:
Vzpomínáte na kompoty a mě to připomělo knedlíky s bramborem,které nám dělávala babička,když zbyly od neděle knedlíky a bylo jich málo na celý další oběd.Na sádle opražila knedlíky nakrájené na kousky a vařené brambory nakrájené na kousky.K tomu okurky nebo kompot a to bylo pochutnání.Jenže moje děti to nechtějí,že jim to nechutná.Jsou pořádně rozmlsaní.
Wydro, v Lidlu. Tam mají nejlepší, co znám…maličké cornichons..jsou luxusní!
Okurvičky z Lidlu.. - na ukázku…
A ten chleba ala knedlíky je mooc dobrý..takové topinky s vejci

Jak pise i Penda, takhle se dá zpracovat i postarší chleba. Z toho udělám topinky na másle a ty pak nalámu do pánve a na ně naklepu vajíčka. Ta jen roztahuju, nikdy nešlehám. Stejně tak s knedlíkama. A když je kousek špeku, o jééé ! Dřív jsem nejedla řepu, ale ke knedlíkům s vajíčkem je skvělá a také kyselé kukuřičky ! Takovou dobrotu nemůžou nikde na světě nabídnout , je vám to jasné?
Glamo, kde kupuješ „okurvičky“ ?
Tak já stejně, jako Sylvie…knedlíky opečené úplně dokřupava a pak na ně vajíčka. Když jsou knedle dobře opečené, nemá to šanci zblemcovatět


A k tomu salát..jakýkoliv zelený/okurka s jogurtem nebo jakýkoliv jiný čerstvý salát, v nouzi i kyselá okurvička dobrá..nebo naložený celer, nebo něco kyselého
Moje mooc oblíbené jídlo..
Přiznám se, že klasiky s vajíčky - knedlíky, houbová smaženice, lečo( tady ta vajíčka být nemusí) dělám trochu jinak, vadí mi ta trochu blemcavá konsistence. Takže já - základ zvlášť, vajíčka míchaná zvlášť, smíchat až před podáváním. U houbové smaženice je to úplně o něčem jiném, u knedlíků - pěkně do křupava na máslíčku, cibulka může a nemusí, s míchanými vajíčky volně promíchat, pažitka hodně. A bramborové… mňam.
2302 příspěvků 25.1.12 17:54
Alespoň já tohle jídlo dělala vždycky k večeři.
2302 příspěvků 25.1.12 17:53
Připomínám tuhle rychlou a dobrou večeři. Právě ji moje dcera udělala celé rodině a je na to velmi pyšná. Já taky.
1 příspěvek 7.7.11 12:58
Taky je tak dělám. Ještě radši ale mám kolečka knedlíků napařená,pokladená míchanými vejci se solí a pepřem a pokapaná rozpuštěným máslem nebo sádlem.Zkuste,je to mňamka! Rudla
Zbylé lívance???? U nás se nedají získat ani studené lívance, natož zbylé! To bych musela záměrně zadělat tak ze 3 litrů
584 příspěvků 22.7.10 19:04
má přesně tak vypadat. Koleno nevezmu do pusy, ale rád ho šupnu do trouby, když si někdo bude přát. Je moc dobře, že spolu tupě nesouhlasíme. Pak bychom byli všichni stejně tlustí z hamburgrů a zapíjeli je černou močůvkou ze stejného plastového servisu a pochutnávali si na zasychajícím salátu z vikslajvantový krabičky. Jedinou výhodu tahle racionální strava má. Zmizely by vyskákaný modelky. Příroda je nádherná v tom, že se ještě nenarodil člověk, který by se nikomu nelíbil
Vy dva, cibuli ano, aspoň občas, je to změna
vyzkoušejte. Ale je to choulostivý proces -
cibule má tendenci se připalovat.
, ale o to tady nekráčí
Nevím proč se vyjadřujete tak kategoricky,
ale tak jako tehdy byly mezi sirupy některé napajcované aromaty tak, že
třeba Jahůdka chutnala jako dětská Perlička, nebo Si-Sinky tak i teď se
najdou kompoty, které jsou skoro jak od maminky… A proč skoro? Někeré
jsou lepší! Třeba jahody dělala moje máti příšerně sladké
prý aby se nekazily
Ale to je jenom můj názor.
Wolfk, stejně jako zde Vtipná majonéza fofrem tak ani tady s Vámi nesouhlasím. Ve svém výčtu jste „zasklil“ moravské výrobce (nejsem Moravista
4813 příspěvků 22.7.10 07:13
U nás si dělá tuto krmi moje lepší polovice když zbydou knedlíky.
Na sádle…a neopéká je mírně, ale až dokřupava. Má to tak rád.
Na mě nikdy nezbyde.
a ještě míchaný kompot, byl tam i ořech, a ty ryngle?, kde jsou ty časy?
ty višně ve skle pamatuju, tu skvělou nakyslou chuť, já je milovala .-), i ty ostatní, dnes z plechu se nedá jíst nic, protože to plechem smrdí, nejhorší jsou snad jahody
Cibule ne, ale hodně pažitky do vajíčka a okurky k tomu, jedno jestli kvašené nebo čerstvé!
584 příspěvků 22.7.10 05:54
někteří z nás dost pamatují. Netvrdíme, že bylo všechno lepší, ale když jsi vzpomněl třešně, tak tedy: dvě firmy Briliant a Marila vyráběly kompoty, které byly dobré, jen tak namátkou, višně, švestky, zelené ryngle, loupané i neloupané hrušky, bílé broskve, meruňky, slívy, angrešt, rybíz, kdoule, hroznové víno, jahody, jablka, borůvky, brusinky, jeřáb. Sirupy byly vždycky jen z ovoce, o tom se nezdá ani tomu pitomci, co si říká Monin. Dnes dostanu akorát broskve v plechu a ostatní nelze jíst.
To už nejsou „obyčejné“ knedlíky s vejci. Jednoduché a přitom vynikající knedlíky s vejci.
jj, cibule je žádoucí
stejně jako špek či slanina, nebo
i uzeniny… A k tomu oharky, nebo třešňový kompot (zabitemě 
Znovu bych upozornil na chleba, jak dole píše vladka; ten náš, např. kmínový (ale i se semínky) je nejlepší!
vařečky je škoda, mohla by se zlomit!
kyslé. Kvašáky zde snad ani neznají. Já nemám ráda italské okurky v octě. Podle mne jsou příšerné, ale jim chutnají. Brrrrr!
584 příspěvků 22.7.10 04:58
Může se lehce osmahnout cibulka, nebo mě majznete vařečkou?
2904 příspěvků 22.7.10 04:54
Z Lidlu kvasené či kyslé? Pre mňa leto bez kvasákov a leča nie je leto…
já jsem ráda, že mám aspoň ty z Lidlu. Nejsou nejhorší.
2904 příspěvků 22.7.10 04:44
…s kvasenou uhorkou tiež…
a s okurkou, to je blaho samo
přidala jsem obrázek.
Tyto knedlíky jsou dělané na másle. Sádlo nemám.
551 příspěvků 25.1.09 03:43
Krásné opečení dozlatova lze dosáhnout pouze na pravém vepřovém sádle. A na talíři ochutit velkým množstvím čerstvě mletého černého pepře.
Jé…moje babička taky, marmí…a s okurkovým salátem ;o)
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
moje babička je dělávala i ze zbylých lívanců
Místo knedlíků se dá zužitkovat i starší chleba ;o)))