Recept Knedlíky po maďarsku - Zsemlegombóc

Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Housky nakrájet na kostičky, položit je na vymaštěný plech a v troubě je otoustovat do zlatova. Nechat je zchladnout a na několik minut je namočit do mléka (mléka jenom tolik, aby pokrývalo kostky) Vejce sůl a zbytek mléka (včetně toho, co se nevstřebalo do housek) našlehat dohromady. Dovnitř zapracovat mouku, až vznikne hladké, husté, ale ještě trochu tekuté těstíčko. Nakonec dovnitř zamíchat housky. Osolenou vodu přivéct do varu. Pomocí lžíce namočené ve vodě odměřit knedlíčky a ty vytvarovat navlhčenými dlaněmi v koule (velikost asi golfového míčku). Vložit je do vařící vody a vařit je tak dlouho, až jsou hotové, což potrvá 10-15 minut podle velikosti knedlíčků. Vyjmout knedlíčky děrovanou naběračkou a opláchnout je ve vlažné vodě. Nechat je dobře okapat. TIP: Nejlépe jeden knedlíček uvařit, rozkrojit napůl a podívat se, je-li jeho střed uvařený. Podle toho uvařit zbytek knedlíčků.

Recept je z kategorií: Knedlíky

Nahlásit recept

  • 27.12.06 vloženo
  • 4310x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 3 zatvrdlé rohlíky, nebo nesypané žemle
  • 30 g sádla, nebo bílého rostlinného tuku
  • 200 ml mléka
  • 2 vejce
  • sůl
  • 300-350 g mouky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Knedlíky po maďarsku - Zsemlegombóc

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Knedlíky po maďarsku - Helco,

to je dobrá rada a musím říct, že na začátku svého pobytu v Kanadě jsem se takto snažila napodobnit hrubou mouku, nebo alespoň polohrubou, ale nakonec jsem se naučila všechno dělat s tamní (universální, mnohoúčelová) all-purpose a měla jsem krásnou vánočku, jakýkoliv dort a o knedlíkách nemluvě. Při návratu do ČR mám spíš problém se zdejší moukou, která se nechová pokaždé stejně ;o(

Zdraví,

HelcaK
960 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Knedlíky po maďarsku - Zsemlegombóc.

A co krupičku, dětem na kašičku, tu by tam neměli? Tedy nemyslím instantní. Pokud by byla, tak by se určitě dala s tou hladkou moukou v nějakém poměru smíchat… Ale mě, co jsem z Čech nevytáhla paty, se to kecá.

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Knedlíky po maďarsku - la.fea,

nevím to přesně, ale myslím si, že ani v Maďarsku nepoužívají hrubou mouku. Věděla by to Garf. Navíc, v Anglii také vaří knedlíky… Nejlepší radu však má lydia ;o)

Přeji Ti úspěch s knedlíkem a pěkný večer!

lydia
1227 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Knedlíky po maďarsku - Zsemlegombóc.

la.fea, vídeňské knedlíky jsou trochu podobné. Já používám polohrubou mouku, ta je u nás ale velmi jemná. Mé kamarádky dělají knedlíky jenom z hladké mouky. Vyzkoušej, jak navrhuje babi, jenom jeden, když se rozvaří, dej do hrnečků a uvař v mikrovlnce, tam se snad nic nestane:-)

la.fea
94 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Knedlíky po maďarsku - Zsemlegombóc.

mam to risknout z hladke mouky?… vypada to bajecne, ale tady v Anglii jinou jak hladkou nemaji… :o(

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz