Recept Knafe Nabilsije - Nablus

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Na pripravu potrebujeme dva okruhle formy na pecenie. Na skusku urobte z polovicnej davky, aj ked nie je co pokazit, je to jednoduche a Knafe je najoblubenejsi zakusok na blizkom vychode. Tento recept je prave nefalsovane Knafe. Knafe vynasli, vyrobili ci pripravili poprvykrat v meste Nablus v 7. storoci pre kalifa Muawiya, ktory bol znamy nielen ako skvely statnik ale aj ako velky labuznik az pazravec. Potom sa tento skvely dezert siril do siroka daleka do sveta ...ale naj, najchutnejsi ho robia doteraz v Nablus. Maslo mozeme trolinku ofarbit oranzovou potravinarskou farbou -ak chceme ( nefarbim ). Maslom vymazeme rovnomerne jednu formu na pecenie. Kusok ( hrst ) cesta nechame stranou. Cesto roztrasieme( vyslovene tie "vlasove rezance roztrasieme, nesmu byt pokope ) rovnomerne po forme a potom ho dlanami popritlacame. Na tuto vrstvu rovnomerne nanesieme syr a tiez popritlacame( mozeme a nemusime posypat pistaciami krajanymi na platky tenunke a pritlacit ). Kusok cesta, ktore sme si nechali stranou rovnomerne posypeme syr. Na velkom horaku na plyne alebo dole v rure dobre vyhriatej nechame neprikryte piect do ruzova. Ak ho mame hore na horaku ( mimochodom- naozaj sa to pecie na horaku a nie v rure, ale aj v rure nim otacame - to vsetko kvoli rovnomernosti pecenia a farby ) pozvolna otacame formou dookola.Ked sa nam uz cesto pripeka do ruzovucka- zlatava a syr akoby! zacal bublat a maslo sa zacina objavovat medzi syrom - hotovo. Priklopime druhou formou a preklopime. Posypeme pistaciami a polejeme sirupom. Krajame na sirsie obdlzniky-stvorce, podavame teple. Ale aj studene je dobre. Dobru chut.... :) pozn.: vrstva cesta je tych 7 mm, ale nie viac ako 1 cm; syr kusok viac a vrstva cesta nie je prepecena, cervena zlatava cela - asi tak na tretinu ..ostatne ma normal farbu..

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 08.02.07 vloženo
  • 3439x zobrazeno

Čas přípravy

  • R

Ingredience

  • 200 gr ghee butter ( alebo pomiesajte pokrm. tuk s kuskom masla )
  • 300 gr filo cesto ( to tenke vlasove- rezancove )
  • 400 gr chees akawi alebo ricotta( syr akawi ma byt odsoleny-ak ho mame slany nalozeny a jemno rozdrobeny, takisto aj ricotta )
  • hrstka pistacii na hrubsie rozdrvene
  • Sirup ( gatar ):
  • 2 pohare cukru
  • 1 pohar vody
  • zopar kvapiek citronovej stavy
  • Vodu s cukrom zvarime, nechame vriet 2-3 min., pridame citron, nechame prevriet a odstavime.Dezert polievame vychaldenym suirupum( nie horucim ).

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Knafe Nabilsije - Nablus

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Knafe Nabilsije - Nablus

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Knafe Nabilsije - Nablus - Jolan ...

děkuji, už mám vytištěno. Filo budu shánět.

jolana
5066 příspěvků 10.08.07 20:42
Re: Knafe Nabilsije - Nablus

Bedli… toto je konafa ;)..

jolana
5066 příspěvků 09.08.07 16:43
Re: Knafe Nabilsije - Nablus-Gaburiatko..

..asi sa to vola filo cesto rezancove-vlasove…preto som napisala tento recept, ze to tu asi Jenofefa milovnik greckej kuchyne spominala sa mi zda… urcite ti niekto poradi…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Chilli con carne Chilli con carne
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz