Recept Kmínový pekáč

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kmínový pekáč

Postup

Ze zelné hlávky odstrante vnejsí listy a kostál a hlávku povarte 10 minut ve vode. Nechte ji okapat a odloupnete 12 listu. Zbytek hlávky nakrájejte na nudlicky. Maso nakrájejte na kousky nebo na plátky. V kastrolu rozehrejte 2 PL sádla, pridejte cibuli, veprové a mleté hovezí maso. Opecte do hneda. Pridejte nakrájené zelí, ochutte solí, peprem a vínem. Nechte jeste na malém plameni asi 10 minut. Pekác vylozte polovinou zelných listu, na ne navrstvete obsah kastrolu a prikryjte zbytkem zelných listu. Na ne rozlozte plátky slaniny a na povrch pekáce rozdelte zbylou PL sádla. Pecte v predem vyhráte troube na 220 st. C asi 45 minut.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 31.01.07 vloženo
  • 6367x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1,5 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g bílého zelí (mensí hlávka)
  • 3 PL veprového sádla
  • 2 cibule, nakrájené na kosticky
  • 250 g veprového masa z kýty
  • 500 g mletého hovezího masa
  • 1 PL kmínu, nebo víc podle chuti
  • 1 dl bílého vína
  • 8 plátku slaniny
  • sul
  • pepr

Doporučená příloha

  • Brambory, bramborový knedlík, chléb.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kmínový pekáč

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kmínový pekáč

jolana
5068 příspěvků 20.10.16 10:33

Pripominam, ked uz je ta zima… :mavam:

jolana
5068 příspěvků 6.5.16 00:42
:mavam:
mimikova
84 příspěvků 20.7.11 19:09

Vyborne! Jen jsem dala vic toho zeli, z pulkilove hlavky odloupnout 12 listu a zbytek pokrajet by snad ani neslo :-) Ale hlavne ze se po tom zaprasilo. Kmin jsem dala do smesi v kastrolku. Urcite jsem to nedelala naposledy. Jednoduche, rychle a chutne, to mam rada :-) :potlesk: :palec:

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.12.10 19:09

Wydro - Nemáš se za co omlouvat, natož mně…náhodou jsem se u toho docela nachechtala…Někdy se to prostě sejde… :wink: :mrgreen:

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.12.10 19:02

glamo sorry, spletla jsem „zapecene brambory se zelim“ s timhle receptem. proste zeli a uz jsem se nepodivala poradne.

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.12.10 18:54

No..já si taky poradím…ptala jsem se jen proto, že v popisu postupu Kmínový pekáč, není o kmínu ani zmínka..Natož o vejcích… :lol:
Chybička se prostě někdy vloudí.. :mrgreen: :mrgreen:

Příspěvek upraven 29.12.10 v 18:54

jaga13
399 příspěvků 29.12.10 18:52

hola hola wydro, tady nejsou žádná vejce :wink:

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.12.10 18:49

Myslim, ze neni tak dulezite KDY, ale kolik a jak! Ja ho oprazim a pak pridavam , stejne jako vetsinu koreni . Tady ho oprazim na tom sadle a pak tam pridam tu cibuli a maso .
Ta vejce me temer irituji, ale i taci jsou lide, ze jim zeli s vejcema chutna :-P

jaga13
399 příspěvků 29.12.10 18:42

přidávala jsem drcený kmín současně s pepřem, solí a vínem, sypala jsem podle oka, asi o něco méně než je uvedeno v receptu, kmín moc nemusím, ale bylo to výborné, jemně voňavé, delikátní, určitě stojí za námahu :-)

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.12.10 18:27

Hmm…zajímavé…mám už nějakou dobu v oblíbených…
A teď mi, děvčata, ještě řekněte, kdy se tam dá ten kmín..... :wink: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

jaga13
399 příspěvků 29.12.10 15:45

Jolanka vytáhla na světlo, teď jsme dopapali, je to úúúúžasné zimní jídlo a to i přesto, že jsem spletla masa, mleté bylo vepřové plecko a hovězí kousky pocházely z kližky, pekla jsem jenom na 120°C, zato 4 hodiny, k tomu čerstvá ciabatta a plzeň, vřele doporučuji a spiser má zase hvězdičku :potlesk:

jolana
5068 příspěvků 8.12.10 22:00

Recept od babi mi pripomenul aj tento ..:)

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kmínový pekáč.- jolanka

Jolanko, děkuji za vytažení na světlo takového senzačního receptu- to jsou naše chuťové tipy a byl by hřích, takovou dobrotu neudělat! Brzy přijde na řadu- uloženo. Krásný víkend ! Jana

jolana
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kmínový pekáč.

..vytahujem recept, lebo stoji za to…dnes su tam stehienka a prsa a mladucke hov.pokrajane na male kocky(boli uz aj jahnacie kotletky)…ten pekacik je proste uzasny…prikryvam alobalom a az ku koncu odkryjem..;)..krasny den spisere..:).. vlastne vsetkym labuznikom krasny den..:)

jolana
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kmínový pekáč.

… fajnovy pekacik, uz som ho raz robila a dnes je znova na programe a je prave taky ako pisal manek-chut na jazyku a vune ..je bozsky…;)

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Kmínový pekáč. Spisere,

bylo to výborné, právě jsm dojedl!

blamamka
292 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kmínový pekáč.

No to bude ale bašta. Už se na to moc těším. Ukládám a v nebližší době vyzkouším. Díky za recept.

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Kmínový pekáč.

Spisere, to je super recept, ten se povedl! Chuť na jazyku a vůně se vznáší ve vzduchu!!!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Ořechový koláč Ořechový koláč
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz