Recept Kmínka od prababi Pra

Labužník Katka_H02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Do láhve s širším uzávěrem dáme kmín, 125 g cukru a vodku. Uzavřeme a necháme 10 dní stát u okna. Prvních pár dní s obsahem párkrát zatřepeme dokud se cukr nerozpustí. Po 10 dnech: Převeříme vodu s 1 1/2 PL cukru. Necháme vystydnout. Nachystáme si dostatečně velkou (500 ml) čistou láhev a přecedíme do ní přes velmi jemné sítko či plátýnko kmínový výluh (barvy slabšího černého čaje). K tomu přilejeme vychladlou sladkou vodu. Promícháme. Výsledná chuť likéru je velmi jemná, sladká. Opravdu je potřeba vydržet 10 dní, jinak má likér příliš agresivní kmínovou chuť. Podáváme vychlazené, dobře působí na trávení.

Recept je z kategorií: Výroba alkoholu a destilátů

Nahlásit recept

  • 15.11.05 vloženo
  • 24261x zobrazeno

Ingredience

  • Na výsledných necelých 500 ml:
  • 250 ml vodky 40%
  • 125 g pískového cukru
  • 5 g drceného kmínu
  • 100 ml vody
  • 1 1/2 PL cukru pískového

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kmínka od prababi

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kmínka od prababi

Zuzka1973
2374 příspěvků 27.2.21 12:04

@polida - to je problém… kmínka je prostě sladký druh likéru… leda udělat ještě část výluhu z kmínu s vodkou, už bez cukru, tak nějak adekvátně již hotovému, ne celou várku. Nic jiného mě nenapadá… :nevim:

polida
1 příspěvek 27.2.21 11:26
moc sladké

Dobrý den, dala jsem ještě méně cukru a přesto je to sladké jako „cecek“…nevíte, jestli se to dá nějak vyřešit??

alesd
1 příspěvek 6.12.09 23:24
Re: Kmínka od prababi (PRA)

co to je 1/2 PL cukru?

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kmínka od prababi (PRA)

jiná verze: 70 g trochu potlučeného kmínu naložíme na 4 dny do 1/2 l čistého lihu. Dobře přikryjeme. Pak svaříme 600 g cukru s vodou na nitku (cca 15 minut). Do vychladlého cukrového sirupu přefiltrujeme kmín s lihem. Hotový likér nalijeme do lahví a zazátkujeme.

Jans
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Kmínka od prababi (PRA)

Výborný výsledek i s použitím slivovice. Díky!

Milka
236 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kmínka od prababi (PRA)

Díky za radu Marmeládko.

Milka
236 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kmínka od prababi (PRA)

Ježíši já jsem hloupá. Už jsem to pochopila.

Milka
236 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kmínka od prababi (PRA)

Mám asi dlouhé vedení. To číslo receptu mi nejde přepsat.

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kmínka od prababi (PRA)

Otevři jakýkoli recept a v adrese (http:// labuznik.com......) zaměň číslo receptu za to, které chceš otevřít. :)D

Milka
236 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kmínka od prababi (PRA)

PAPAJA- poraď mi prosím Tě jak najít recept podle jeho čísla. Nemůžu na to přijít.

Papaja
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Kmínka od prababi (PRA)-milko

Tu jsem tady našla báječnou pod číslem receptu 12583…

Milka
236 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kmínka od prababi (PRA)

Podle názvu jsem myslela, že to bude polévka.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Velikonoční zajíček

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz