Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bedla Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Maso 2x umeleme, přidáme jemně sekanou cibuli, sekané bylinky, sůl, pepř a ušlehané vejce. Řádně proděláme. Vál posypeme hladkou moukou, uválíme klopsy a v kastrolu na rozehřátém másle - 1 PL, opečeme. Podlijeme mírně vývarem a pod pokličkou dusíme asi 20 - 30 minut. Klopsy vyjmeme. Ze zbylého másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji trochou vývaru a smetanou. Dobře vymíchanou omáčku nalijeme do kastrolu, kde byly klopsy, přidáme kousek citrónové kůry, (kterou před podáváním vyjmeme). Omáčku provaříme, dochutíme citrónovou šťávou, vrátíme klopsy, necháme prohřát.
Recept je z kategorií: Mleté maso
malé nočky, makaróny
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Klopsy ve smetanové omáčce
409 příspěvků 25.1.09 03:43
Moc děkuju všem za dobré rady. Zkusím. Lass
Hejo, právě…vytáhla jsem tento recept kvůliva vnoučátkům a zjistila jsem, že chutná i nám, protože si to již uděláme po svém.
312 příspěvků 25.1.09 03:43
tenhle recept mě přenesl hodně let zpátky. Byl to jeden z nezapomenutelných pokrmů z jídelníčku studentské menzy. „Klopsy ve smetanové omáčce“ (moc tam té smetany ale nebylo) a ještě také „Bitky po kozácku“, „Džuveč“ a „Šoulet“. Budu si je muset zase zopakovat. Dík za připomenutí.
mohou to být i placičky nebo tak, jak píše Kydy. U nás máme raději bez rýže. Je to hlavně oblíbené jídlo těch nejmladších vnoučat.
Podobný recept taky vyrábím - rozdíl je v tom, že do omáčky rozsekám kapary a přidám trochu dijonské hořčice.
99 příspěvků 25.1.09 03:43
Jsou to šišiky nebo koule, podle toho, co uválíš. Já do nich přidávám ještě vařenou rýži.
409 příspěvků 25.1.09 03:43
Jsem nechápavá. Jak vypadají klopsy? Myslím tvarově…
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
jó, tak toto mi taky bude slušet!