Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník Terrinka02 Australská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Mouku promícháme se solí a pepřem a plátky kýty, které si předem rozklepáme do tenka a v mouce obalíme. Olej s máslem si rozehřejeme v pánvi se silným dnem, vložíme maso, které omažíme tak 4 minuty z každé strany. To přendáme na nahřátý talíř a přikryjeme alobalem, aby nám nevychladlo. Do pánve, kde jsme smažili maso, přilijeme vývar, který přivedeme k varu a redukujeme na polovinu. Ještě přidáme smetanu, prohřejeme a touto omáčkou polijeme klokaní plátky a ozdobíme nakrájenými olivami s papričkou. Dobrou chuť! Klokaní maso obsahuje mnohem méně tuku a cholesterolu než maso hovězí, vepřové, jehněčí i kuřecí! Chutná trochu jako srnčí a je krásně křehoučké a šťavnaté. Občas ho mívají v Makru a viděla jsem ho i v Tesku. Recept je převzatý od herečky Dáši Bláhové, která žila v Austrálii několik let.
Recept je z kategorií: Zvěřina
brambory, těstoviny i rýže může být dobrá
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Klokaní plátky v krémové omáčce
65 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak jsem si vás perlustroval, když vám tu pořád píšou. A klobouk dolů, vy jste fakt receptová ramlice.