Recept Klokaní měšec zlata

Australská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Nastrouháme nebo nasekáme zeleninu, promícháme s masem a ostatními přísadami. Na střed každého plátu těsta dáme masovou směs. Těsto stáhneme nad směs (vzniknou měšce) a konce upevníme listem šalotky (jako provázkem). Rozšleháme vejce v mléce a potřeme povrch těsta. Pečeme v troubě 200°C asi 30-40 minut.

Recept je z kategorií: Zvěřina

Nahlásit recept

  • 06.12.05 vloženo
  • 7401x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 2 mrkve
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 3 bramboty
  • 1 malý tuřín
  • 2 cibule
  • 400 g klokaního mletého masa
  • 1 PL petrželové natě
  • sůl, pepř
  • 1 PL vody
  • 6 plátů shortcrust pastry (asi listkove)
  • mléko a vejce na potření
  • šalotka.

Doporučená příloha

  • pivo?

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Klokaní měšec zlata

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Klokaní měšec zlata

esmeralda
4813 příspěvků 21.04.09 08:06
Re: Klokaní měšec zlata.

V těstech se moc nevyznám a recept jsem nezkoušela.
Jak říká Svato, určitě by to šlo i z lístkového těsta.
Jen jsem chtěla uvést věci na pravou míru co se týče překladu.

svato
1422 příspěvků 21.04.09 06:48
Re: Klokaní měšec zlata

myslím, že to lístkové cesto by bolo najjednoduchšie a to nie je sladké, dalo by sa použiť aj štrúdľové (kupované, dvojnásobná vrstva) alebo niektorá z verzií krehkého cesta na slané rožteky, niektoré sú veľmi dobre tvarovateľné

Frantiska
927 příspěvků 20.04.09 18:39
Re: Klokaní měšec zlata. casino

chápu správně, že na maso používáte sladké těsto?

casino
4488 příspěvků 20.04.09 17:33
Re: Klokaní měšec zlata.

Mailem mi bylo sděleno, že předešlé je nejasné :-) OMLOUVÁM SE. Tedy polopatisticky: cukr v LINECKÉM těstě působí m.j. jako pojivo, korpusy se „nesypou“. V KŘEHKÉM těstě je sladkost nežádoucí, tak cukr nahradím sirupem, který naní tak sladký jako cukr a přitom jej supluje jako pojivo.

casino
4488 příspěvků 20.04.09 16:56
Re: Klokaní měšec zlata.

V tomto případě nejspíše „křehké těsto“. Je vícero předpisů; já dělám linecké, ale místo cukru dám ivertovaný škrob (např. kukuřičný sirup) v polovičním množství než by bylo cukru v lineckém 3:2:1 (tedy 3:2:0,5) a samozřejmě více soli :-)

esmeralda
4813 příspěvků 20.04.09 06:33
Re: Klokaní měšec zlata.

Shortcrust pastry = linecké těsto
Puff pastry = lístkové těsto

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Ořechový koláč Ořechový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz