Recept Klokaní kýta s višňovou omáčkou
possum Australská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Kýtu potřeme olejem, posypeme pepřem a rozmarýnem. Na dno pekáče dáme trochu vody, vložíme kýtu a pečeme na 200°C až do měkkosti. (500 g se peče asi 20 min). Omáčka: Scedíme višně. Do pánve dáme syrup, rozdrolenou kuřecí kostku, jelly, pomerančovou kůru a přivedeme do varu. Přidáme višně. Arrowroot (maizenu) s vodou nalejeme do vařící směsi a mícháme do zhoustnutí. Naporcujeme maso a přelejeme omáčkou.
Recept je z kategorií: Zvěřina
- 05.02.05 vloženo
- 9560x zobrazeno
Počet porcí
- 6 porcí
Ingredience
- klokaní kýta
- pepř
- olej
- rozmarýn.
- Na omáčku:
- 720 g višní (kompot)
- 1 a 1/4 hrnku syrupu z kompotu
- 1 kostka kuřecího výtažku
- 2 PL rybízového jelly
- nastrouhaná kůra z 1 pomeranče
- 1 PL arrowroot nebo maizeny umíchané s 2 PL vody.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Klokaní kýta s višňovou omáčkou
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Klokaní kýta s višňovou omáčkou
464 příspěvků 25.1.09 03:43
Rozhodne ne baranine ci kozine. Asi zverine. Je trosku nasladle. Vyborne se hodi v jakemkoliv receptu na zverinu. Jinak nahradi hovezi.
141 příspěvků 25.1.09 03:43
Zaujimava priprava visnovej omacky. To si pisem…
A este otazocka. Ako chuti klokanie maso? Comu sa da v Europe prirovnat - snad baranine ci koziemu masu?