Recept Kloboucké zapékané brambory

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Brambory uvaříme ve slupce, oloupáme a nakrájíme na plátky. Mleté maso podusíme na cibulce, kterou jsme napřed osmahli na horkém sádle. Přidáme sůl, papriku a lečo. Necháme asi 15 minut podusit, podle potřeby mírně podlijeme vývarem nebo vodou. Směs opatrně vmícháme do nakrájených brambor, dochutíme a vsypeme na pekáč, ktrý jsme vymazali sádlem a vysypali strouhankou. V horké troubě asi 15 minut zapékáme. Pak zalijeme vejci rozmýchanými ve smetaně, posypeme strouhaným sýrem a dopečeme. Podáváme hustě posypané zelenou petrželkou se zeleninovým salátem a jogurtovým dresinkem

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 19.06.03 vloženo
  • 4760x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500g mletého vepřového masa
  • 1 kilo loupaných brambor
  • 1 malá sklenička leča
  • 3 vejce
  • 50g tvrdého sýra
  • 2 lžíce sádla
  • 1 větší cibule
  • 2 dl mléka
  • sádlo na vymaštění a strouhanka na vysypání pekáče
  • zelená petrželka
  • špetka pálivé papriky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kloboucké zapékané brambory

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Chléb s celerem Chléb s celerem
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz