Recept Klobásy v pivní omáčce

Britská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Klobásy v pivní omáčce

Úvod

Tento recept ma inspiroval na hovadzie dusene v ciernom pive. Je to povodne historicky anglicky recept, ja som si tento recept pomenil podla chuti 21. storocia a jasne ze tam musia byt chilly-fefronky a anglicania su tiez alergicky na cesnak a ja ho mam rad, tak tam je pridany. Plus som ho zrychlil a predvaril zemiaky. Lebo vsetky historicke recepty sa robili cele doobedie bolo viac casu. Vyskusajte…

Postup

1-Surove bravcove klobasy na troche oleja oprazime do zlatista zo vsetkych stran cca 10 minut. Vyberieme a nakrajame pod uhlom na cca 3-4 cm. Mensie cibule nakrajeme na mesiaciky a cesnak na hrubo a susene feferonky nechame rychlo oprazit so vsetkych stran.

2-Zemiaky ja som mal male ruzaky stacilo len poriadne orajbat a nakrajat na mesiaciky a dat predvarit do osolenej vody na cca 10 minut. Vyberieme a odlozime. Predohrejeme si ruru.

3-Do vacsej panvicu som dal na spodok rychlo oparazenu cibulu cesnek fefronky poukladal nakrajane klobasy a predvarene zemiaky v troche teplej vody v hrnceku som zmiesal anglicku ostru horcicu a vorcestersku omacku a nalial do panvice, pridal nove korenie a bobkovy list a vsetko zalial pol litrom piva hnedy" Ale".Uz som sa dozvedel ze „Ale“ sa vyraba aj na slovensku (Pivovar Kaltenecker v Rožňave ), alebo vyskusat a zmiesat svetle s ciernym a co ostane vypit.. Strcil to rury piekol odokryte po 30 minutach pootacal.

4-zdobili cerstvou pazitkou a servirovali sme s chlebom , mozno na cesko-slovensku by zahustovali omacku ale mne to nevadi aspon sa dobre chleba napil . A jasne ze s dalsimi pivami, ci „ale“ alebo lager alebo cierny stout.

Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality


Reklama

Nahlásit recept

  • 23.10.10 vloženo
  • 5418x zobrazeno

Čas přípravy

  • 80

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 6 ks, surova bravcova klobása
  • 400 g, malé pevné zemiaky
  • 2 mensie cibuľe
  • 2 struciky cesnaku
  • 500 ml pivo "Ale" tmavé
  • 1 lyzica worcesterská omáčka
  • 1 lyzicka horčica ostrá anglická
  • 3 korenie nové mleté
  • 2 chilli celé sušené
  • korenie čierne mleté čerstvé
  • 1 bobkový list
  • 1 lyzica na ozdobenie pažítky
  • 2 lyzice olej olivový
  • soľ
  • voda podla potreby

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Klobásy v pivní omáčce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
kamilio
551 příspěvků 25.10.10 10:32

Základní rozdíly u piv se dočtete na http://cs.wikipedia.org/wiki/Druhy_piv. Jsou popsány všechny základní typy piv od spontálně kvašených až po ležáky. Zde najdete i informace o „bezalkoholových“ pivech, pivech dosycovaných dusíkem typu „Velvet“ a pod. Popsat to zde by bylo na několik stránek. :-)

 
Bento
794 příspěvků 25.10.10 01:53

Babi, moj mladsi syn ked skonci skolu tak so chce otvorit daco take ako „Gastro Pub“
a toto je presne taky recept co tam patri , nenarocny na pripravu neda sa nic pokazit a pritom vyborne chuti.

 
Kecal
126 příspěvků 24.10.10 23:43

Cerny Kozel?

 
babi
6360 příspěvků 24.10.10 20:01

Breznak je dalsi ‚Ale‘ co vyhral nejakou cenu, ale v pivech se tak moc nevyznam, ja jsem hlavne na vino! Bento, recept se mi libi, zajiste vyzkousim a dala bych si talir ihned!

 
oldsoft
682 příspěvků 23.10.10 23:19

Např. v Praze je možností, kde sehnat Ale, docela dost: Pivní galerie, Pivovarský klub a další.

 
esmeralda
4813 příspěvků 23.10.10 23:12

Základní rozdělení piv je na ale a lager.
Ale je vyráběno vrchní fermentací a za vyšší teploty, tudíž to jde rychle.
Lager (ležák) používá spodní fermentaci za nižší teploty. Trvá tím pádem déle.
I ale může být světlé (thus Pale Ale). Barvu dodává pivu slad.
Nemyslím si že v tomto receptu bude druh piva zase až tak důležitý.

 
Bento
794 příspěvků 23.10.10 14:45

di , presne ani ja niesom daaky odbornik, len tak ludovo „Ale“ sa povazuje za moderne pivo lebo moze obsahovat viacej prisad ako lager.Aj ked sa hovori ze Ale je to najstarsie pivo este od egyptanov ???( tu nechcem hovorit ktore je lepsie ci „Ale“ alebo Lager )
lebo ma zastancovia ukamenuju, to je len vseobecne konstatovanie, mas uplnu pravdu proces varenia je uplne iny ( teplota )plus pouzivaju aj ine kvasnice atd. ale hlavne mozu pridat viac prisad ktore nie su dovolene v Lager.

 
di
2451 příspěvků 23.10.10 14:00

Bento: asi v nějakém malém pivovaru, kterých poslední dobou hodně přibývá. Velký znalec ani piják piva nejsem, ale mám pocit, že „ale“ a „lager“ se mimo jiné liší typem kvašení (svrchní vs. spodní) a použitými surovinami (pšenice vs. ječmen). Třeba se tu najde nějaký znalec a vysvětlí nám to. Před časem byla ve Vesmíru, jako taková ta příloha na vnitřní dvoustraně, velice pěkná a přehledná tabulka typů piv, ale mám to jen v papírové verzi (a to ještě bůh ví kde); snad by se dalo něco najít na webu?

Příspěvek upraven 23.10.10 v 14:01

 
Bento
794 příspěvků 23.10.10 13:40

Som si isty z v Cechach dostat pivo „Ale“ tmavsie hnede nie len klasicky lager …ale kde neviem ?

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz