Recept Klobásy k zapékání do těsta

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Klobásy k zapékání do těsta

Postup

Je to klobása, bez kterého by si v některých oblastech Severočeského kraje nedovedli představit domácí porážku nebo významné svátky. Klobásy se obalují těstem a zapékají. Na přípravu klobás k zapékání do těsta použijeme libové vepřové maso z plece a z kýty a zčásti tučné vepřové maso z bůčku, maso z krkovičky a ramínka. Libové vepřové maso bez kůže z kýty nebo plece pečlivě zbavíme tvrdých blan a šlach a nakrájíme na drobnější, asi 5cm kostky. Tučné vepřové maso z bůčku, krkovičky nebo ramínka bez kostí rovněž zbavíme blan a chrupavek a nakrájíme stejně jako libové maso. Oboje maso odděleně umeleme na strojku na maso s deskou s otvory o 4 až 5 mm. Do větší nádoby vložíme umleté libové vepřové maso, přidáme koření, sůl a pitnou vodu (která vytváří šťavnatost klobás) a důkladně promícháme. Po vmíchání vody do libového masa přidáme do směsi mleté tučné vepřové maso a promícháme jen natolik, aby zůstalo v jemných zrnech. Po promíchání směs plníme do vepřových tenkých střívek. Odkrajujeme kusy ve váze asi 120 g a obalujeme je do plátků lístkového těsta. Rozložíme je na plechu, potřeme vajíčkem a pečeme v dobře vyhřáté troubě. Podávají se teplé nebo studené.

Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality

Nahlásit recept

  • 17.12.05 vloženo
  • 7606x zobrazeno

Ingredience

  • Poměr surovin:
  • 55 % čerstvého libového vepřového masa
  • 40 % tučného vepřového masa
  • 5 % pitné vody.
  • Koření na 10 kg klobás k zapékání do těsta:
  • 15g mletého pepře
  • 15g utřeného česneku a 200 g soli

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Klobásy k zapékání do těsta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Bazalkové máslo

Nejlepší recepty

Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz