Recept Klobásy k zapékání do těsta

honzi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Klobásy k zapékání do těsta

Postup

Je to klobása, bez kterého by si v některých oblastech Severočeského kraje nedovedli představit domácí porážku nebo významné svátky. Klobásy se obalují těstem a zapékají. Na přípravu klobás k zapékání do těsta použijeme libové vepřové maso z plece a z kýty a zčásti tučné vepřové maso z bůčku, maso z krkovičky a ramínka. Libové vepřové maso bez kůže z kýty nebo plece pečlivě zbavíme tvrdých blan a šlach a nakrájíme na drobnější, asi 5cm kostky. Tučné vepřové maso z bůčku, krkovičky nebo ramínka bez kostí rovněž zbavíme blan a chrupavek a nakrájíme stejně jako libové maso. Oboje maso odděleně umeleme na strojku na maso s deskou s otvory o 4 až 5 mm. Do větší nádoby vložíme umleté libové vepřové maso, přidáme koření, sůl a pitnou vodu (která vytváří šťavnatost klobás) a důkladně promícháme. Po vmíchání vody do libového masa přidáme do směsi mleté tučné vepřové maso a promícháme jen natolik, aby zůstalo v jemných zrnech. Po promíchání směs plníme do vepřových tenkých střívek. Odkrajujeme kusy ve váze asi 120 g a obalujeme je do plátků lístkového těsta. Rozložíme je na plechu, potřeme vajíčkem a pečeme v dobře vyhřáté troubě. Podávají se teplé nebo studené.

Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality

Nahlásit recept

  • 17.12.05 vloženo
  • 9445x zobrazeno

Ingredience

  • Poměr surovin:
  • 55 % čerstvého libového vepřového masa
  • 40 % tučného vepřového masa
  • 5 % pitné vody.
  • Koření na 10 kg klobás k zapékání do těsta:
  • 15g mletého pepře
  • 15g utřeného česneku a 200 g soli

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Klobásy k zapékání do těsta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Masarykovo cukroví

Nejlepší recepty

Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Květáková polévka Květáková polévka
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Ořechový koláč Ořechový koláč

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz