Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Mouku, sul a kmín smíchejte dohromady. Pridejte k nim máslo v malých kouscích a jedno vejce. Zpracujte v elektrickém robotu a potom rucne vytvorte hladké testo. Zabalte je do folie a dejte do chladnicky odpocinout na 30 minut. Smíchejte creme-fraiche, horcici a 2 vejce a do této hmoty vmíchejte na drobno nakrájenou pazitku. Testo vyválejte na kulatou placku, vlozte je do vymazané kulaté rozkládací formy (prumer asi 26 cm) a vytáhnete je tak, aby pokrývalo i steny formy. Dno propíchejte vícekrát vidlickou. Kobásu stocte a polozte ji na testo ve forme. Zalejte ji vytvorenou vajecnou hmotou, povrch uhladte. Pecte v troube predehráté na 200 st. C (horkovzdusná na 175 st. C) asi 40 minut. Nechte chvíli vychladnout a vyjmete z formy. Podávejte jak teplé, tak studené.
Recept je z kategorií: Uzenářské výrobky
Pecivo, zeleninový salát a pivo.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Klobásový dort