Recept Klobáska zapečená v briošce (vynikající)

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Klobáska zapečená v briošce (vynikající)

Postup

Připravit si těsto na briošku jeden den dopředu. Přesít mouku a sůl do mísy. Rozpustit cukr a kvasnice ve vlažném mléce. Když vykvasí přidat je do mouky společně s vejci. Pomocí vařečky vše promíchat a postupně vpracovat dovnitř máslo. Přikrýt a nechat nakynout asi po 2 hodiny. Zbouchnout těsto pěstí dolů a nechat přikryté přes noc na spodu chladničky. Naříznout kůži na několika místech klobásky, aby se neroztrhla. Vložit ji do studené vody a pomalu ji přivéct do varu. Snížit teplotu a pomalu ji vařit p 45min. Vyjmout ji, nechat vychladnout, osušit ji na ubrousku a opatrně sloupnout její kůži. Předehřát troubu na 190°C. Vyválet těsto na 2.5mm silně do obdélníku velkého natolik, aby se celá klobáska dala do něj zabalit. Položit obdélník na pomaštěný plech a potřít hrany těsta vodou. Zabalit klobásku do těsta tak, aby se dlouhé strany překrývaly a založit dolů konce briošky. Potřít těsto našlehaným vejcem a péct briošku po 1 hodinu do zlatova. Přendat upečenou briošku na mísu a podávat ji nakrájenou na 2cm plátky s dijónskou hořčicí.

Recept je z kategorií: Uzenářské výrobky

Nahlásit recept

  • 13.09.03 vloženo
  • 5252x zobrazeno

Ingredience

  • 1 velká, čistě vepřová klobáska, čerstvá, nebo uzená, asi 800g
  • 1 našlehané vejce
  • dijónská hořčice, nebo podobné
  • Těsto na Briošku:
  • 350g polohrubé mouky, nebo pšeničné chlebové
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky cukru
  • 2 balíčky suchých kvasnic 7g každý
  • 110ml vlažného mléka
  • 3 vejce dobře našlehaná
  • 175g másla, změklého a nakrájeného na kousíčky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Klobáska zapečená v briošce (vynikající)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Klobáska zapečená v briošce (vynikající)

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Děkuji...

za všechny obrázky, které je Pepíček ochoten zpracovat a přidat k mým receptům. Obrázky však fotím já pomocí elektronické kamerky a zasílám je Pepíčkovi ;-)))

Že jedno foto předčí mnoho slov s Tebou úplně souhlasím. Recepty se takto zajisté lépe vysvětlují.

Pěkný den Ti přeje Babi!

Alice_G
505 příspěvků 25.01.09 03:43
Díky za obrázek, Pepíčku,

tak ještě jednou. Váhala jsem, jak narovnat 80 dkg klobásy do briošky (představovala jsem si několik pruhů nebo nožek vedle sebe). Prostě jedno foto lepší deseti slov.

Alice_G
505 příspěvků 25.01.09 03:43
Díky za obrázek, Pepíčku,
Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz