Recept Klobáska zapečená v briošce (vynikající)
babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Připravit si těsto na briošku jeden den dopředu. Přesít mouku a sůl do mísy. Rozpustit cukr a kvasnice ve vlažném mléce. Když vykvasí přidat je do mouky společně s vejci. Pomocí vařečky vše promíchat a postupně vpracovat dovnitř máslo. Přikrýt a nechat nakynout asi po 2 hodiny. Zbouchnout těsto pěstí dolů a nechat přikryté přes noc na spodu chladničky. Naříznout kůži na několika místech klobásky, aby se neroztrhla. Vložit ji do studené vody a pomalu ji přivéct do varu. Snížit teplotu a pomalu ji vařit p 45min. Vyjmout ji, nechat vychladnout, osušit ji na ubrousku a opatrně sloupnout její kůži. Předehřát troubu na 190°C. Vyválet těsto na 2.5mm silně do obdélníku velkého natolik, aby se celá klobáska dala do něj zabalit. Položit obdélník na pomaštěný plech a potřít hrany těsta vodou. Zabalit klobásku do těsta tak, aby se dlouhé strany překrývaly a založit dolů konce briošky. Potřít těsto našlehaným vejcem a péct briošku po 1 hodinu do zlatova. Přendat upečenou briošku na mísu a podávat ji nakrájenou na 2cm plátky s dijónskou hořčicí.
Recept je z kategorií: Uzenářské výrobky
- 13.09.03 vloženo
- 6095x zobrazeno
Ingredience
- 1 velká, čistě vepřová klobáska, čerstvá, nebo uzená, asi 800g
- 1 našlehané vejce
- dijónská hořčice, nebo podobné
- Těsto na Briošku:
- 350g polohrubé mouky, nebo pšeničné chlebové
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky cukru
- 2 balíčky suchých kvasnic 7g každý
- 110ml vlažného mléka
- 3 vejce dobře našlehaná
- 175g másla, změklého a nakrájeného na kousíčky
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Klobáska zapečená v briošce (vynikající)
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Klobáska zapečená v briošce (vynikající)
za všechny obrázky, které je Pepíček ochoten zpracovat a přidat k mým receptům. Obrázky však fotím já pomocí elektronické kamerky a zasílám je Pepíčkovi
Že jedno foto předčí mnoho slov s Tebou úplně souhlasím. Recepty se takto zajisté lépe vysvětlují.
Pěkný den Ti přeje Babi!
505 příspěvků 25.1.09 03:43
tak ještě jednou. Váhala jsem, jak narovnat 80 dkg klobásy do briošky (představovala jsem si několik pruhů nebo nožek vedle sebe). Prostě jedno foto lepší deseti slov.
505 příspěvků 25.1.09 03:43