Recept Kláštorná polievka

babi Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Rajčata necháme rozvařit a potom je prolisujeme (já je pouze rozmixuji). Přidáme nakrájené, osmažené žampióny, hrášek, sůl a pepř a zalijeme vývarem. Připravíme jíšku a polévku jí zahustíme. Dobře polévku povaříme a podáváme horkou.

Recept je z kategorií: Zeleninové polévky

Nahlásit recept

  • 13.10.02 vloženo
  • 5932x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500g rajčat (i sterilovaných)
  • 100g čerstvých žampiónů, na plátky nakrájených a na chvíli osmažených na lžičce másla
  • 100g zeleného hrášku (i mražený, předem rozmrzlý)
  • 30g másla
  • 30ghladké mouky
  • sůl a pepř
  • 1l vývaru z kostí (i z kostky)
  • nastrouhaný ementálský sýr + nakrájená šunka na podávání

Doporučená příloha

  • Pečivo.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kláštorná polievka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz