Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Z mouky, mandlí, čokolády, cukru, žloutků a másla vypracujeme těsto a necháme ho na chvíli zabalené odležet v chladničce. Utvoříme válečky, nakrájíme je na stejné kousky a ty ve dlani vyválíme na baculaté rohlíčky, které se ke konci trochu zužují. Klademe je na plech vyložený pečícím papírem a upečeme (rohlíčky dostanou matnou barvu). Sejmeme je i s papírem a necháme je vychladnout. Vychladlé rohlíčky poléváme polevou a sypeme sekanými pistáciemi, nebo mandlemi. TIP: Na velkou vidličku položím rohlíček a nad kastrolkem/miskou s polevou jej pomocí lžíce tou polevou poleji. Nechám okapat na vidličce a kladu na obrácený plech. Ještě na měkkou polevu sypu pistácie. Zbytek polevy a oříšků seškrábnu, udělám několik kuliček na ozdobu třebas horkého kakaa ;o)
Recept je z kategorií: Rohlíčky a kuličky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Klášterní výborné rohlíčky z Vídně
nemáš zač ;o)
Dobrou noc!
577 příspěvků 25.1.09 03:43
Babi děkuji.
Ganache se opravdu hodí i na polévání drobných cukrovinek a zůstane pěkně lesklý. Jedině se musí nechat déle zaschnout, což někdy může být i výhoda při sypání, jako v tomto případě, ořechy atd. Ale jak jsi nejspíš zjistila, musí se použít kvalitní čokoláda… Děkuji za pěkný komentář a doufám, že Vám rohlíčky budou chutnat ;o)
Pa,
577 příspěvků 25.1.09 03:43
oblíbila jsem si Tvoji ganache, je to na rohlíčky vhodné?
Recept vypadá mooooc dobře.
Zdraví