Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Švédská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Smíchat maso, žloutky a smetanu. Osolit a přidat pepř. Umíchat do hladké pasty. Přidat cibuli, kapary, červenou řepu a trochu jejího nálevu. Z hmoty utvořit malé kulaté tlusté placičky (12 - 16 pro smörgåsbord, nebo 4 - 6 velkých pro celou večeři s vejcem nahoře). Na pánev dát kousek másla a placičky na něm rychle po obou stranách osmažit do zlatohněda tak, aby uvnitř zůstaly ne příliš udělané. Podávat je na nahřátých talířích s malými bramborami vařenými ve slupce a blanšírovanou zeleninou jako je brokolice, cukrový hrášek nebo chřest, záleží na roční době. Tradičně se podávají se syrovým vejcem nahoře, ale vejce mohou být usmažená jako volská oka, nebo ztracená vejce. P.S. Je to klasický recept s nádechem Ruska. Henrik Lindström narozený švédským rodičům v Sankt Petersburku při své návštěvě hotelu v Kalmar v jihovýchodním Švédsku vysvětlil tamnímu kuchaři, jak připravit jeho specielní smažené masové placičky. To se dělo v roce 1862 a od té doby se recept rozšířil po celé zemi a díky jeho miniaturní verzi podávané na švédském smörgåsbord je vlastně známý po celém světě.
Recept je z kategorií: Minutky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Klasicky švédské hovězí podle pana Lindströma