Recept Klasicky švédské hovězí podle pana Lindströma

Švédská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Smíchat maso, žloutky a smetanu. Osolit a přidat pepř. Umíchat do hladké pasty. Přidat cibuli, kapary, červenou řepu a trochu jejího nálevu. Z hmoty utvořit malé kulaté tlusté placičky (12 - 16 pro smörgåsbord, nebo 4 - 6 velkých pro celou večeři s vejcem nahoře). Na pánev dát kousek másla a placičky na něm rychle po obou stranách osmažit do zlatohněda tak, aby uvnitř zůstaly ne příliš udělané. Podávat je na nahřátých talířích s malými bramborami vařenými ve slupce a blanšírovanou zeleninou jako je brokolice, cukrový hrášek nebo chřest, záleží na roční době. Tradičně se podávají se syrovým vejcem nahoře, ale vejce mohou být usmažená jako volská oka, nebo ztracená vejce. P.S. Je to klasický recept s nádechem Ruska. Henrik Lindström narozený švédským rodičům v Sankt Petersburku při své návštěvě hotelu v Kalmar v jihovýchodním Švédsku vysvětlil tamnímu kuchaři, jak připravit jeho specielní smažené masové placičky. To se dělo v roce 1862 a od té doby se recept rozšířil po celé zemi a díky jeho miniaturní verzi podávané na švédském smörgåsbord je vlastně známý po celém světě.

Recept je z kategorií: Minutky

Nahlásit recept

  • 30.03.07 vloženo
  • 3600x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 125 ml sladké smetany
  • 3 žloutky
  • malá červená cibule na jemno nakrájená
  • 150 g naložené červené řepy i s nálevem, na malé kostičky nakrájené
  • 40 g posekaných kaparů
  • sůl a bílý pepř podle chuti
  • máslo na smažení
  • 4 - 6 vajec, nemusí být
  • Biff à la Lindström

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Klasicky švédské hovězí podle pana Lindströma

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz