Recept Klasický piškotový korpus s kypřícím práškem

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Klasický piškotový korpus s kypřícím práškem

Postup

Připravíme si všechny potřebné suroviny a přísady a odvážíme. Přesijeme mouku, abychom jí zbavili nečistot a žmolků. Při vážení cukru doporučujeme vyložit vážící misku pergamenem a cukr přisypávat do těsta přímo z papíru. Formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou nebo moukou. Troubu vyhřejeme na 180 stupňů.

Žloutky s polovinou cukru a s vanilkovým cukrem utřeme do husté pěny buď vařečkou nebo elektrickým šlehačem. Bílky s vodou napůl ušleháme, postupně přisypáváme druhou polovinu cukru a ušleháme pevný sníh.

Pevný sníh zlehka vařečkou - nikdy nepoužijme elektrický šlehač - zapracujeme do pěny z cukru a žloutků.
Přesátou mouku, do které jsme zamíchali prášek do pečiva, nasypeme do hmoty ze sněhu a utřených žloutků a lehce vařečkou zamícháme.

Těsto nalijeme do formy, uhladíme povrch a pečeme 25 - 30 minut na prostřední příčce trouby. Prvních 15 minut nesmíme troubu otevřít, jinak by se nám těsto srazilo.
Po 25 minutách zkusíme špejlí nebo párátkem, jak je těsto upečené a podle potřeby ještě dopečeme.

Upečený dortový korpus vyjmeme z trouby, necháme ho ve formě trochu vychladnout. Tenkým nožem uvolníme od boku formy, sejmeme plechový okraj, korpus přendáme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout.

Čím déle korpus po upečení odpočívá, tím lépe se dá krájet na pláty. Můžeme ho nechat odpočívat 2 až 6 hodin, ale nejlépe je nechat korpus uležet přes noc.

Recept je z kategorií: Moučníky


Reklama

Nahlásit recept

  • 16.08.02 vloženo
  • 12668x zobrazeno

Ingredience

  • Suroviny a přísady na formu o průměru 26 cm.
  • 4 žloutky
  • 180 g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 4 bílky
  • 3 - 4 polévkové lžíce vody
  • 250 g polohrubé mouky (případně 150 g hrubé mouky a 100 g škrobové moučky).
  • 3 čajové lžičky kypřícího prášku
  • máslo, mouka nebo strouhanka na vymaštění a vysypání formy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 14.10.17 16:24

Piškotový korpus, den odpočinutý, následně 2× prokrojený, ochucený dobrým rumem, pomerančovou marmeládou a promazaný čokoládovým krémem - https://www.labuznik.cz/…mu-do-dortu/. Výborný.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

daduuja 18.10.15 20:40

Jednoduchý recept, který se povede všem. Je dobré nechat korpus odležet do druhého dne.
2× prokrojený, pomašlovaný pomerančovou šťávou s rumovou příchutí, každý plát pomazaný domácí meruňkovou marmeládou s levandulí s krémem máslovo-pudinkovo-hořkočokoládovým a šlehačkou.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Klasický piškotový korpus s kypřícím práškem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
daduuja
1133 příspěvků 17.10.17 14:41

@Eja kdepak, je to jen piškot a krém z pudinku a hořké čokolády. Ale byl moc dobrý :-) Děkuji za pochvalu!

 
Eja
3783 příspěvků 14.10.17 20:48

Dando, to je nádhera :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: Každá cukrářka by se šla zakopat pod zem při pohledu na tohle…

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Reveňový koláč Reveňový koláč
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Ořechový koláč Ořechový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz