Recept Klasický piškotový korpus s kypřícím práškem

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Klasický piškotový korpus s kypřícím práškem

Postup

Připravíme si všechny potřebné suroviny a přísady a odvážíme. Přesijeme mouku, abychom jí zbavili nečistot a žmolků. Při vážení cukru doporučujeme vyložit vážící misku pergamenem a cukr přisypávat do těsta přímo z papíru. Formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou nebo moukou. Troubu vyhřejeme na 180 stupňů.

Žloutky s polovinou cukru a s vanilkovým cukrem utřeme do husté pěny buď vařečkou nebo elektrickým šlehačem. Bílky s vodou napůl ušleháme, postupně přisypáváme druhou polovinu cukru a ušleháme pevný sníh.

Pevný sníh zlehka vařečkou - nikdy nepoužijme elektrický šlehač - zapracujeme do pěny z cukru a žloutků.
Přesátou mouku, do které jsme zamíchali prášek do pečiva, nasypeme do hmoty ze sněhu a utřených žloutků a lehce vařečkou zamícháme.

Těsto nalijeme do formy, uhladíme povrch a pečeme 25 - 30 minut na prostřední příčce trouby. Prvních 15 minut nesmíme troubu otevřít, jinak by se nám těsto srazilo.
Po 25 minutách zkusíme špejlí nebo párátkem, jak je těsto upečené a podle potřeby ještě dopečeme.

Upečený dortový korpus vyjmeme z trouby, necháme ho ve formě trochu vychladnout. Tenkým nožem uvolníme od boku formy, sejmeme plechový okraj, korpus přendáme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout.

Čím déle korpus po upečení odpočívá, tím lépe se dá krájet na pláty. Můžeme ho nechat odpočívat 2 až 6 hodin, ale nejlépe je nechat korpus uležet přes noc.

Recept je z kategorií: Moučníky


Reklama

Nahlásit recept

  • 16.08.02 vloženo
  • 12253x zobrazeno

Ingredience

  • Suroviny a přísady na formu o průměru 26 cm.
  • 4 žloutky
  • 180 g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 4 bílky
  • 3 - 4 polévkové lžíce vody
  • 250 g polohrubé mouky (případně 150 g hrubé mouky a 100 g škrobové moučky).
  • 3 čajové lžičky kypřícího prášku
  • máslo, mouka nebo strouhanka na vymaštění a vysypání formy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 14.10.17 16:24

Piškotový korpus, den odpočinutý, následně 2× prokrojený, ochucený dobrým rumem, pomerančovou marmeládou a promazaný čokoládovým krémem - https://www.labuznik.cz/…mu-do-dortu/. Výborný.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

daduuja 18.10.15 20:40

Jednoduchý recept, který se povede všem. Je dobré nechat korpus odležet do druhého dne.
2× prokrojený, pomašlovaný pomerančovou šťávou s rumovou příchutí, každý plát pomazaný domácí meruňkovou marmeládou s levandulí s krémem máslovo-pudinkovo-hořkočokoládovým a šlehačkou.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Klasický piškotový korpus s kypřícím práškem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
daduuja
1127 příspěvků 17.10.17 14:41

@Eja kdepak, je to jen piškot a krém z pudinku a hořké čokolády. Ale byl moc dobrý :-) Děkuji za pochvalu!

 
Eja
3746 příspěvků 14.10.17 20:48

Dando, to je nádhera :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: Každá cukrářka by se šla zakopat pod zem při pohledu na tohle…

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz