Recept Klasický medovník

Anastacia Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Všechny přísady až na mouku smícháme v míse. Tu posadíme na hrnec, ve kterém se vaří voda, a všepomocí metličky šleháme v páře. Měli bychom získat směs malinko řidčí konzistence, než je majonéza. Pak vsypeme prosátou mouku a vypracujeme těsto. Rozdělíme je na 4 díly a zabalíme do fólie na potraviny nebo je vložíme do mikrotenových sáčků, aby neoschlo. Troubu předehřejeme na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Z dílů těsta vyvalujeme na pečicím papíru tenké pláty, které můžeme pro úhlednost vykrojit pokličkou, nebo si na papíru předkreslíme kruh o průměru cca 20 cm. Klademe je na plech a krátce, asi 3 minuty, pečeme do růžovozlaté barvy. Vyjmeme z trouby, sejmeme z papíru a spojujeme krémem. Krém: Do kastrůlku dáme mléko, přisypeme mouku a směs uvedeme do varu. Za stálého míchání takzvaně odpalujeme. Vypneme sporák a hmotu promícháváme do vychladnutí, respektive do pokojové teploty. Pak zatřeme máslo, které musí být rovněž pokojové teploty – jinak by se krém srazil – cukr a žloutek. Jednotlivé pláty těsta spojujeme krémem a vrstvíme.

Recept je z kategorií: Dezerty

Nahlásit recept

  • 18.09.06 vloženo
  • 21691x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • Na medové pláty:
  • - 100 g másla
  • - 120 g krupicového cukru
  • - 5 lžíce medu
  • - 2 lžíce polotučného mléka
  • - 1 vejce
  • - 1 lžička jedlé sody
  • - 450 g hladké mouky.
  • Na krém:
  • - 200 ml polotučného mléka
  • - 3 vrchovaté lžíce hladké mouky
  • - 200 g másla
  • - 120 g krupicového cukru
  • - 1 žloutek.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Klasický medovník

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Klasický medovník

Labužník JANAK02
50 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Klasický medovník

Lenko, mám trošku jiný recept, ale sodu taky přidávám až nakonec a taky mi to potom zhoustne, bylo to už v receptu, asi to má nějaký smysl.
Jinak mám zkušenost, že medovník se nejlíp zaleží v mrazáku.

Labužník Baruska02
58 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Klasický medovník

Také dělám podle tohoto receptu. Ještě ale upečené pláty potírám směsí silné kávy a smetany a krém mažu i po celém obvodu dortu. Pak na to „naplácám“ směs mletých vlašských ořechů, rozdrcených zbytků z plátů a strouhaného perníku a když jsou ještě přidávám strouhané rumové perníčky.

petjuu
10 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Klasický medovník

Podobný recept jsem zkoušela a byl skvělý. Jen ho chce dělat tak 2-3 dny dopředu aby se krém s korpusem zaležel.Je tenhle taky nejlepší až 3 den,nebo je vláčný hned???

Lenka-K
72 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Klasický medovník

Tenhle recept mám vyzkoušený a je opravdu delikatesní!
Mám k němu jeden postřeh, nevím, jestli má logickou váhu, ale raději: Při míchání ve vodní lázni přidávám sodu až úplně nakonec, když je všechno rozmíchané- směs pak krásně zhoustne a těsto se pak nelepí. :o)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Masarykovo cukroví

Nejlepší recepty

Cibulačka Cibulačka
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz