Recept Klasické telecí s tuňákovou omáčkou - Vitello Tonnato

babi Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Klasické telecí s tuňákovou omáčkou - Vitello Tonnato

Postup

Osmažit maso na troše oleje. Nalít na něj víno a osolit a opepřit. Přidat bobkové listy, celer a česnek. Dusit asi 50min. na středním ohni. Nechat úplně vychladnout. Připravit majonézu ze žloutků, olivového oleje a citronové šťávy. Propasírovat majonézu s tuňákem, ančovičkama a 1 1/2 lžící kaparů přes hrubé síto. Nakrájet studené telecí na tenké plátky, polít je majonézou a nechat vychladit alespoň po 2-3 hodiny. Před podáváním ozdobit půlkou zbývajících kaparů a posypat vše trochou papriky. Podávat s červeným vínem. Je to klasický slavný předkrm z oblasti Piedmont známý od začátku devatenáctého století.

Recept je z kategorií: Speciality

Nahlásit recept

  • 10.04.03 vloženo
  • 5585x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 700g telecích plátků z nohy
  • olivový olej
  • 500ml suchého, bílého vína
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2 bobkové listy
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1 stroužek česneku
  • 200ml olivového oleje
  • 2 žloutky
  • šťáva z jednoho citronu
  • 200g tuňáka z konzervy v oleji
  • 2 ančovičky (sardele) na jemno posekané
  • 2 lžíce kaparů
  • mletá paprika na ozdobu

Doporučená příloha

  • Čerstvé pečivo.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Klasické telecí s tuňákovou omáčkou - Vitello Tonnato

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Zeleninová pomazánka

Nejlepší recepty

Karbanátky Karbanátky
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Cibulačka Cibulačka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz