Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Mexická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Recept je na 2 1/2 hrnku.
Rozkrojit avokádo na půl a vyjmout semeno (nejlépe se semeno z avokáda vyjme, když se do něho silněji klepnete ostrou hranou nože a otočí se avokádem, čímž se semeno uvolní a zůstane na noži). Pomocí lžičky vyjmout dužinu a dát ji do misky. Ihned avokáda pokapat limetkou a pomocí vidličky je rozmělnit. Přidat cibuli, sůl, rajčata, koriander, olej a chiles. Dobře zamíchat. Přikrýt plastickým filmem položeným přímo na guacamole, doprostřed dát semeno (zabrání zoksidování vzduchem a tím pádem zčernání) a nechat v chladničce po 1 hodinu před podáváním, nebo až po 1 den. Podávat s různými mexickými pokrmy nebo jen s křupavými nachos (na obrázku).
Recept je z kategorií: Speciality
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
30.6.20 17:29
Tentokrát pripravené presne podľa receptu, s koriandrom a s olejom.
Výborné.
24.6.20 09:05
Skutočne výborné. Tenrokrát bez koriandru a bez oleja.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 1 labužníkovi19.8.18 08:08
Moje oblíbené jídlo…
Jen cibule použita mladá, bílá - ze záhonku a koriandru se letos moc
nedaří, tak ho nechávám jen na semínka a na kořen…
Avokádo i s rajčaty rozetřeno vidličkou + zbytek, nedávám tedy olej,
nechybí mi tam…
Dělám dost často.
Foto v komentářích.
18.8.18 08:54
Výborné. Hviezdičiek by som dala aj viac.
Olej som vynechala.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Klasické mexické Guacamole
66 příspěvků 19.8.18 17:26
@Manana - naprosto souhlasím.
Limetka tam patří, citron má jinou chuť i když je kyselý.
Olej rozhodně ne, avokado je mastné dost, má tolik tuku že je to až k nevíře.
Někdy se vynechávají rajčata, a s jalapeňo či jinými pálivkami opatrně, aby to bylo jen lehounce pikantní a také tam vůbec nemusí být. Jsou tací kdo nemají pálivé rádi.
@Zuzka1973, podľa tohto receptu som robila prvýkrát a urcite budem opakovat.
Na internete sa dá nájsť všetko možné, ale veľmi dobré recepty sú aj v tejto knihe a ako vidím, na zopár strán je možné nahliadnuť elektronicky.
Příspěvek upraven 19.08.18 v 09:39
Moje oblíbené jídlo…
Jen cibule použita mladá, bílá - ze záhonku a koriandru se letos moc nedaří, tak ho nechávám jen na semínka a na kořen…
Avokádo i s rajčaty rozetřeno vidličkou + zbytek, nedávám tedy olej, nechybí mi tam…
Dělám dost často.
také někdy pěstuji rostlinku, ale nesázím ji ihned do hlíny (budu to muset zkusit), nýbrž do semena ze stran zapíchnu tři párátka a pak ho zavěsím nad sklenici s vodou tak, aby se semeno vody více méně jenom dotýkalo.
No a tu trochu oleje přidávám do guacamole ne pro jeho mastnotu, ale pro jeho chuť.
Přeji Ti příjemný večer!
297 příspěvků 25.1.09 03:43
na přípravu guacamole mám v podstatě stejný recept (bez cibule a bez oleje). Guacamole je chutné - a ozdobené na povrchu peckou z avokáda - i dekorativní. Moje oblíbené: nachos s guacamole a pikantním rajčatovým dipem (hot salsa dip).
Navíc z pecky se dá celkem jednoduše vypěstovat i rostlinka - pecku mělce zasadíme přímo do zeminy. Hezký večer.
Děkuji Pepíčku§
Vynechal bych citron, který bych nahradil limonkem, neboli limetkou, jak se dnes s oblibou říká. Pak bych vynechal olivový olej, jeho chuť by to zkazila, aguacate, jak se avokádu ve španělštině říká, má toho tuku v sobě dost. Pokud by si někdo přál přimastit, tak jen kukuřičným olejem.