Recept Klasické linecké cukroví po babičce
Labužník Andry02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Všechny přísady musí mít pokojovou teplotu, v robotu zaděláme a necháme do druhého dne v lednici odpočinout. Pak vyválíme a vykrajujeme tvary plné a s prostředkem. Po upečení slepujeme pikantní marmeládou (nejlepší je směs červený/černý rybíz). Tento recept je lety proveřený a vyzkoušený, nelepí, netrhá se, prostě osvědčená klasika!
Recept je z kategorií: Cukroví vykrajované
- 23.11.04 vloženo
- 34670x zobrazeno
Ingredience
- 1 kg hladké mouky
- 0,5 kg másla
- 35 dkg cukru
- 4 vejce
- vanilkový cukr
- popř. citronová kůra
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Klasické linecké cukroví po babičce
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Klasické linecké cukroví po babičce
Já mu říkám „levné“ linecké (oproti klasice 1:2:3 je tu víc mouky, bílky) a používám ho spíš než na vykrajované, tak jako podkladní na řezy a koláče. Pokud byste přece jen toužila z něho vykrajovat, tak raději na plechy dejte papír, rádo se to drží plechu jako klíšťata
…a zkuste zkusit přidat pomorančovou
kůru 
180st, cca 8 minut, záleží na tlouštce tvarů a troubě. Hlídat, vyndat ještě bledé, než je sundáš z plechu, ještě trochu dojdou.
1 příspěvek 3.12.13 20:04
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak dlouho a na kolik stupňů pečete linecké těsto? Děkuji
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Díky za tyto skvělé recepty , už utíkám upéct toto bezvadné cukroví. Přeji štastné vánoce a dobrou náladu při pečení.